Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

65.000 de caiete donate elevilor din clasele I-IV din zonele rurale

1

AKTA continuă donațiile pentru elevii din mediul rural

Grupul de telecomunicații DCS donează peste 65.000 de caiete elevilor din clasele I-IV din zonele rurale unde activează

În România, mai ales în mediul rural, abandonul școlar este o problemă care s-a acutizat odată cu apariția și evoluția crizei economice, în condițiile în care, potrivit organizatiei „Salvaţi Copiii”, susţinerea unui copil în învăţământul de stat costă în mediul rural circa 1.372 de lei pe an (rechizite, uniformă şi echipamentul pentru sport, meditaţii, fondul clasei, serbările organizate cu diferite ocazii). După ce în luna iulie a donat peste 7.000 de cărți pentru premianții claselor I – VIII ai școlilor din localitățile unde oferă servicii, DCS continuă campania de sprijinire a elevilor din zone defavorizate prin donarea a peste 65.000 de caiete către elevii din circa 200 de școli generale din zonele unde furnizează servicii de televiziune, internet și telefonie prin AKTA, divizia dedicată consumatorilor casnici.

Prin această campanie sunt adresați elevii din clasele I – IV din zone rurale în care condițiile economice dificile îngreunează accesul la educație.

Campania se desfășoară cu ocazia începerii noului an școlar, în zonele deservite de DCS prin divizia AKTA.

“Din păcate, localitățile din mediul rural nu se confruntă numai cu un decalaj în ceea ce privește accesul la tehnologie, ci și cel la educație. În acest sens am decis să ne implicăm activ în sprijinul elevilor prin donarea a peste 7.000 de cărți la începutul verii, pentru premierea elevilor merituoși din clasele I – VIII, precum și a circa 65.000 de caiete în septembrie, pentru ca începerea școlii să reprezinte un motiv de bucurie și pentru elevii claselelor I – IV ale căror familii au venituri mici“ a declarat Dinu Malacopol, CEO al Digital Cable Systems.

Despre Digital Cable Systems

Înființat în 2005, la inițiativa mai multor antreprenori din domeniul telecom din România, și beneficiind de o investiție substanțială în anul 2007 din partea fondului de investiții Pinebridge New Europe Partners II, grupul DCS a devenit unul dintre cei mai importanţi furnizori de servicii de telecomunicaţii de pe piaţa autohtonă. Compania oferă servicii de transmisie prin cablu a programelor de televiziune, soluții de transmisiuni date și acces Internet, precum și telefonie fixă, atât pe segmentul business cât și pe cel al clienților rezidențiali, pe piaţa din România.

Din portofoliul DCS fac parte brandurile AKTA – adresat în exclusivitate consumatorilor individuali, și Dial Telecom – unul dintre cei mai importanți ofertanți de servicii de acest tip pe segmentul business.

Dial Telecom este prezentă pe piața de telecomunicații din România începând cu anul 2001, ca subsidiară a Dial Telecom Cehia, fiind apoi preluată, în 2007, de grupul Digital Cable Systems. În prezent, Dial Telecom este operatorul preferat de companii pentru servicii integrate de comunicații electronice: telefonie fixă, acces Internet, soluții de date și colocare servere.

Toate serviciile Dial Telecom sunt furnizate cu eficiență și promptitudine sub conceptul ”one-stop-shopping”, în sistem ”la cheie”, susținând deviza companiei ”Tehnologie cu față umană”. Pentru calitatea serviciilor oferite, Dial Telecom a obținut certificarea ISO 9001, ISO 14001 si 27001.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.