7 gânduri de vacanţă

0

Text&foto: Andra Calenic

1. Chiar dacă de escapade şi excursii ne bucurăm tot timpul anului, indiferent de anotimp, începând din luna mai cheful de hoinărit parcă nu mai are răbdare, iar toate planurile de vacanţă prind aripi, înălţându-se în ritm cu vântul. În toată această mare de căldură şi speranţe, lasă-te purtat de vise, ca într-un balon colorat care pluteşte uşor peste grijile de zi cu zi.

2. Soarbe clipele speciale şi închide-le în suflet, ca să-ţi dea curaj mai târziu. Devino conştient de ceea ce ai şi fii recunoscător pentru fiecare moment de fericire.

3. Trăieşte fiecare moment cu poftă, devorează zilele de la început şi până la sfârşit, atent la toate senzaţiile care îţi trec prin suflet şi prin corp. Alege serile în aer liber, ieşi la plimbare în oraş sau în parc şi pune pe liber televizorul şi laptopul. Dacă-ţi dai jos căştile din urechi, îţi vei da seama că şi natura are propriul ei concert, iar păsărelele din parcuri şi păduri nu tac o clipă.

4. Încarcă-ţi bateriile cu forme şi privelişti de vis, să-ţi ajungă pentru multă vreme. Detaşează-te total de muncă, pune pauză stresului şi lasă vacanţa să fie ca o terapie. Meriţi să te relaxezi! Adună amintiri frumoase, nu doar prin suveniruri sau fotografii, ci mai ales în suflet. Priveşte frumuseţea în mod direct, nu numai prin lentila de la aparatul foto.

sibiu

5. Stai la taifas cu cei dragi, la o limonadă rece, pierduţi în nopţi răcoroase. Împarte din fericirea ta cu ceilalţi.

6. Uită de planuri sau hărţi şi lasă-te în voia paşilor, indiferent că mergi pe poteci de munte, piatră cubică, asfalt încins de soare sau nisip. Dacă de obicei îţi place să ai o direcţie clară, să ştii încotro te îndrepţi, acum profită de vacanţă, ieşi din zona de comfort şi lasă din mână controlul. Nu te gândi ce vei face mâine sau peste o oră sau peste 5 minute, ci concentrează-te doar pe Acum.

7. Fă-ţi timp să fii tu cu tine. Fă tranziţia de la „a avea” la „a fi”.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.