510 calculatoare donate de Ateliere Fără Frontiere

0

510 calculatoare donate de Ateliere Fără Frontiere într-o nouă etapă ASSOCLIC

Continuând tradiţia de 5 ani a programului de donaţii de echipamente IT recondiţionate, Ateliere Fără Frontiere a donat şi în această iarnă 510 calculatoare către 98 de proiecte educaţionale.

La ceremonia de premiere Assoclic din 15 Decembrie au participat reprezentanţii organizaţiilor laureate (ONG-uri, şcoli, licee sau centre de asistenţă), alături de reprezentanţi ai presei şi ai companiilor partenere ce susţin acest program atât financiar, cât şi cu echipamentele ce sunt recondiţionate mai apoi de Ateliere Fără Frontiere.

Raluca Ouriaghli, Director Executiv Ateliere Fără Frontiere: “Convinşi de numărul mare de solicitări de calculatoare din partea diferitelor entităţi vom continua acest program de donaţii şi anul viitor pentru că angajamentul nostru de a reduce decalajul tehnologic este unul pe termen lung iar activitatea de recondiţionare este una importantă pentru angajaţii noştri în inserţiune. Suportul primit atât din partea partenerilor financiari cât şi a celor de la care am colectat echipamente IT uzate este foarte important pentru noi şi profităm de această ocazie pentru a le mulţumi încă o dată.”

Un prim pas pe care oricine îl poate face în a susţine organizaţia Ateliere Fără Frontiere este să apeleze cu încredere pentru colectarea echipamentelor IT (DEEE) printr-un simplu e-mail la colectare@atelierefarafrontiere.ro.

Pentru mai multe informații, vă rugăm să accesați www.atelierefarafrontiere.ro sau pagina de Facebook Ateliere Fara Frontiere.

 

Despre programul ASSOCLIC

Programul naţional de donaţii ASSOCLIC este dezvoltat de asociaţia Ateliere Fără Frontiere pentru a da un sens activităţii economice de integrare socio-profesională desfăşurată în atelier. Prin activităţile de colectare, recondiţionare şi reciclare a echipamentelor IT&C, Ateliere Fără Frontiere luptă împotriva risipei şi poluarii, pentru o dezvoltare durabilă. Proiectul ASSOCLIC 2011 s-a realizat cu sprijinul partenerilor financiari Apa Nova, BRD Groupe Societe Generale, Carrefour, FSE, Lafarge, Fondation Société Générale, al donatorilor de calculatoare:  BRD Groupe Societe Generale, Camera de Comert şi Industrie Franco-Română, Cargil Oils, City Pharma ,  Gecad Technologies , GDF Suez , Groupama , IBM,  Unicredit Ţiriac Bank şi al Blancco, Ecotic, McCann PR, Microsoft, American Chamber of Commerce în România, Chambre Française de Commerce, d’Industrie et d’Agriculture en Roumanie (CCIFER), Reţeaua Socială RSC, România Pozitivă, Lume Bună, Ştiri ONG, Romania Insider.

Despre Ateliere Fără Frontiere

Ateliere Fără Frontiere este o asociaţie română non-profit de inserţie socio-profesională a cărei misiune este integrarea socio-profesională a persoanelor în mare dificultate, lupta împotriva risipei şi poluării prin recondiţionarea şi reciclarea echipamentelor IT uzate şi solidaritatea digitală prin donaţii de echipamente IT pentru proiecte educaţionale şi sociale.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează