Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

66.591 de lei strânși și 6.204.686 bătăi de inimă cumulate în cadrul celei de-a doua ediţii Ciclaton

0

Cea de-a doua ediţie a Ciclaton a luat sfârșit pe 30 septembrie. În cadrul primului eveniment ciclist caritabil din România dedicat exclusiv educaţiei au fost strânși 66.591 de lei, care vor fi direcționați către 5 cauze educaționale: „Dă-ţi pasiunea mai departe!”, parte din programul educaţional ”Ajungem Mari” al Asociaţiei Lindenfeld, “De-a Arhitectura”, proiect al Asociaţiei De-a Arhitectura, “GROW”, proiect al ONG-ului Şcoala de Valori, “IMPACT”, program al Fundaţiei Noi Orizonturi, şi “Zburd – Educaţie prin coaching” proiect al Asociaţiei ROI.

4

În 2015, 30 de cicliști de anduranţă (care au parcurs integral traseul Ciclaton) şi 27 de cicliști temerari (care au pedalat pe segmente de traseu) și-au ales o cauză din cele 5 și au pedalat a strânge fonduri pentru aceasta. Cicliştii de anduranţă au acumulat pe tot parcursul traseului un total de 6.204.686 bătăi de inimă, montorizate cu ajutorul unor dispozitive sportive specifice: ceasuri sau GPS-uri care au capacitatea înregistrării ritmului cardiac.

Turul Ciclaton s-a desfăşurat între 2 şi 6 septembrie. Pe parcursul celor 5 zile, ciclatoniştii au străbătut un traseu de 660 de kilometri prin inima Transilvaniei, prin 11 orase, printre care Sibiu, Mediaş, Sighişoara, Târgu Mureş, Cluj-Napoca, Deva şi Alba Iulia.

“Ajuns la a doua ediţie, Ciclaton a arătat încă o dată că fiecare dintre noi poate contribui, în orice modalitate consideră de cuviinţă, la viitorul educaţiei din România. Aceste proiecte educaţionale care schimbă modelează cetăţenii responsabili de mâine au nevoie de toată susţinerea noastră, iar Ciclaton încurajează simţul civic al comunităţii”, a declarat Cristi Gherghiceanu, Președinte Adept Transilvania.

În total, evenimentul a strâns 66.591 de lei pentru cele 5 cauze de anul acesta. Susţinătorii au putut dona pe site-ul www.ciclaton.ro, la evenimentele din oraşele prin care au trecut cicliştii sau prin SMS, folosind un număr scurt, în luna august şi în luna septembrie. Suma strânsă a reprezentat 91% din obiectivul fixat pentru anul acesta.

Ciclaton susţine educaţia centrată pe individualitatea fiecărui copil şi pe dezvoltarea aptitudinilor sale, promovând voluntariatul, o viaţă sănătoasă şi ideea că schimbarea începe atunci când fiecare dintre noi dă mai departe un lucru bun.

Sponsori Ciclaton 2015: Orange, HTC, Active Life Therapy, 441 Design Studio, Urgent Cargus, Eximtur Business, HelpNet, High5.
Parteneri media: Freerider.ro, Radio România Târgu Mureş, BikeFM.

2

Despre Ciclaton
Ciclaton este primul eveniment ciclist de strângere de fonduri din România dedicat exclusiv susţinerii educaţiei. Fondat în 2014, proiectul susţine iniţiative de educaţie non-formală şi implicarea voluntară în această direcţie. Valorile Ciclaton vizează educaţia centrată pe individualitatea fiecărui copil, rolul fundamental jucat de educaţie în viaţă şi evoluţia comunităţii, voluntariatul ca formă de implicare, promovarea unui stil de viaţă sănătos, prin sport, şi ideea că fiecăruia dintre noi îi stă în putere să dea mai departe celorlalţi lucruri bune.

Despre Fundaţia ADEPT

Fundatia ADEPT Transilvania derulează proiecte de conservare a biodiversităţii şi dezvoltare rurală în Transilvania, prin informarea localnicilor şi identificarea modalităţilor de obţinere a veniturilor suplimentare pentru micile comunităţi care gospodaresc peisajele din zona Târnava Mare, acţiuni menite să le asigure instrumentele necesare unui trai prosper, păstrând practicile agricole tradiţionale care au creat aceste peisaje.
Fie că este vorba de activităţi educative despre natură, de încurajarea spiritului antreprenorial sau de întarirea capacităţii organizaţionale, la informarea ori facilitarea accesării de fonduri prin PAC, sau chiar de implicarea în activităţi concrete de conservare sau definirea politicilor la nivel local, regional şi naţional, Fundaţia ADEPT Transilvania reprezintă pentru comunitatea locală şi nu numai, un partener de nădejde.
Pentru mai multe informaţii, accesaţi www.fundatia-adept.org.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.