Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

650 de voluntari au renovat Centrul socio-medical HOSPICE Casa Speranței de la Adunații-Copăceni

0

Din seria campaniilor de voluntariat derulate anual de TELUS la nivel global, în data de 4 iunie, 650 de membri ai echipei TELUS International Europe au luat parte la evenimentul TELUS Days Of Giving în Centrul socio-medical al HOSPICE Casa Speranței din Adunații-Copăceni, la doar 16 km de București.

Copaceni 4 iunie (9)
Alături de voluntari s-au implicat în această activitate Președintele TELUS International – Jeffrey Puritt, fondatorul HOSPICE Casa Speranței – Graham Perolls, precum și numeroși membri ai echipei de management TELUS International. Cu toții au contribuit la transformarea unei clădiri vechi și nefuncționale într-un spațiu modern cu patru camere complet amenajate, au plantat 350 de arbori, au instalat un teren de joacă, au vopsit, curățat și reîmprospătat întreaga zonă. Întregul proiect în valoare de 65.000 euro a fost sprijinit și de partenerii HOSPICE Casa Speranței, 3D ART Studio, Art Facility & Management, Policolor, Kaufland, Sodexho, Tymbark, Pauza de Fructe, Novotel și Limorentals.

“Ziua de astăzi este una specială pentru fiecare dintre noi. Suntem aici în parteneriat cu HOSPICE Casa Speranței, o organizație cu misiunea ambițioasă de a face fiecare clipă să conteze pentru copiii cu boli incurabile și limitatoare de viață. Astăzi avem ocazia să facem o schimbare pentru acești copii, să influențăm mii de vieți, să facem ca fiecare zi să conteze pentru cei care vor găsi în acest centru găzduire și tratament, precum și o casă pentru familiile lor, lucru de care nu au mai avut parte până acum”, a declarat Jeffrey Puritt, Președintele TELUS International, prezent la eveniment.

Centrul socio-medical HOSPICE de la Adunații Copăceni este gândit ca un spațiu în care, atunci când va fi finalizat, copiii cu boli limitatoare de viață și familiile lor vor găsi refugiu și alinare. Clădirile care există pe domeniul de la Adunații Copăceni au intrat într-un proces de renovare și utilare, iar unele dintre ele au fost deja finalizate. Domeniul pe care este amenajat centrul a fost donat fundației de familia Florescu în 2012, iar investiția totală estimată pentru finalizarea centrului este de 1.500.000 de euro.

“Din prima clipă în care am văzut acest loc am știut că este unul special. Pe măsură ce înaintam pe drumul către conac aproape că îi puteam vedea pe copii jucându-se pe iarba din curte. Renovarea acestor clădiri frumoase, dar aflate într-o stare precară, pentru a fi “o casă departe de casă” pentru familii și copii cu afecțiuni limitatoare de viață, va fi o provocare imensă. Dar rezultatul final va reprezenta o schimbare imensă pentru beneficiari si o rază de sperantă într-o situație care poate părea de multe ori fără ieșire”, a afirmat Graham Perolls, fondatorul HOSPICE Casa Speranței și președintele Hospices of Hope, din care face parte organizația.

TELUS International Europe a organizat până în prezent 4 evenimente din seria TELUS Days Of Giving, la Centrele de Servicii Sociale Pinocchio și Cireșarii din București (în 2013 și, respectiv, 2014), la Școala 136 din București în 2015, precum și la Sălcuța, în județul Dolj (2015).

Membrii echipei TELUS International îmbrățișează și sunt inspirați de filosofia “dăruim acolo unde trăim” (‘give where we live’). În România, compania derulează campanii de donații pentru SOS Copiii Străzii, organizează strângeri de fonduri pentru o largă varietate de cauze și găzduiește evenimente de donare de sânge, acestea fiind doar o parte dintre activitățile destinate ajutorării comunității. Anul acesta o altă inițiativă filantropică importantă va fi lansată: fundația TELUS International Europe Romania Community Board va distribui anual, începând din 2017, până la 74.000 EUR către ONG-uri locale pe baza proiectelor depuse de acestea.

Despre HOSPICE Casa Speranței

HOSPICE Casa Speranței, organizație non-profit înființată în 1992 la Brașov, a introdus conceptul de îngrijire paliativă în România. HOSPICE este cea mai mare fundație din țară, care oferă gratuit servicii specializate de acest tip.
Organizația își desfășoară activitatea în Brașov și București, îngrijind copii și adulți diagnosticați cu boli incurabile. HOSPICE a dezvoltat servicii complete de îngrijire paliativă, care sunt oferite în centre de zi, ambulatorii și unități proprii pentru internare, la domiciliul pacienților și în spitalele partenere.
HOSPICE Casa Speranței dezvoltă îngrijirea paliativă la nivel național și internațional prin informare, prin programe educaționale dedicate profesioniștilor, pacienților și comunității și prin îmbunătățirea legislației în materie.

Despre TELUS International Europe
TELUS International Europe este un centru de contact multilingv, furnizor de servicii BPO (business process outsourcing) și ITO (information technology outsourcing) de înaltă calitate încă din anul 2004. Compania are 2.500 de membri în echipele sale din cele 7 centre situate în Sofia și Plovdiv (Bulgaria), București și Craiova (România), precum și în birourile din Manchester și Cannock, Marea Britanie. TELUS International Europe oferă soluții de contact center, ITO și servicii inovatoare de suport în peste 30 de limbi străine pentru partenerii săi la nivel global.

TELUS International Europe este parte a familiei TELUS International, o companie globală de BPO cu peste 20.000 de angajați în întreaga lume, inclusiv în Canada, Statele Unite ale Americii, Europa, America Latină și Filipine. Prin intermediul celor peste 175 de milioane de interacțiuni anuale prin voce, e-mail, chat, social media cu clienții săi din industrii ca telecom, utilități, high tech, gaming, finanțe, retail, e-commerce, turism, logistică și cea medicală, TELUS International facilitează accesul la experiențe inovatoare ca rezultat al muncii de echipă, gandirii proactive și culturii origanizaționale cu focus pe client. O componentă globală a TELUS, TELUS International este susținută de către o companie lider național pe piața de telecomunicații din Canada, cu o cifra de afaceri anulă de 10 miliarde USD și un portofoliu de 12,4 milioane de clienți.

În cadrul TELUS International modelul “dăruim acolo unde trăim” (‘give where we live’) este ilustrat începând cu anul 2000, atât de contribuțiile la evenimente caritabile și initiative ale organizațiilor non-profit în valoare de 350 milioane USD cît și de cele peste 6,8 milioane de ore de voluntariat pentru sprijinirea comunităților locale in care s-au implicat activ membrii companiei.

În 2010 TELUS a avut deosebita onoare de a fi numită Cea Mai Importantă Corporație Filantropică (Most Outstanding Philanthropic Corporation) din lume de către Asociația Profesioniștilor în Strângerea de Fonduri (Association of Fundraising Professionals), devenind astfel prima companie canadiană care a primit prestigioasa distincție globală. TELUS International a utilizat din plin modelul inovator creat în 2005 de Președintele și CEO-ul TELUS, Darren Entwistle și are în prezent patru Consilii Comunitare în întreaga lume care direcționează donațiile și sprijină acțiunile organizațiilor caritabile locale. În plus, TELUS Internațional organizează în fiecare an TELUS Days Of Giving în țările în care are operațiuni, în 2015 peste 7.000 de membri ai echipei TELUS fiind implicați ca voluntari în activități precum construirea de școli și locuințe pentru persoane nevoiașe.

Pentru mai multe detalii vă invităm să accesați http://telusinternational-europe.com/.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.