Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

70 000 de mame imaginare in Romania!

1

Stiai ca peste 70.000 de copii din Romania trebuie sa isi imagineze cum este sa ai o mama?

SOS Satele Copiilor face multe pentru copiii aflati in nevoie: ei primesc mancare, hainute, o casa, o educatie. Insa, fara indoiala, cel mai important lucru pe care il oferim este sansa de a fi crescuti de o mama. Noi ocrotim astazi aproape 1000 de copii in dificultate, care au pierdut sau risca sa piarda ingrijirea parintilor naturali.

Cum reusim sa facem un lucru atat de mare? Adunand o multime de lucruri mai mici: contributii de la oameni speciali, gesturi care de fapt dau sansa la un destin mai bun unor copii. Cel mai usor mod de a le fi alaturi copiilor este completarea formularului 2% pentru SOS Satele Copiilor. Astfel, 2 procente din impozitul tau retinut pe anul trecut, ca salariat sau ca PFA, se duc acolo unde decizi tu.

Mai multe informatii pe sos-satelecopiilor.ro

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.