Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

A început campania de crowdfunding pentru Calendarul Științific 2016

3

Asociaţia Secular–Umanistă din România (ASUR) a lansat campania de crowdfunding pentru finanțarea ediției 2016 a Calendarului Științific. Campania își propună să strândă 2500 de euro, sumă ce va fi folosită pentru tipărirea și distribuirea calendarului în școli și licee din întreaga țară.

Calendarul Științific este unul dintre proiectele de tradiție ale ASUR, unic în România, menit să popularizeze informațiilor despre micile și marile descoperiri științifice care ne-au schimbat viața.

cs2015

Peste 35.000 de exemplare au fost distribuite către școli în anii trecuți, iar alte mii de calendare au ajuns la oamenii interesați de cunoaștere. Proiectul a fost inițiat în 2010, iar de atunci informațiile au fost actualizate și completate anual. Calendarul cuprinde informații despre cercetători și descoperiri din diverse ramuri ale științei, precum fizică, matematică, biologie, astronomie, chimie, informatică sau medicină.

”Calendarul are deja fani în toate colțurile țării. Mii de elevi și profesori așteaptă la fiecare final de an noua ediție a calendarului. Din experiența noastră, dotarea sălilor de clasă cu astfel de calendare costă în media 10 euro per școală. Sperăm ca susținătorii acestui proiect să ne ajute să realizăm calendare pentru cel puțin 200 de școli și licee din întreaga țară. Până în prezent, am reușit să strângem un sfert din suma necesară finanțării proiectului, cu ajutorul a peste 40 de susținători, cărora le mulțumim.” a declarat Monica Belițoiu, director executiv ASUR.

Persoanele care doresc să contribuie la acest proiect o pot face accesând pagina campaniei: http://www.wearehere.ro/p/calendar-stiintific-asur-2016 și selectând suma cu care doresc să contribuie, începând cu 5 euro. Plata se poate face online, cu cardul. Banii strânși în cadrul campaniei de crowdfunding vor fi utilizați pentru printarea și distribuirea a 10000 de exemplare din Calendarul Științific, cea mai mare parte dintre acestea mergând la școli și licee din întreaga țară.

ASUR editează anual calendarul și îl distribuie gratuit. După lansarea oficială, majoritatea exemplarelor printate merg către școli și licee din țară, iar restul sunt distribuite către elevi, profesori, studenți și orice alte persoane interesate de conținut.

În ultimii ani, pe lângă Calendarul Științific, ASUR a derulat și alte proiecte de popularizare a științei, precum Concursul Național Nicolaus Copernic (în urma căruia 5 școli au fost dotate cu laboratoare de informatică), Bucharest Science Festival, Zilele Științei la Piatra Neamț și Timișoara sau concursul Ziua Astronomiei.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

3 comentarii

  1. avatar
    GIURGIU MARGARETA on

    doresc si eu calendar.Sunt profesor de fizica…am primit unul in trecut de la un fost elev…si e super…si utl

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.