6 companii din Romania premiate pentru Work-Life Balance

1

PRIMELE 6 COMPANII DIN ROMȂNIA PREMIATE PENTRU GRIJA FAŢĂ DE ANGAJAŢI

Gala WORK LIFE BALANCE AWARD, organizatã de Centrul Parteneriat pentru Egalitate (CPE) pe 24 februarie a.c., a decernat premiile pentru companiile cu cele mai bune programe de echilibrare a vieṭii profesionale cu viaṭa personalã (Work-Life Balance) pentru angajaṭi.

La competiṭie – prima de acest gen din România –  s-au înscris şase companii din Bucureşti şi Ilfov, cu un numãr de angajai cuprins între 60 şi 400 de persoane, provenind din urmãtoarele domenii de activitate: producṭie de lacuri şi vopsele; import şi distribuṭie de produse alimentare; contabilitate şi audit financiar; servicii; distribuṭie IT; producṭie şi distribuṭie farmaceuticã.

Programele de work-life balance înscrise în competiṭie au inclus urmãtoarele categorii de mãsuri: ajutor financiar pentru intervenṭii chirurgicale şi situaṭii medicale grave; acces la sala de sport; competiṭii sportive de fotbal, cross, patinaj, baschet, înot etc; program flexibil de lucru, program cu jumãtate de normã sau lucru de acasã; decontarea sau asigurarea transportului; evenimente pentru angajaṭi şi familiile acestora; programe de informare şi educaṭie pentru o viaṭã sãnãtoasã, spectacole de teatru şi film, tichete de vacanṭã etc.

Lista distinciilor conferite companiilor înscrise la competiṭia WORK LIFE BALANCE:

  • FABRYO CORPORATION S.R.L. – Premiul „Cel mai bun program WLB” (Marele premiu)
  • FIN EXPERT CONSULTING S.R.L. – Premiul „Stimularea angajailor şi angajatelor pentru relaionare şi creativitate”
  • MACROMEX S.R.L. – Premiul „Grija pentru angajaṭii şi angajatele aflaṭi/e în situaṭii dificile”
  • RHS COMPANY S.A. –  Premiul „Punerea bazelor unui program WLB adaptat nevoilor angajaṭilor şi angajatelor”
  • ROHE ROMANIA S.R.L. – Premiul „Încurajarea angajaṭilor şi angajatelor pentru o viaṭã sãnãtoasã”
  • ZENTIVA S.A. –  Premiul „Sprijinul angajailor şi angajatelor pentru relaxare în naturã”

Juriul a fost constituit din experṭi cu competenṭe şi vastã experienṭã în domenii precum resurse umane, dezvoltare organizaṭionalã, consultanṭã în afaceri şi antreprenoriat social.

Principalul obiectiv al Galei WORK LIFE BALANCE AWARD a fost sã sprijine o nouã viziune de management, cu accent pe dezvoltarea de programe şi mãsuri de conciliere a vieṭii profesionale cu viaṭa personalã a angajaṭilor. Beneficiarii premiilor oferite sunt angajaṭii companiilor, premiile acordate ṭinând seama de profilul şi nevoile acestora: programe adresate în mod direct taṭilor, pentru creşterea calitãṭii relaṭiei şi a timpului petrecut cu copiii lor, activitãṭi creativ-educative pentru angajaṭi şi pentru prietenii şi familiile acestora, în cadrul cãrora sã poatã experimenta, testa şi învãṭa lucruri importante unii despre ceilalṭi, sesiuni de consultanṭã pentru transformarea spaṭiului de lucru într-un loc primitor, relaxat, prietenos şi stimulant, ateliere pentru manageri, care sã îi susṭinã în a menṭine echilibrul în propriile vieṭi.

„Competiia organizatã de CPE este o premierã pentru România, aşa cum şi programele de echilibrare a vieii profesionale cu viaa personalã se aflã, cel mai adesea, în primul ciclu de implementare în companii”, a declarat Livia Aninoşanu, Director de Programe în cadrul CPE. ”În consecinã, ceea ce ne-am propus a fost nu sã premiem rezultate şi tradiie, ci mai degrabã sã promovãm acest concept şi sã încurajãm companiile care au deja mãsuri testate şi demonstreazã angajament pentru a le menine şi dezvolta”, a explicat Aninoşanu.

Prin urmare, decizia CPE a fost de a le premia pe toate cele şase companii aplicante, în cadrul a şase categorii de premii, care recunosc ceea ce este particular fiecãrei companii în parte, în cadrul programului WLB dezvoltat. „Premiile acordate au fost special selectate pentru a susṭine în continuare companiile în demersurile iniṭiate, iar aceastã competiie ne propunem sã fie numai prima dintr-o lungã serie de astfel de evenimente”, a subliniat reprezentantul CPE.


Gala WORK LIFE BALANCE AWARD face parte din proiectul „Fii family friendly! Formare şi consultanã
pentru companiile din Bucuresti şi Ilfov”, cofinanṭat din Fondul Social European, prin Programul
Operaṭional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Mai multe amãnunte referitoare la
acest proiect, pot fi aflate accesând site-ul  www.worklifebalance.ro

CPE este o organizaţie non-guvernamentală membră a Soros Open Network România (SON), a Coaliţiei Naţionale a ONG-urilor implicate în proiectele privind prevenirea şi combaterea violenţei împotriva femeilor şi a Women Against Violence Europe – WAVE. CPE promovează integrarea principiului egalităţii de şanse pentru femei şi bărbaţi în politicile publice şi practicile asociate, ca parte componentă a democraţiei şi societăţii deschise, în scopul redefinirii statutului şi îmbunătăţirii condiţiei femeii în România. De asemenea, CPE dezvoltă şi implementează proiecte şi programe care vizează conştientizarea societăţii româneşti cu privire la condiţia actuală a femeilor şi rolul pe care acestea pot şi trebuie să îl aibă în dezvoltarea socială a României.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și aproape 60 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are 20 de ani de experiență ca trainer, facilitator pentru peste 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat (inclusiv social), ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, time management, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Un comentariu

  1. Pingback: Programe de echilibrare a vietii profesionale cu viata personala, interviu Fabryo | RomaniaPozitiva

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.