7 noi structuri economice sociale

0

Dezvoltarea economiei pentru o sustenabilitate sociala duce la deschiderea de 7 noi structuri economice sociale.

Asociația Help Autism în colaborare cu Fundația Mâna de Lucru, Liga Română pentru Sănătate Mintală, Asociația Națională de Interes Public și Asociația ProVita pentru Născuți și Nenăscuți lansează proiectul „Dezvoltarea Economiei pentru o Sustenabilitate Socială”

Asociația Help Autism în colaborare cu Fundația Mâna de Lucru, Liga Româna pentru Sănătate Mintală, Asociația Națională de Interes Public și Asociația ProVita pentru Născuți și Nenăscuți implementează în perioada 29 decembrie 2014 – 28 decembrie 2015 proiectul: „Dezvoltarea economiei pentru o sustenabilitate socială” (DESS) cu o valoare eligibilă de 7 585 386,73 lei. Acesta duce la atingerea obiectivului general al POSDRU prin asigurarea de oportunități sporite pentru participarea viitoare pe o piață a muncii incluzive.

Scopul proiectului este de a forma persoane care aparțin grupurilor vulnerabile prin oferirea unor modele de succes în domeniul economiei sociale, sprijinirea înființării de noi structuri generatoare de locuri de muncă, precum și consilierea participanților la proiect în vederea dezvoltării carierei profesionale și a informării acestora cu privire la economia socială și beneficiile acesteia. Activitățiile specifice sunt gândite să răspundă nevoilor identificate – egalitatea în drepturi, contribuția la creșterea nivelului de socializare și a șanselor pe care le au în prezent cei din grupurile vulnerabile pentru a avea acces la piața muncii.

La finalul celor 12 luni beneficiarii vor putea conștientiza oportunitățile socio-profesionale, vor avea competențe actualizate, în concordanță cu cererile și necesitățiile pieței muncii, în vederea găsirii unui loc de muncă.

Obiectivele acestui proiect sunt:

– creșterea de structuri economice sociale prin 7 unități în următoarele 12 luni în domeniul tipografic, al jocurilor și jucăriilor educative, centru de joacă, amenajare de spații verzi și dezăpezire, în domeniul activităților recreative și distractive, al turismului, producție și comercializarea de suveniruri românești. Acest lucru va duce la oferirea de locuri de muncă, în regiuniile București, Ilfov, Vest și Sud, pentru 53 de persoane dintre care 35 vor fi parte din grupurile vulnerabile.

– informarea în următoarele 12 luni a unui număr de 1300 de persoane (dintre care 900 din grupurile țintă) despre avantajele și oportunitățile economiei sociale.

– creșterea cunoștințelor și dezvoltarea aptitudinilor, pentru 336 de persoane din grupul țintă prin participarea la cursuri de formare (Antreprenoriat social, Tehnologia Informației și Comunicării, Asistență personală a persoanelor cu handicap grav, Manager de întreprindere socială).

În urma participării la acest proiect, persoanele din grupurile țintă vor deveni parte din forța de muncă productivă și contribuabili reali la bugetul de stat. De asemenea,  economia socială va fi promovată ca instrument flexibil, durabil pentru generarea de locuri de muncă și incluziune socială în România.

Lansare proiect DESS poza 3

 Asociația Help Autism se implică activ de 4 ani în derularea de programe de conștientizare a autismului, diagnostic precoce și intervenție timpurie pentru copiii cu autism. Considerată vârf de lance în acțiunile de schimbare a statutului autismului în România, pe lângă servicii de terapie oferite în cele 3 centre, o filială și la domiciliu, Asociația Help Autism – www.helpautism.ro, desfășoară activități de lobby, parteneriate public-private și este co-organizator al conferinței internaționale ABA – știința care stă la baza terapiilor de recuperare în autism.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează