7 fabrici şi 4 magazine pentru o viaţă mai bună, datorită proiectului Anotimpuri la borcan

0

Anotimpuri_02

  • Asociaţia React, prin proiectul Anotimpuri la borcan, a înfiinţat şapte fabrici şi patru magazine unde lucrează persoane vulnerabile
  • Fabricile şi magazinele produc conserve naturale din fructe şi legume şi promovează, împreună cu magazinele, un stil de viaţă sănătos
  • Proiectul s-a desfăşurat în regiunile Bucureşti-Ilfov, Sud Muntenia, Sud Vest Oltenia şi Sud Est.

Şapte fabrici şi patru magazine au fost înfiinţate de Asociaţia React prin proiectul Anotimpuri la borcan pentru a susţine economia în comunităţile rurale. Acestea au angajat persoane vulnerabile şi valorizează potenţialul resurselor locale. Fabricile din mediul rural produc conserve naturale marca Anotimpuri la borcan iar magazinele le susţin prin comercializare în marile oraşe.

Prin proiectul Anotimpuri la borcan, au fost formate profesional 44 de persoane, ca manageri de întreprindere socială, lucrători în fabricarea conservelor şi lucrători comerciali. Din acestea, 38 de persoane cu probleme de integrare pe piaţa muncii au fost angajate.

În regiunea Bucureşti-ilfov, există o fabrică în comuna Grădiştea (judeţul Ilfov) şi un magazin în Bucureşti care va comercializa produsele din fabricile înfiinţate în cadrul proiectului.

Fabrica din această regiune comercializează produse naturale, sub brandul Terra Grădiştea. Aici, produsele sunt pregătite de femeile din localitate, care au absolvit cursurile de lucrători în fabricarea conservelor organizate în proiect. Folosind legume şi fructe de la localnici, Terra Grădiştea reuşeşte să aducă pe piaţă o mulţime de reţete tradiţionale şi delicioase – gemuri şi dulceţuri, compoturi, murături, zacuscă de diferite feluri, tocăniţă de legume şi altele.

Celelalte trei magazine care comercializează produse Anotimpuri la borcan se află în Craiova, Ploieşti, Constanţa, iar şase dintre fabrici sunt în Dolj, Gorj, Brăila, Prahova şi Dâmboviţa.

Proiectul Anotimpuri la borcan a fost cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Investeşte în oameni!

Asociaţia React este o organizaţie neguvernamentală ce participă semnificativ la dezvoltarea celor patru piloni ai unei comunităţi prospere: sănătate, educaţie, economie socială şi dezvoltare comunitară.

Suntem printre cele mai premiate organizaţii neguvernamentale din România, cu 14 premii de excelenţă naţionale şi internaţionale. Implementăm proiecte integrate, care produc schimbări majore în viaţa oamenilor prin sprijin competent şi implicare activă.

În cei nouă ani de la înfiinţare, am contribuit la schimbarea vieţii unui număr de aproximativ 200.000 de români şi am salvat peste 100.000 de vieţi omeneşti. React are filiale în 5 oraşe din ţară şi o echipă de 50 de angajaţi şi peste 200 de voluntari. www.asociatiareact.ro

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.