Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

68.000 de copii au primit produse de îngrijire orală în cadrul campaniei Luna Sănătății Orale

0

Împreună, pentru zâmbete sănătoase!

68.000 de copii au primit produse de îngrijire orală în cadrul campaniei Luna Sănătății Orale
În ultimii doi ani, Colgate-Palmolive a desfășurat acțiuni educative în peste 300 de școli din România

Colgate Romania_Eroii zambetelor sanatoase

Ca în fiecare an, Colgate-Palmolive a pãstrat tradiția și a transformat luna martie în Luna Sãnãtãții Orale, cea mai importantã campanie educaționalã pe care Colgate o deruleazã de peste 10 ani în aproape toate țãrile lumii. Programul a promovat în rândul consumatorilor obiceiurile corecte pentru o îngrijire orală optimă prin diverse activități, având în prim-plan copiii și părinții. Sub sloganul „Împreună, pentru zâmbete sănătoase”, 68.000 de copii din clasele I-IV din peste 300 de școli din toată țara au participat la acțiuni educative și au învățat care sunt pașii unei igiene orale corecte și complete. Pentru a susține acest demers, Colgate-Palmolive a încheiat parteneriate cu medici dentiști din școlile primare și cu studenți stomatologi.

Luna Sănătății Orale este cel mai important proiect derulat de Colgate în aproape toate țările lumii. Sub sloganul „Împreună, pentru zâmbete sănătoase”, compania invită în fiecare an toți românii să se alăture campaniei educaționale și să contribuie la oferirea de produse de îngrijire orală copiilor din clasele primare din întreaga țară. Astfel, în 2014 și 2015, 1% din vânzările înregistrate pe parcursul lunii martie, s-au transformat în produse de îngrijire orală, care au fost donate de Colgate celor 68.000 de copii din peste 300 de școli din județe precum Cluj, Timiș, Galați, Bacău, Iași etc .

Toate instituțiile de învățământ din baza de date a Ministerului Educației au fost informate despre această acțiune, iar cele care au solicitat astfel de donații le-au primit în lunile aprilie și mai.

Seturile oferite conţin o mini-pastă de dinți Maximum Cavity Protection și o periuță de dinți Colgate, un caiet de colorat, precum și un pliant informativ despre igiena orală adresat părinților, pentru ca obiceiurile corecte de igienă orală să fie adoptate de întreaga familie. De altfel, Maximum Cavity Protection cu Agent de Neutralizare a Acizilor din ZaharuriTM este și vedeta campaniei Luna Sănătății Orale, fiind prima şi singura pastă de dinţi pentru întreaga familie care luptă direct împotriva acizilor din placa bacteriană, rezultați din zaharuri – cauza numărul 1 a apariției cariilor. Studiile au indicat că noul produs reduce leziunile carioase incipiente de pe dinţi cu 52%, un procentaj mult mai mare în comparaţie cu cel al unei paste obișnuite cu fluor, 32%. De asemenea, ajută la reducerea cu până la 20% a incidenţei cariilor noi.

Totodată, copiii au primit din partea specialiștilor sfaturi utile privind importanța periajului dinților de două ori pe zi timp de două minute cu pastă de dinți cu fluor, a vizitelor regulate la stomatolog, a schimbării periuței de dinți la trei luni și limitării gustărilor dulci între mese. Conform ultimelor studii privind igiena orală, numărul dinţilor care sunt cariați, plombați sau extraşi în fiecare an în rândul copiilor de 12 ani se ridică la 200.335.280. Din cauza afecțiunilor orale, performanța copiilor este afectată în ceea ce priveşte activităţile şcolare şi extra-şcolare. Afecţiunile orale, printre care cele parodontale și cariile dentare sunt cele mai răspândite probleme de sănătate din lume, afectând majoritatea copiilor de vârste şcolare, dar și adulţii.

De peste 200 de ani de existenţă, Colgate este recunoscut ca lider mondial şi local pe piața produselor de igienă orală, răspunzând prompt nevoilor specifice ale consumatorilor. Colgate este marca nr. 1, recomandată și utilizată de medicii dentiști din România , oferind o gamă variată de produse pentru îngrijirea orală.

###

Despre Colgate-Palmolive

Compania Colgate-Palmolive este lider mondial în îngrijirea orală, având ca obiectiv major îmbunătățirea sănătății orale pe întreg mapamondul. Compania deține mărci de top în categoria pastelor și periuțelor de dinți în diferite părți ale lumii, mărci recunoscute pe plan international: Colgate®, Colgate Total®, Maximum Cavity Protection plus Sugar Acid Neutraliser™, Sensitive Pro-Relief™, Max White One®, elmex®, meridol® și Duraphat®. Dezvoltarea de succes a companiei Colgate-Palmolive continuă prin lansarea de produse inovatoare și prin angajamentul puternic față de medicii stomatologi, pacienți și comunitățile din care face parte.

Pentru mai multe informații despre proiectele desfășurate de Colgate la nivel global, vizitați site-ul companiei, www.colgatepalmolive.com, și pentru informații specializate www.colgateprofessional.co.uk, www.colgateoralhealthnetwork.com, precum și www.colgate.ro.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 40 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat social, ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.