Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

70 de familii cu probleme sociale s-au bucurat de sărbătorile Pascale cu ajutorul Voluntarilor Piraeus Bank

0

Piraeus Bank România a susţinut în perioada 17 martie -17 aprilie 2017 o campanie de voluntariat intern, prin intermediul căreia 70 de familii din Bucureşti Ilfov, Galaţi, Iaşi, Cluj, Dâmboviţa, Giurgiu, Prahova, Teleorman şi Piteşti au primit sprijin în preajma sărbătorilor Pascale. 25.600 de Lei, la care s-au adăugat donaţii în bunuri (alimente, haine, încălţăminte) au ajuns la cazurile sociale susţinute de angajaţii Băncii.

?

Proiectul “Fă o faptă bună!” a mobilizat aproximativ 200 de Voluntari  Piraeus, care au identificat şi semnalat cazuri sociale, pentru care Banca a prevăzut alocarea unei sume minime de 150 de LEI pentru fiecare caz social prezentat, sumă la care s-au adăugat donaţii suplimentare din partea iniţiatorilor, precum şi din partea susţinătorilor acestora.

Un număr important de cazuri pentru care s-au mobilizat Voluntarii Piraeus au vizat oferirea de sprijin pentru tineri cu handicap, copii cu Sindrom Down şi autism, cazuri medicale grave. Ca urmare a mobilizării de către voluntari ai unor terţi furnizori de servicii specializate, pentru mai mulţi copii cu Sindrom Down şi autism a fost facilitat accesul la şedinţe de terapie medicală.

“Dacă în cadrul proiectelor de responsabilitate socială implementate în anii anteriori aveam beneficiari predefiniţi, de această dată am pus în centrul atenţiei alegerea voluntarilor noştri şi convingerea lor de a susţine un anumit caz umanitar. Prin această abordare sprijinim angajaţii băncii pentru care responsabilitatea socială a devenit o atitudine. Ca de fiecare dată, voluntarii noştri s-au depăşit pe ei înşişi, lucru de care suntem, pentru a câtă oară, foarte mândri!” a declarat Veronica Gheorghiu, coordonatorul proiectului.

30% dintre cazurile prezentate au avut ca scop prevenirea abandonului şcolar şi sprijin pentru educaţie, arii strategice de responsabilitate socială susţinute de Piraeus Bank România începând cu anul 2014.

Despre Piraeus Bank

Piraeus Bank România este una dintre cele mai bine capitalizate bănci de pe piața locală, parte a grupului financiar Piraeus Bank Group. În cei 17 ani de activitate pe piața din România, Piraeus Bank și-a construit o rețea vastă de unități și deservește peste 300.000 de clienți.

Piraeus Bank Group este grupul financiar cu o experiență solidă pe segmentele produselor de retail banking și IMM, precum și pe zona piețelor de capital, a investițiilor bancare și leasing-ului.

Piraeus Bank Group ocupă locul 1 în topul celor mai mari bănci din Grecia, este un grup financiar european concentrat pe zona Europei de S-E, prezent în 10 țări.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.