Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

A fost prelungit termenul de inscriere in competitia de idei de afaceri sociale. Se ofera doua premii in valoare de 73.950 RON fiecare

0

Conform regulamentului de concurs, pentru a permite o competitie semnificativa intre aplicatii si a fi in masura sa le selectam pe cele mai relevante si fezabile dintre acestea, anuntam prelungirea termenului limita de depunere a aplicatiilor in cadrul competitiei de idei de afaceri desfasurata in cadrul proiectului “Economia Sociala ca Solutie a Dezvoltarii Comunitatilor Roma din Romania” POSDRU/69/6.1/S/34922, pana pe data de 9 mai 2013, ora 17:00.

Competitia de idei de afaceri sociale este organizata de Fundatia Centrul pentru Analiza si Dezvoltare Institutionala (CADI Eleutheria), in colaborare cu Programul Natiunilor Unite pentru Dezvoltare (UNDP Romania), Guvernul Romaniei – Departamentul pentru Relatii Interetnice (DRI) si Alianta Civica a Romilor din Romania (ACRR) si se concentreaza in special pe identificarea si premierea  a doua idei de afaceri care sa permita ulterior: (a) comercializarea de produse/servicii folosind resursele locale (umane, financiare, materie prima etc) pentru a intampina nevoile comunitatii locale in care isi vor desfasura activitatea economica cele doua intreprinderi; (b) crearea a 10 locuri de munca in cadrul celor doua intreprinderi sociale dezvoltate in/pentru comunitatile de romi si dezvoltarea unor activitati generatoare de venit care sa permita mentinerea celor 10 locuri de munca pentru o perioada de minim trei ani si (c) dezvoltarea relatiilor economice dintre producatorii locali si cumparatori.

Prin urmare, persoanele fizice (femei, persoane de etnie roma, formatori si specialisti implicati in economia sociala) interesate sa exploreze lansarea unei intreprinderi sociale sunt invitate sa se inscrie si sa participe la aceasta competitie. Competitia se adreseaza persoanelor domiciliate pe teritoriul oricareia dintre cele 8 regiuni de dezvoltare ale Romaniei si are ca scop sustinerea infiintarii si dezvoltarii a doua intreprinderi sociale care se adreseaza comunitatilor de romi din Romania.

Ideile de afaceri propuse pentru infiintarea unei intreprinderi sociale in/pentru comunitatile de romi pot activa in diverse sectoare economice, incluzand, fara sa se limiteze la: productie, servicii din industria alimentara, servicii din industria turismului, servicii de curatenie, servicii de amenajare si intretinere spatii verzi, activitati agricole, reciclarea deseurilor, activitati mestesugaresti etc. Sunt de asemenea incurajate aplicatiile care includ idei de afaceri bazate pe francize sociale sau cele care fac parte dintr-un grup asociativ de intreprinderi sociale.

Principalele etape ale competitiei sunt:

Etapa I: verificarea ofertelor. In urma acestei etape se va face o ierarhizare a propunerilor in ordinea descrescatoare a punctajelor. Ideile de afaceri care se vor situa in urma jurizarii tehnice pe primele 5 pozitii, vor trece in a doua etapa a competitiei.

Etapa II: interviu fata in fata sau telefonic cu reprezentantii comisiei de evaluare. Interviul are ca scop validarea jurizarii tehnice. Interviurile vor fi realizate in baza unui ghid de interviu care va evalua planul de afaceri propus, in termen de max. 5 de zile de la data anuntului selectarii in etapa a II-a.

Competitia va avea doi castigatori finali. Fiecare premiu este in valoare de 73.950 RON. Vor fi declarati castigatori participantii care au intrunit cel mai mare punctaj combinat din punct de vedere tehnic si in urma interviului. Proiectele inscrise in competitie vor fi evaluate de un juriu multidisciplinar cu experienta in diverse domenii de activitate.

Pentru mai multe informatii, click AICI, unde puteti gasi regulamentul competitiei de idei de afaceri.

Aplicatiile vor fi transmise in format electronic la adresa: roma@cadi.ro pana la data 9 mai 2013, ora 17.00 

(http://www.economiesocialapentruromi.ro/)

 

Competitia de idei de afaceri sociale este componenta de baza a proiectului POSDRU/69/6.1/S/34922 “Economia sociala ca solutie a dezvoltarii comunitatilor Roma din Romania”, cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 – „Investeste in oameni”, interventie ce isi propune sa sustina si sa contribuie la dialogul national referitor la incluziunea sociala a comunitatilor de romi din Romania.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 40 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat social, ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.