Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

64,400 kg de deșeuri electronice colectate

0

64,400 kg de deșeuri electronice colectate de tinerii din Patrula de reciclare RoRec

Peste 64 de tone de deșeuri de echipamente electrice și electronice (DEEE) au fost colectate în prima etapă a programului educațional de mediu Patrula de reciclare, prin acțiunile de informare, conștientizare și colectare ale celor 700 de unități de învățământ înscrise din 29 de județe.

Programul, desfășurat de Asociația Română pentru Reciclare – RoRec în parteneriat cu Inspectoratele Școlare Județene și autoritățile locale, mobilizează mii de tineri din țară să își asume rolul de modele și promotori ai comportamentului responsabil față de mediu și față de societate și să contribuie semnificativ la atingerea obiectivelor de colectare a deșeurilor electrice pe care ni le impun normele Uniunii Europene, anume de 4 kg DEEE/locuitor, anual.

Sub îndrumarea profesorilor coordonatori, agenții Patrulelor de reciclare informează și educă membri comunităților lor să se debaraseze în mod responsabil de aparatele electrice vechi sau stricate, de baterii, neoane și becuri, pe care le adună la punctele de colectare din instituțiile lor de învățământ.

De la începutul anului, Patrulele de reciclare au desfășurat activități creative din cele mai diverse – campanii stradale și online, expoziții și evenimente, pentru a atrage atenția și a face publicul să devină mai conștient de importanța colectării selective a DEEE.

Cele peste 64 de tone de DEEE colectate până acum de Patrulele de reciclare din țară reprezintă un început încurajator al celei de-a doua ediții a programului. Nu este un clasament sau o competiție, ci o evaluare intermediară, care ne arată că suntem pe drumul cel bun. Până pe 15 mai, data raportării finale a colectării, toate Patrulele de reciclare au șansa să își stabilească propriile recorduri. Apreciem eforturile și reușitele tuturor Patrulelor, la acest început de an. Comunicarea, creativitatea și perseverența lor sunt promisiunea unor rezultate excelente și ne fac să privim viitorul cu optimism.” Alexandra Arnăutu, manager de proiect.

Scoala Gimnaziala Izbiceni - OltCea mai mare cantitate de DEEE colectată până la acest moment este de 7,5 tone și aparține unei școli din județul Olt.

Județele participante în program sunt: Argeș, Bacău, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, București, Caraș-Severin, Călărași, Constanta, Dâmbovița, Dolj, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Iași, Ilfov, Maramureș, Mehedinți, Olt, Prahova, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vâlcea și Vrancea.

Fiecare agent al Patrulei de reciclare are responsabilitatea de a colecta minimum 4 kg DEEE până la 15 mai 2013. La finalul ediției, organizatorii vor evalua activitățile și proiectele raportate și vor premia câștigătorii la nivel județean și național: profesorii coordonatori cei mai activi, Patrulele care vor colecta cele mai mari cantități de DEEE și cea mai inspirată propunere de mascotă a programului.

Evoluția programului poate fi urmărită și pe site-ul Asociației Române pentru Reciclare RoRec www.rorec.ro/patrula-de-reciclare și pagina Facebook a proiectului: www.facebook.com/patruladereciclare.

 

rorecAsociația Română pentru Reciclare – RoRec (www.rorec.ro) o organizaţie non-profit, formată din unsprezece dintre cei mai cunoscuţi fabricanţi europeni de aparatură electrocasnică prezenţi pe piaţa din România. Practic, RoRec preia responsabilitatea producătorilor de aparatură electrocasnică şi se ocupă de toate activităţile necesare colectării, tratării, refolosirii, reciclării şi recuperării deşeurilor de echipamente electrice şi electronice (DEEE), asigurând, în acelaşi timp, eliminarea în siguranţă şi protecţia mediului, în conformitate cu legislaţia europeană în domeniu.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.