Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

98 de proiecte inscrise in concursul Gala Premiilor Pentru Un Mediu Curat

0

Ajunsa la cea de-a VIII-a editie, Gala Premiilor Pentru Un Mediu Curat este un concurs anual de traditie, organizat de ECOTIC si dedicat initiativelor de protectie a mediului si conservare a resurselor planetei. 98 de proiecte au fost inscrise in editia din acest an, cele mai multe din istoria concursului.

dsc03557

Organizat inca din anul 2009, concursul isi propune sa aduca in fata publicului larg initiative cat mai diverse de responsabilitate eco-sociala din Romania. Un numar record de proiecte au fost inscrise in acest an pe www.premiilepentrumediucurat.ro, 98 de proiecte venind din intreaga tara, pentru toate cele patru categorii de concurs: Companii, Institutii de invatamant, Institutii publice si ONG-uri.

 

,,Ne bucuram sa constatam ca proiectele de mediu si CSR devin tot mai numeroase de la an la an. Aceasta demonstreaza cresterea preocuparilor romanilor pentru asigurarea unui mediu curat si pentru economisirea resurselor”, a declarat Valentin Negoita, Presedintele ECOTIC.

Concursul a fost deschis proiectelor dedicate protectiei mediului, conservarii resurselor planetei si preventiei risipei acestora, desfasurate incepand din octombrie 2015.

ECOTIC felicita pe toti cei care au inscris proiecte in concurs si care dovedesc o noua atitudine proactiva fata de mediul inconjurator. Castigatorii celor patru categorii ale Galei Premiilor Pentru Un Mediu Curat 2016 sunt urmatorii:

Marele Premiu pentru Institutii Publice: Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 6, Bucuresti

Proiect castigator: Magazinul caritabil Socialxchange
Marele Premiu pentru ONG: Asociatia Semper Musica Filiala Tecuci
Proiect castigator: Instalarea primelor containere de donatii haine din Judetul Galati
Marele Premiu pentru Institutii de Invatamant: Scoala Gimnaziala Nucet din Dambovita
Proiect castigator: Biodiversitatea inseamna viata!

Marele Premiu pentru Companii: Studioplot
Proiect castigator: Tubatect

Premiile au fost decernate in cadrul unui eveniment festiv, ce a avut loc vineri, 9 decembrie 2016, la Hotel Intercontinental, Bucuresti.

Pentru mai multe detalii, www.premiilepentrumediucurat.ro si www.ecotic.ro.

Despre ECOTIC:

ECOTIC este o organizație colectivă nonprofit care gestionează deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE) în numele a peste 550 de producători și importatori afiliați. ECOTIC asigură și supervizează întregul proces de preluare, transport, dezmembrare și reciclare astfel încât, la final, DEEE să nu mai reprezinte un pericol. Peste 90.000 tone DEEE au fost gestionate în sistemul ECOTIC, în cei 10 ani de activitate. Consultanța promptă și specializată oferită producătorilor de echipamente electrice, baterii și acumulatori este un element definitoriu al ECOTIC. Mai multe detalii gasiți pe www.ecotic.ro, pe pagina de Facebook dedicată Organizației ECOTIC, precum și pe pagina LinkedIn a Organizatiei ECOTIC.

 

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.