Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

A fost lansată one alliance, rețeaua profesioniștilor care sprijină noua academie a ospitalității ohma București

0

Joi, 16 septembrie a.c., winsedswiss România, filială a Winsedswiss Education Group, lansează one (ohma network for education) alliance, rețea ce reunește unele dintre cele mai renumite branduri din industria ospitalității autohtone, în jurul academiei de ospitalitate ohma București. Scopul acestei alianțe este acela de a contribui la dezvoltarea învățământului profesional dual din România, ca una dintre soluțiile pentru relansarea post-pandemie a industriei.

Membrii fondatori ai alianței sunt Athénée Palace Hilton Bucharest, Caro Hotel Bucharest, Casa Doina Restaurant, City Grill, Hard Rock Cafe Bucharest, Intercontinental Hotel Bucharest, La Brasserie Bistro & Lounge, Le Manoir, Radisson Blu Hotel Bucharest, Sheraton Bucharest Hotel, The Marmorosch Bucharest-Autograph Collection, precum și winsedswiss România, alți reprezentanți ai industriei HoReCa fiind în curs de aderare.

Premisele pentru creșterea calității serviciilor turistice sunt asigurate prin accesul membrilor one la programele ohma de calificare profesională a angajaților, licențiate École hôtelière de Lausanne (EHL), la cursuri de formare specializate și adaptate nevoilor operatorilor economici sau la servicii de consultanță acordate de experții winsedswiss care vizează sustenabilitatea organizațiilor hoteliere. De asemenea, partenerii vor fi conectați cu candidați motivați și calificați și li se vor oferi servicii de recrutare prin intermediul agenției de intermediere pe piața forței de muncă talent by winsedswiss.

Alianța mizează pe colaborare, aceasta fiind bazată pe solidaritatea colegilor din industrie, în scopul elevării acesteia la standardele cele mai înalte de performanță. Iar fiindcă schimbarea se produce acolo unde toți actorii sunt implicați, hotelurile și restaurantele partenere își vor deschide, la rândul lor, porțile pentru studenții școlii ohma. Astfel, aceștia vor avea parte de o educație experiențială, de tipul învățând făcând, aplicând cunoștințele dobândite într-un mediu de lucru real și sigur, alături de experți hotelieri.

În cadrul aceluiași eveniment, grupul educațional winsedswiss anunță deschiderea ohma București, cea de-a treia academie de ospitalitate din țara noastră licențiată EHL, după cele de la Oradea și Brașov.

Cursurile ohma București vor începe în data de 20 octombrie, iar studenții se vor putea specializa într-unul dintre cele patru parcursuri profesionale: Hotel Administration, F&B Services, Culinary Art și Rooms Division, înscrierile fiind deja deschise.

Urmând principiile sistemului de educație dual, fundamentat pe cadrul de competențe elvețian, studenții ohma București vor aprofunda noțiunile teoretice acumulate, prin participarea nemijlocită la activitatea operațională a partenerilor. Astfel, aceștia vor parcurge cursurile teoretice câte două zile pe săptămână, iar în celelalte trei zile rămase vor învăța lucrând direct sub îndrumarea instructorilor ohma în hotelurile și restaurantele deținute de membrii one alliance.

one alliance, prin academiile ohma, aflate în strânsă relație cu o vastă rețea de specialiști și cu EHL, cea mai faimoasă universitate hotelieră din lume, este un suport bogat și complet al grupului winsedswiss pentru industria pe care o servește, începând de la accesul la cunoștințele și facilitățile cele mai moderne existente pe piață, până la consultanța internațională și conectarea cu cele mai prestigioase instituții și companii din domeniu. Este propunerea noastră de schimbare de perspectivă, pentru că o meserie în industria ospitalității și a serviciilor nu trebuie văzută ca o soluție de compromis, ci ca o alegere pentru o viață plină de satisfacții”, declară Ray Iunius, CEO Winsedswiss Education Group (WEG).

Dacă vorbim despre servicii de calitate sau de lipsa personalului calificat în industria noastră, dar nu vorbim de educație și mai ales despre cea vocațională, înseamnă că ne furăm singuri căciula. Trebuie să încetăm să aruncăm responsabilitatea de la unii la alții, să plângem sau să ne plângem de milă, fiind obligați să ne implicăm cât mai repede în susținerea sistemelor de educație de calitate. Exact asta face one alliance și eu ca președinte al FIHR nu pot decât să salut acest demers și să mă implic atât personal, cât și ca federație în susținerea acestui proiect. Mult succes, one alliance”, afirmă Călin Ile, președintele Federației Industriei Hoteliere din România (FIHR).

În septembrie 2020, winsedswiss a inaugurat la Oradea prima academie din țara noastră sub licența EHL, iar în vara acestui an a deschis primul campus în Poiana Brașov la hotelul ohma – Casa Viorel.

Printre avantajele tinerilor care urmează cursurile ohma se numără accesul la educație de calitate, diplome certificate de EHL, deschizătoare de vaste oportunități de carieră, consiliere pentru integrarea pe piața muncii, asigurarea de stagii și locuri de muncă corespunzătoare pregătirii lor, precum și posibilitatea de a continua studiile la EHL, diploma ohma echivalând cu primul an pregătitor la faimoasă școală elvețiană.

Mai multe informații despre academiile ohma pot fi parcurse pe www.ohma.swiss.

***

Grupul educațional elvețian winsedswiss (World Institute of Service Education) – cu filiale în Elveția, România, Cipru și Serbia – are ca obiectiv principal crearea și derularea de programe educaționale pentru fiecare perioadă a vieții unui om, de la grădiniță la universitate și mai departe, de-a lungul carierei profesionale.

În acest scop, winsedswiss derulează parteneriate cu cele mai renumite instituții de învățământ din domeniu.

***

École hôtelière de Lausanne (EHL) este un ambasador al ospitalității tradiționale elvețiene și un pionier în educația ospitalieră încă din 1893, cu peste 25.000 de absolvenți în întreaga lume, având mai mult de 120 de naționalități. EHL este prima universitate de management al ospitalității care oferă programe preuniversitare și universitare în campusurile sale din Lausanne, Singapore și Passugg, precum și soluții de învățare online. Universitatea de științe aplicate este clasată pe primul loc de QS World University Rankings by Subject și CEOWorld Magazine, iar restaurantul său gastronomic este singurul restaurant-școală din lume care deține o stea Michelin.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.