Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

64% din angajati nu au unde sa se relaxeze in timpul programului

0

Fă-ţi angajaţii fericiţi şi vor fi mai productivi şi mai inventivi

Tot mai multe companii alocă resurse pentru relaxarea angajaţilor, chiar dacă numărul acestora rămâne încă mic, în comparaţie cu angajatorii care nu au adoptat încă asemenea măsuri. Astfel, 35% din respondenţii unui sondaj online realizat de Dynamic HR au indicat că firmele unde lucrează le pun la dispoziţie locuri de relaxare sau organizează activităţi de relaxare, aproape dublu faţă de anul trecut.

1

Cele mai des întâlnite astfel de activităţi sunt cele de implicare în comunitate şi participări la competiţii sportive, urmate de sesiuni de wellness.

Pe de altă parte, proiectele de motivare non-financiară şi relaxare trebuie să ţină cont de personalitatea fiecărui anajat pentru a avea succes, după cum relevă sondajul realizat de Dynamic HR: 77% dintre respondenţi au susţinut personalizarea politicilor de menţinere a echilibrului dintre viaţa personală şi cea profesională, cunoscut pe plan mondial ca Work Life Balance.

2

„Ritmul cotidian şi stresul care uneori devine neproductiv au atras atenţia specialiştilor HR şi a liderilor de organizaţii, care au conştientizat valoarea relaxării angajaţilor pentru asigurarea unei performanţe constante. Orice activitate de relaxare nu numai că detensionează angajaţii, dar reprezintă şi un excelent prilej de socializare într-un cadru informal. Costurile sunt minime, beneficiile – imense”, a declarat Simona Nicolaescu, business owner Dynamic HR, organizatorul unui concurs de proiecte de motivare pentru firmele din România, Gala companiilor implicate în viață echilibrată a angajaților.

Din nou, sondajul online vine să confirme această afirmaţie: 95 dintre respondenţi au declarat că echilibrul dintre muncă şi relaxare creşte eficienţa şi, în mod direct, beneficiul pentru angajator.

Iar angajaţii eficienţi sunt productivi şi, în plus, fericirea reprezintă una dintre condiţiile de bază pentru inovaţie, după cum au demonstrat numeroase studii de specialitate.

„Un angajat fericit progresează, învaţă, este deschis la nou şi, în acelaşi timp, este mai creativ şi mai eficient. Întrebaţi-vă de ce, aparent fără vreun motiv evident, unele companii performează mai bine decât altele. Angajaţii lor sunt mai fericiţi. Managerii şi proprietarii de companii s-au convins că productivitatea echipei creşte odată cu gradul de fericire iar această creştere trebuie susţinută de la cel mai înalt nivel”, explică Simona Nicolaescu.

În fiecare an, pe 26 februarie, câteva zeci de companii care activează în România participă la Gala companiilor implicate în viaţa echilibrată a angajaţilor la care îşi prezintă programele de dezvoltare a angajaților și creștere a performanțelor lor.

„Aceste programe vizează un număr consolidat estimat de peste 20.000 angajaţi de la companiile participante, în total, ceea ce indică interesul arătat de mediul de afaceri faţă de sănătatea emoţională a angajaţilor lor”, a declarat Simona Nicolaescu, business owner Dynamic HR, companie de  training și consultanţă în domeniul resurselor umane cu peste 700 de manageri consiliaţi în ultimii trei ani şi cursuri livrate unui număr de 3.500 de angajaţi din zeci de companii.

3

O a doua constatare este că, spre deosebire de anii trecuţi, când problema implicării în în viaţa echilibrată a angajaţilor era apanajul aproape exclusiv al departamentului de HR, de cel puţin un an, acest aspect este şi în atenţia conducerii executive, la nivel de CEO, inclusiv.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.