Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

500 de persoane au răspuns apelului Greenpeace România pentru voluntariat în campania pentru protejarea pădurilor

0

În luna iulie, Greenpeace România a lansat o campanie de recrutare de voluntari care să se implice în campania pentru protejarea pădurilor. 500 de persoane din toată țara au răspuns apelului. În continuare, împreună cu voluntarii, organizația lucrează la un ghid pentru identificarea tăierilor ilegale de arbori.

Unul dintre obiectivele campaniei este monitorizarea tăierilor ilegale de arbori din pădurile României. Pentru a atinge acest obiectiv este necesar ca voluntarii implicați să cunoască atât aspecte generale despre păduri, cât și o serie de informații tehnice care îi pot ajuta la identificarea eventualelor tăieri ilegale de arbori.

„În prezent, împreună cu voluntarii care ni s-au alăturat în acest demers, lucrăm la crearea unui instrument care să cuprindă informații necesare pentru identificarea unei tăieri ilegale, fie că este vorba de arbori izolați, în pădure sau de o tăiere la ras. Rolul acestui document este de a facilita sesizări bine informate și relevante, care să ajute apoi autoritățile responsabile în constatarea și anchetarea cazurilor”, declară Valentin Sălăgeanu, coordonator de campanii, Greenpeace România.

Acest Ghid este realizat împreună cu experți din domeniul silvic și va fi îmbunătățit cu ajutorul autorităților competente și al voluntarilor. ”Ghidul identificării tăierilor și transporturilor ilegale de arbori”, va fi făcut public în momentul în care vom avea o formă finală.

În perioada următoare, Greenpeace România va organiza o serie de întâlniri în mai multe județe din țară, pentru a prezenta acest ghid voluntarilor.

Nevoia acestui ghid a apărut în urma degradării constante și accelerate a pădurilor din România, fapt care a ajuns pe agenda publică mobilizând întreaga societate civilă. Astfel foarte multe persoane se implică activ reclamând tăieri de arbori către autorități, dar nu au la dispoziție un instrument relevant care să-i ajute în observațiile din teren. Multe sesizări nu sunt astfel luate în seamă fie pentru că nu furnizează suficiente informații, ori pentru că nu le furnizează corect și complet. ”Ghidul identificării tăierilor și transporturilor ilegale de arbori” realizat de Greenpeace România îndrumă și împuternicește orice voluntar preocupat de soarta pădurilor din România.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.