51,80% dintre copiii din România nu mai preferă joaca afară ca principală sursă de distracție…

0

În cadrul unui sondaj online la nivel național realizat printre copiii cu vârste între 6 și 18 ani de platforma educațională Kidibot referitor la prima lor opțiune când este vorba să se distreze, 51,80% dintre copii au ales variante care nu includ joaca în aer liber.

În casă” au răspuns 22,30% (273 respondenți)

La mall” au răspuns 20,34% (249 respondenți)

Altundeva” au răspuns 9,15% (112 respondenți)

Doar 48,20% (590 respondenți) au răspuns că preferă ”Joaca afară”.

Acest studiu confirmă trendurile îngrijorătoare din România dar și la nivel global cu privire la timpul petrecut în aer liber de către copii, care se reduce constant. Astfel, un studiu realizat în 2016 în Marea Britanie pe 12,000 de copii relevă faptul că aceștia petrec mai puțin timp în aer liber decât deținuții din închisori (sursa: https://www.theguardian.com/environment/2016/mar/25/three-quarters-of-uk-children-spend-less-time-outdoors-than-prison-inmates-survey).

Faptul că atât de mulți copii români preferă să nu mai iasă afară la joacă generează o serie întreagă de probleme de sănătate imediate și viitoare, precum: sedentarism, obezitate, creșterea incidenței diabetului zaharat, scăderea posibilităților de concentrare, o lipsă de socializare.

La studiu au răspuns în total 1224 copii în perioada 14 – 30 ianuarie 2019.

Studiul s-a realizat pe www.kidibot.ro.

Despre Kidibot

Kidibot este platforma educațională gratuită destinată copiilor de 6-18 ani pe care îi motivează să citească și să învețe mai mult folosind educația prin joacă, presiunea socială pozitivă, concursuri între echipe, inspirație de la personalități și multe altele. În acest moment, Kidibot este folosit de copiii din peste 20% din școlile din România.

În ultimii 2 ani de zile, platforma educațională Kidibot a câștigat 9 distincții diferite, printre care și Locul I la Gala Societății Civile 2018, Secțiunea Tineret.

Kidibot este implementat în România de către Asociația StartEvo.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 50 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.