Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

71.000 de copaci au fost plantați în aceasta toamnă în cea mai amplă acțiune de împădurire susținută de OMV Petrom

0

71.000 de copaci au fost plantați în aceasta toamnă în cea mai amplă acțiune de împădurire susținută de OMV Petrom

  • OMV Petrom și 7 ONG-uri de mediu au finalizat campania de plantare a 71.000 de arbori pe o suprafață de 13,5 hectare de teren, în mai multe localități din țară
  • Aproape 3.000 de voluntari, dintre care 650 de angajați OMV Petrom, au plantat peste 15 specii de copaci care ajuta la absorbția de CO2
  • Campania ”România plantează pentru mâine” susține trei obiective din Agenda 2030 de Dezvoltare Durabilă: (13) Acțiune Climatică, (15) Viața Terestră și (17) Parteneriate pentru Realizarea Obiectivelor.

Cea mai amplă campanie de plantare inițiată de OMV Petrom, „România plantează pentru mâine”, s-a încheiat pe 30 noiembrie, de ziua Sfântului Andrei, aducând împreună 7 ONG-uri de mediu și aprox 3.000 de voluntari, care au plantat 71.000 de puieți în 7 județe din țară pe o suprafață de 13,5 hectare.

La începutul lunii noiembrie, OMV Petrom a demarat campania de împădurire în 7 județe din țară, alături de ONG-urile : Act for Tomorrow, Mai Mult Verde, Pădurea Copiilor, Plantăm Fapte Bune în România, Viitor Plus, Pro Eco Tur și Parcul Natural Văcărești, reușind astfel să planteze peste 70.000 de puieți, în locațiile: Corbu (Constanța), Bistreț (Dolj), Vânătorii Mici (Giurgiu), Grindu (Ialomița), Parcul Văcărești (București), Mârșani (Dolj), Tinosu (Prahova), Videle (Teleorman).

Pădurile au un rol important în absorbția și stocarea dioxidului de carbon (CO2) din atmosferă, de aceea plantarea copacilor ca mod de protejare și păstrare a pădurilor este o soluție cheie bazată pe natură, pentru a preîntâmpina riscurile ce survin în urma schimbărilor climatice.

În următorii 3 ani, ONG-urile partenere vor asigura mentenanța zonelor plantate. OMV Petrom va continua inițiativa și anul viitor, în primăvară, când își propune să depășească numărul de puieți plantați în această toamnă. Începând din anul 2008, în cadrul campaniilor OMV Petrom, au fost plantați peste 700.000 de copaci.

OMV Petrom are o lungă tradiție de susținere a cauzelor importante pentru noi toți. Le mulțumim celor aproape 3.000 de voluntari, angajați ai OMV Petrom dar și ai altor companii, care s-au implicat alături de noi în acțiuni climatice. Entuziasmul lor ne motivează să continuăm plantările și anul viitor, cu o campanie extinsă la nivel național’, a declarat Alina Petrescu, directorul de comunicare & sustenabilitate OMV Petrom, care a participat la plantarea din Parcul Văcărești.

Această campanie contribuie la susținerea a trei obiective din Agenda 2030 de Dezvoltare Durabilă: (13) Acțiune Climatică, (15) Viața Terestră și (17) Parteneriate pentru Realizarea Obiectivelor.

Pentru mai multe informații despre plantare și despre programele de responsabilitate socială ale OMV Petrom, vă rugăm să accesați https://www.taraluiandrei.ro.

Despre OMV Petrom

OMV Petrom este cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, cu o producție anuală de țiței și gaze la nivel de grup de 58,3 milioane bep în 2018. Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual şi operează o centrală electrică de înaltă eficientă de 860 MW. Pe piaţa distribuţiei de produse petroliere cu amănuntul, Grupul este prezent în România şi țările învecinate prin intermediul a 790 benzinării, la sfârșitul lui septembrie 2019, sub două branduri, OMV și Petrom.

OMV Aktiengesellschaft, una dintre cele mai mari companii industriale listate din Austria, deţine 51,011% din acțiunile OMV Petrom. Statul român, prin Ministerul Energiei, deţine 20,639% din acțiunile OMV Petrom, Fondul Proprietatea deține 9,998%, iar 18,352% se tranzacționează liber la Bursa de Valori București și la Bursa de Valori Londra.

OMV Petrom este cel mai mare contribuabil la bugetul de stat, cu contribuții de 27,8 miliarde de euro reprezentând taxe, impozite și dividende plătite în perioada 2005 – 2018.

Din 2007, OMV Petrom a integrat în strategia sa de business principiile responsabilității corporatiste. În perioada 2007-2018, compania a alocat aproximativ 52,5 milioane euro pentru dezvoltarea comunităților din România, concentrându-se pe protecția mediului, educație, sănătate și dezvoltare locală.

Pentru informații suplimentare:

Web: https://www.omvpetrom.com

Social: http://www.facebook.com/PetromRo

http://www.youtube.com/PetromRomania

http://www.linkedin.com/company/petrom/

http://www.instagram.com/omvpetrom/

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.