Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

510 calculatoare donate de Ateliere Fără Frontiere

0

510 calculatoare donate de Ateliere Fără Frontiere într-o nouă etapă ASSOCLIC

Continuând tradiţia de 5 ani a programului de donaţii de echipamente IT recondiţionate, Ateliere Fără Frontiere a donat şi în această iarnă 510 calculatoare către 98 de proiecte educaţionale.

La ceremonia de premiere Assoclic din 15 Decembrie au participat reprezentanţii organizaţiilor laureate (ONG-uri, şcoli, licee sau centre de asistenţă), alături de reprezentanţi ai presei şi ai companiilor partenere ce susţin acest program atât financiar, cât şi cu echipamentele ce sunt recondiţionate mai apoi de Ateliere Fără Frontiere.

Raluca Ouriaghli, Director Executiv Ateliere Fără Frontiere: “Convinşi de numărul mare de solicitări de calculatoare din partea diferitelor entităţi vom continua acest program de donaţii şi anul viitor pentru că angajamentul nostru de a reduce decalajul tehnologic este unul pe termen lung iar activitatea de recondiţionare este una importantă pentru angajaţii noştri în inserţiune. Suportul primit atât din partea partenerilor financiari cât şi a celor de la care am colectat echipamente IT uzate este foarte important pentru noi şi profităm de această ocazie pentru a le mulţumi încă o dată.”

Un prim pas pe care oricine îl poate face în a susţine organizaţia Ateliere Fără Frontiere este să apeleze cu încredere pentru colectarea echipamentelor IT (DEEE) printr-un simplu e-mail la colectare@atelierefarafrontiere.ro.

Pentru mai multe informații, vă rugăm să accesați www.atelierefarafrontiere.ro sau pagina de Facebook Ateliere Fara Frontiere.

 

Despre programul ASSOCLIC

Programul naţional de donaţii ASSOCLIC este dezvoltat de asociaţia Ateliere Fără Frontiere pentru a da un sens activităţii economice de integrare socio-profesională desfăşurată în atelier. Prin activităţile de colectare, recondiţionare şi reciclare a echipamentelor IT&C, Ateliere Fără Frontiere luptă împotriva risipei şi poluarii, pentru o dezvoltare durabilă. Proiectul ASSOCLIC 2011 s-a realizat cu sprijinul partenerilor financiari Apa Nova, BRD Groupe Societe Generale, Carrefour, FSE, Lafarge, Fondation Société Générale, al donatorilor de calculatoare:  BRD Groupe Societe Generale, Camera de Comert şi Industrie Franco-Română, Cargil Oils, City Pharma ,  Gecad Technologies , GDF Suez , Groupama , IBM,  Unicredit Ţiriac Bank şi al Blancco, Ecotic, McCann PR, Microsoft, American Chamber of Commerce în România, Chambre Française de Commerce, d’Industrie et d’Agriculture en Roumanie (CCIFER), Reţeaua Socială RSC, România Pozitivă, Lume Bună, Ştiri ONG, Romania Insider.

Despre Ateliere Fără Frontiere

Ateliere Fără Frontiere este o asociaţie română non-profit de inserţie socio-profesională a cărei misiune este integrarea socio-profesională a persoanelor în mare dificultate, lupta împotriva risipei şi poluării prin recondiţionarea şi reciclarea echipamentelor IT uzate şi solidaritatea digitală prin donaţii de echipamente IT pentru proiecte educaţionale şi sociale.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.