Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

650 de susţinători ai cauzei Pădurea Copiilor la UniCredit Leasing Transmaraton 2013

0

Sfârşitul campaniei de donaţii din cadrul celei de-a doua ediţii a UniCredit Leasing Transmaraton a marcat atragerea a peste 8000 de euro pentru Pădurea Copiilor. Evenimentul sportiv s-a desfăşurat pe Transfăgărăşan, “cel mai frumos drum din lume”, în weekendul 7-8 septembrie, însă campania de strângere de fonduri s-a derulat în perioada iunie – septembrie. A fost o nouă ocazie pentru alergători să concureze pe un traseu spectaculos şi totodată să devină fundraiseri pentru una dintre cele trei cauze ale evenimentului, printre care şi Pădurea Copiilor, o campanie ViitorPlus – asociaţia pentru dezvoltare durabilă. Peste 650 de persoane au sprijinit campania pentru împădurirea sudului ţării în cadrul acestui eveniment, prin diferite metode: alergare, strângere de fonduri, donaţii, voluntariat, parteneriate ş.a.

Transmaraton 2013 a cuprins trei curse: Dublu-Maraton (84 km), Maraton (42km)  şi Semimaraton (21 km). Anul acesta, Pădurea Copiilor a atras 44 de alergători care au ales să participe la una din cele trei curse, printre care şi Adrian Ber, câştigătorul ultra-maratonului de 70 km din 2012, care a terminat anul acesta al doilea în proba de Dublu-Maraton.

Cea mai surprinzătoare înscriere în concurs a fost cea a Teodorei-Alexandra Pălărie, managerul proiectului „Adoptă un copac!”, din care face parte campania Pădurea Copiilor. Ghidându-se după deviza „Dacă o faci, fă-o la dublu!”, ea a  alergat la proba de Dublu-maraton (cel mai dificil ultra-maraton de şosea din lume).  Teodora  a început să alerge cu doar câteva luni înainte şi nu a participat niciodată până la acest eveniment la o cursă în cadrul unei competiţii oficiale. Dedicarea faţă de proiectul de care se ocupă a determinat-o să ducă la bun sfârşit această provocare. Iată ce a declarat Teodora despre motivaţia ei de a alerga: ”Alergând pentru Pădurea Copiilor, am ales să investesc efortul meu în ceea ce vom lăsa moştenire copiilor noştri!”

Mulţumim atât concurenţilor care au ales să fie alături de Pădurea Copiilor, cât şi donatorilor care au apreciat efortul lor. Suntem recunoscători că aceasta cauză a reprezentat o sursă de inspiraţie pentru alergători şi pentru dedicarea şi ingeniozitatea cu care au strâns fonduri, pentru ca împreună să clădim un viitor mai curat pentru copiii noştri. Fondurile strânse vor fi folosite pentru plantarea şi îngrijirea a câte un puiet pentru fiecare nou născut din România.

Le mulţumim de asemenea partenerilor care au oferit premii şi vouchere concurenţilor ce au ales sa susţină Pădurea Copiilor: Carpatic – sală de bouldering şi escalada, Prietenii Ecoxtrem, Nike România şi Parc Aventura Braşov.

UniCredit Leasing Transmaraton este un eveniment organizat de Ro Club Maraton, în parteneriat cu Direcţiile Judeţene pentru tineret şi sport din Argeş şi Sibiu.

Alerg pentru Padurea Copiilor!

Foto: Roxana Lupu

Despre autor

avatar

ViitorPlus a fost înfiinţată în România ca organizaţie neguvernamentală, nonprofit, independentă, pentru a stimula şi contribui la transpunerea în practică a conceptului de dezvoltare durabilă la nivel de individ, comunitate şi organizaţii. În viziunea noastră, dezvoltarea durabilă integrează în viaţa cotidiană abordarea sistemică a realităţii şi valorifică interconexiunile dintre planurile de mediu, uman, economic şi social, care fundamentează civilizaţia umană, în aşa fel încât generaţiile actuale şi cele viitoare să-şi poată satisface nevoile şi să-şi poată păstra oportunităţile.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.