62 de piese pentru finala românească a concursului PopDrama. Promovare europeană și spectacole lectură pentru câștigători

0

62 de piese de teatru din toată țara și din Republica Moldova au fost primite la Universitatea de Arte din Târgu-Mureș, în cadrul preselecției pentru Concursul European de Dramaturgie PopDrama.

Juriul concursului va fi compus din personalități ale lumii teatrale și academice românești, câștigătorii urmând a fi anunțați în cursul lunii iunie a.c. Textele clasate pe primele trei locuri vor fi traduse in limba engleză și vor circula pe platforme europene de dramaturgie, iar piesele clasate pe locul I în România, Italia, Spania și Marea Britanie vor beneficia de spectacole lectură, realizate de actori și regizori profesioniști, și vor fi re-jurizate de către public.
image001

Finanțat prin programul Europa Creativă, concursul vizeaza performanța în scrierea unei piese de teatru și promovarea la nivel european a noilor texte dramatice. Pentru a urmări evoluția concursului, vă invităm să vizitați site-ul Universității de Arte din Târgu-Mureș, www.uat.ro, precum și site-ul oficial al concursului, www.popdrama.eu.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine aproape 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele informații care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. 12 ani De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.