Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

7000 de copaci plantati in 3 ore cu 250 de voluntari – Slimnic, 4 aprilie 2015

0

Grupul de inițiativă “Cu verdele-n SUS” / Împădurirea de primăvară.

Sâmbătă, 4 aprilie 2015, la Slimnic, peste 250 de voluntari au plantat 7000 de puieți de gorun si frasin. Evenimentul a fost organizat de grupul de inițiativă “Cu verdele-n SUS”, în colaborare cu Asociația Tășuleasa Social.

11143535_559358714167511_2709353500278956129_n

Voluntarii au pornit din Sibiu la ora 8:30 cu patru autocare puse la dispoziție de organizatori. Ajunși la locul plantării, aceștia au primit detaliile despre felul în care urma să fie acoperită zona și au fost împarțiți în patru echipe, primind mănuși de protecție și sape. Timp de trei ore, voluntarii au plantat 7000 de puieți pe o suprafață de două hectare.

“Intradevar terenul a fost dificil si nepichetat. Cred ca silvicultorii au fost luati prin surprindere de elanul nostru. Baietii au fost minunati, fie drept, fie panta, fie curat sau plin de radacini au sapat voiniceste. A fost o zi minunata cu oameni faini!” – ne-a declarat o participantă pe pagina de Facebook a evenimentului.

Cu ajutorul sponsorilor, organizatorii au pregătit un prânz cald și ceai pentru a răsplăti hărnicia voluntarilor. Pentru că unul dintre scopurile evenimentului a fost acela de a oferi o imagine cât mai complexă a importanței pădurii în ecosistem, a urmat o prezentare a speciilor din fauna locului, oferită de “Tură în Natură”. La sfârșit, am avut un mini concert de cântece de munte și folk.

La ora 16:00, autocarele au dus voluntarii inapoi la Sibiu.

Această acțiune a fost la prima ediție pentru “Cu Verdele-n SUS”, bucurându-se de sprijinul și coordonarea celor de la Tășuleasa Social, care au călătorit 250 km din Munţii Bârgăului, jud. Bistriţa Năsăud, special pentru eveniment. Asociația Tășuleasa Social desfasoară în aceasta primăvara un adevarat maraton de plantări în toată țara. In 28 martie au organizat simultan 40 de plantări în 40 de locații diferite.

Evenimentul a primit suportul financiar de la firme din județ și nu numai. Reprezentanții acestora au fost încantați să ia parte la eveniment:

„Așa cum o spune și motto-ul companiei noastre, ‘familia inovativă’, Wenglor pune accentul pe oameni și inovație tehnologică. Și pentru că în dezvoltarea umană mediul înconjurător joacă un rol esențial, ne-am hotărât să susținem acțiunea de plantare a asociației ‘Cu verdele-n sus’ din data de 04.04.2015. Haideţi să schimbăm ceva împreună!” a declarat Herbert Oprea, Director General, Wenglor Electronic Innovation lito SCS.
Motivația celor de la Neoconsult Valuation din Cluj Napoca vine să ne confirme speranța într-o generație responsabilă: „De ce? Pentru ca suntem o echipa tânără, căreia îi pasă de viitorul acestei țări.” – Marius Sufana, Coordonator Regional, Neoconsult Valuation.

10409040_559358327500883_2786312255607742083_n

10685333_559359210834128_9121286405739003530_n

11140353_559361820833867_3197006218183976171_n

Grupul de inițiativă „Cu verdele-n SUS” își propune să aducă în vizor situația pădurilor și necesitatea ca acestea să fie protejate, prin astfel de activități în mijlocul comunității sibiene: acțiuni de împădurire, campanii de promovare online și offline, seri de film și discuții, campanii de informare. Mai multe detalii despre evenimentele viitoare găsiți pe www.verdelesus.ro sau pe pagina de Facebook: www.facebook.com/verdelesus

Cu peste 10 ani de activitate, Asociația Tășuleasa Social a plantat aproape 150.000 de puieți, a curațat 200 de tone de gunoi din păduri și de pe albiile raurilor, sau a intervenit în marile inundații din Romania. Mai multe detalii despre activitatea asociației gasiți pe www.tasuleasasocial.ro sau pe pagina de Facebook www.facebook.com/tasuleasasocial

Partener strategic al grupului “Cu Verdele-n SUS” este Fundația Comunitară Sibiu. Grupul mai este sustinut si de: Asociația Tură în Natură, Asociația PeDale, Asociația Magic Hands, Asociația Carpatină Transilvană (SKV), Asociația Animal Life Sibiu, Librăria Habitus, Eco4EST ș.a.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.