60 de proiecte de cercetare academică în competiţia Eye in the Sky

0

 TeamNet a atras 60 de proiecte de cercetare academică în competiţia Eye in the Sky

Competiţia Eye in the Sky, derulată la nivel naţional de integratorul de soluţii IT&C TeamNet International, a stârnit un interes ridicat în rândul studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor din România. Astfel, în concurs au fost înscrise 60 de proiecte de cercetare, vizând domenii variate, din principalele oraşe ale ţării.

În cadrul Eye in the Sky, participanţii pot beneficia de tehnologia UAV (Unmanned Aerial Vehicle) pentru a realiza o cercetare pe care o pot integra în lucrarea lor de diplomă. Tehnologia UAV constă într-un avion de dimensiuni mici, fără pilot, dotat cu senzori speciali care pot culege din zbor date care pot fi aplicate în domenii variate de interes. Şapte dintre cele 60 de proiecte înscrise în competiţie vor fi selectate pentru a fi puse în practică prin intermediul tehnologiei puse la dispoziţie de TeamNet, iar autorii celor mai bune trei lucrări de cercetare vor fi recompensaţi cu câte o vacanţă de tip city break într-o capitală europeană.

Bogdan Nedelcu Solutions Manager TeamNet„Proiectele înscrise în cadrul Eye in the Sky îşi propun utilizarea tehnologiei UAV în cercetări foarte diverse, de la analiza potenţialului turistic din zone nevalorificate, la studierea unor areale forestiere, a unor culturi cerealiere sau la proiecte în domeniul energiei. Avem inclusiv aplicaţii în domenii precum Arte vizuale sau Jurnalism”, a declarat Bogdan Nedelcu, Solutions Manager şi unul dintre fondatorii TeamNet International. „Numărul de proiecte înscrise în competiţie şi, mai ales, temele acestor cercetări sunt încă o dovadă că România este o ţară plină de tineri talentaţi, cu idei originale şi cu iniţiativă, care au nevoie, însă, să fie încurajaţi în demersurile lor”, a continuat acesta.

Bucureşti conduce în topul oraşelor cu cele mai multe proiecte înscrise, urmat de Iaşi, Braşov, Timişoara, Cluj-Napoca, Bacău, Suceava şi Constanţa. Participanţii concurează fie individual, fie în echipe de câte maximum cinci membri, cei mai mulţi dintre ei provenind de la specializările Geografie, Agricultură, Silvicultură şi Urbanistică.

Competiţia Eye in the Sky face parte din programul Think ‘n’ Do dezvoltat de TeamNet. Un alt proiect academic din cadrul Think ‘n’ Do este Sky Senzor, care constă în dezvoltarea de aplicaţii hardware şi software pe baza imaginilor video obţinute cu ajutorul senzorilor instalaţi pe avioanele de tip UAV. Autonomous UAVs vizează realizarea unei platforme de management pentru UAV-uri care să permită executarea unor misiuni de către un avion sau un grup de avioane cu caracter autonom. Opinion Mining & Big Data abordează teme legate de analiza volumelor mari de date şi a textelor generate în zilele noastre.

„Prin intermediul programelor de acest tip, ne propunem să ne consolidăm colaborarea cu mediul academic, care reprezintă o prioritate pentru TeamNet. Mediul academic este cel care formează specialiştii de care piaţa de IT, pe care activăm şi noi, are nevoie şi, de aceea, ne-am asumat responsabilitatea de a-i sprijini în acest proces”, a adaugat Bogdan Nedelcu.

Pe lângă aceste programe de cercetare academică, TeamNet are unul din cele mai mari programe de internship din ţară, astfel că, pe parcursul anului trecut, 54 de persoane au beneficiat de internshipuri plătite în cadrul acestei companii.

Mai multe detalii găsiţi pe website-ul thinkndo.teamnet.ro şi pe pagina de Facebook facebook.com/ThinknDoTeamNet.

Hirrus UAV

Despre TeamNet

Din 2001, TeamNet International SA şi-a consolidat poziţia ca unul dintre cei mai importanţi producători de soluţii software integrate din România. Compania are sedii în Bucureşti, Iaşi, Timişoara, Ploieşti, Bruxelles, Chişinău şi Belgrad şi o locaţie parteneră în Ankara. TeamNet oferă servicii integrate complete, de la analiza, dezvoltarea şi implementarea de soluţii software la cheie, la servicii complexe de comunicaţii şi infrastructură hardware, pentru clienţi naţionali şi internaţionali. În prezent, grupul TeamNet are angajaţi peste 500 de specialişti. Cifra de afaceri a grupului TeamNet atingea 34 milioane EUR la sfârşitul anului 2011, înregistrând astfel al cincilea an de creşteri consecutive. www.teamnet.ro

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 55 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are 20 de ani de experiență ca trainer, facilitator pentru peste 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat (inclusiv social), ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, time management, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.