Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

9 liceeni au câștigat Competiția Națională Arduino și vin cu soluții pentru crearea unui mediu de lucru smart acasă

0

Organizată de ADFABER și sponsorizată de BOSCH Romania, competiția s-a adresat liceenilor pasionați de robotică, încurajându-i să aducă soluții unei probleme de actualitate – crearea unui mediu de lucru smart acasă.

Zeci de echipe formate din 2 elevi și un profesor coordonator, au creat soluții inedite pe tema Smart Home Office cu ajutorul kit-urilor de robotică Arduino. Juriul competiției a analizat cu atenție fiecare proiect înscris și le-a desemnat pe cele câștigătoare în funcție de complexitate și creativitate.

Echipele câștigătoare ne vorbesc despre proiectele lor și despre participarea în cadrul competiției, în materialul video de mai jos:

Cel mai apreciat proiect de către juriu este Smart House – Pandemic Edition realizat de Marcus Bogdan și Szilagyi David, alături de prof. coordonator Moise Rodica, de la Liceul Teoretic German „Johann Ettinger”, Satu Mare. 

Chiar dacă în viitor automatizăm tot mai multe funcții și poziții, programatorul va fi greu de schimbat printr-un robot. Dacă înveți programare, deschizi orice site, orice aplicație și poți să-ți imaginezi cum funcționează. Asta este cea mai mare realizare pe care am avut-o eu după ce am învățat programare.” a spus Szilagyi David.

Un alt proiect foarte apreciat de juriu este AndreBogBot, realizat de doi elevi de la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” din București. Clasat pe locul al doilea, proiectul a fost realizat de Ioniță Andreea și Dobrinoiu Bogdan-Mihai, sub coordonarea prof. Popa Simona Mihaela.

Proiectul nostru a fost inclusiv despre ceea ce ne-ar plăcea nouă să avem în timpul acestei perioade, pentru că și noi stăm acasă la birou full-time și am vrut să găsim ceva care să ne ajute și pe noi să ne organizăm timpul.” – Ioniță Andreea, echipa AndreBogBot

Home Office 3000 este proiectul care a ocupat locul al treilea, fiind realizat de Giurgi Bogdan Vasile și Pontoș Silviu Andrei, sub coordonarea prof. Andrea Burcuș, de la Colegiul Național ”Dragoș Vodă” Sighetu-Marmației, Maramureș.

Sunt de părere că este bine ca toată lumea să învețe programare, pentru că le oferă o libertate”, a declarat Pontoș Silviu.

Felicitări tuturor participanților pentru implicarea și creativitatea de care au dat dovadă, dar mai ales pentru interesul acordat față de tehnologie și programare!

Anual, prin proiectele și competițiile organizate alături de partenerii noștri, alegem să susținem tinerii români, să-i încurajăm să devină adevărați profesioniști sau lideri în domeniul IT și să contribuie la schimbarea în bine a României.

Despre Adfaber

ADFABER este ONG-ul care și-a propus să transforme România cu ajutorul tehnologiei.  

Alături de parteneri din mediul privat, organizația și-a asumat pregătirea viitorilor profesioniști în tehnologie ai României, completând cunoștințele pe care școala, nu le poate oferi. 

Fiecare proiect, pleacă de la credința organizației că ajutând un copil sa învețe programare, impactul social se resimte atât la nivel individual, cât și la nivel de comunitate sau la nivel național.

Despre Centru de Inginerie Bosch din Cluj-Napoca

Centrul de Inginerie Bosch din Cluj acordă o importanţă deosebită inovării continue şi lucrează la proiecte de tehnologie de ultimă oră. Având o colaborare strânsă cu alte centre de cercetare şi dezvoltare din reţeaua globală Bosch, dar şi cu fabrica locală din Jucu, echipa locală dezvoltă produse cu competenţe înalte în software, hardware, ingineria fiabilităţii şi mecanică. Tehnologia pentru conducerea autonomă, Internetul lucrurilor, industria conectată (numită şi Industria 4.0) şi vehiculele electrice sunt doar câteva exemple din portofoliul de inginerie Bosch din Cluj.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.