Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

80 de mii de euro pentru beneficiarii Campaniei „Implică-te! Împreună reușim mai mult!”

0

În 200 de deplasări efectuate din luna martie 2020 până în prezent, în cadrul campaniei “Implică-te! Împreună reușim mai mult!” , voluntarii au sprijinit peste 4800 de familii din 156 de localități și au fost oferite ajutoare în valoare de 80.000 de EURO.

Ultima deplasare a voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Naționale a avut loc marți, 26 ianuarie 2021. A fost o zi de bucurie pentru alte 30 de familii cu posibilități materiale reduse din județul Prahova care au primit  ajutoare din partea voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Naționale, in cadrul campaniei “Implică-te! Împreună reușim mai mult!”. Voluntarii s-au deplasat în localitățile rurale, Cuib, Nucet, Poiana Copăceni, Făget și Drajna de Sus.

Pr. paroh GABRIEL COLȚEANU, Parohia Pântești-Făget, județul Prahova a menționat: “Este prima vizita a voluntarilor în micuța noastră parohie și ne bucurăm foarte mult pentru că, cu aceasta ocazie, am avut prilejul de a merge la numeroase familii defavorizate care se confruntă cu o situație materială precară,  neavând posibilitatea de a lucra, trăiesc doar din ceea ce cultivă în gospodărie, din munca cu ziua și au probleme grave din acest punct de vedere. Sunt convins că această vizită a fost de bun augur și le-a prins foarte bine.”

Pr. paroh VALENTIN CUCU – Parohia Cuib, județul Prahova a spus: “ Perioada aceasta este grea pentru toți, oamenii se luptă să supraviețuiască acestei pandemii dar, prin slava lui Dumnezeu, în satele noastre nu s-au înregistrat deloc cazuri de îmbolnăviri, însă a însemnat, din punct de vedere duhovnicesc, o încercare pentru enoriașii parohiei noastre, o parohie care, din cauza așezării sale și vitregiei prin care a trecut de-a lungul anilor, este o parohie catalogată ca fiind săracă, de categoria a treia, având numeroase familii cu diverse neajunsuri materiale. De aceea, vizita voluntarilor înseamnă un pas în plus în această luptă pe care o ducem atât duhovniceste, pentru că oamenii sunt încordați din punct de vedere al credinței, dar și din punct de vedere material, pentru că unii dintre ei nu au mai avut un loc de muncă în perioada pandemiei”.

 

Pr. paroh MIHAI PÎTIU – Parohia Poiana Copăceni, județul Prahova a adăugat: “Am adusă o fărâmă de speranță, un strop de fericire prin activitatea de astăzi. Au fost foarte bucuroși, plăcut surprinși de vizita neașteptată pe care le-am facut-o si încercăm, cu ajutorul lui Dumnezeu, să facem să fie un început bun, o colaborare strânsă cu voluntarii Paraclisului Catedralei Naționale.”

Dănuț Prună, coordonatorul voluntarilor Paraclisul Catedralei Naționale, a declarat: ”Milostivul Dumnezeu îngăduit să ajungem și aici. Am adus, din nou, bucurie în rândul persoanelor aflate în dificultate din mai multe comunități rurale din județul Prahova. Localnicii ne-au primit cu căldură, cu lacrimi în ochi, cu recunoștință, cu bucuria că Dumnezeu le-a ascultat ruga. Din păcate, aceștia se confruntă cu probleme foarte serioase. Ca să ajungem la ei, am urcat pe drumuri impracticabile, pe dealuri unde doar la pas se poate ajunge. L-am privit cu admirație pe părintele paroh din prima comunitate pe care am vizitat-o. În cizme de cauciuc înainta greu prin noroi. Aleargă să împartă bucurie enoriașilor săi greu încercați. Nu este ușor să fi preot la sat, să reușești să ajungi la toți. Am întâlnit persoane care nu pot ajunge la biserică și atunci biserica se mută la ei acasă prin acești preoți care, cu timp și fără timp, sunt lângă enoriașii imobilizați la pat datorită vârstei înaintate sau a problemelor de sănătate. Prin aceste activități social-filantropice reușim să facem o radiografie a mediului rural românesc, acest lucru fiind posibil doar ieșind pe teren și bătătorind toate aceste zone.”

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.