Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

500 de calculatoare functionale isi asteapta beneficiarii, in cadrul proiectului „Toti copiii au dreptul la educatie IT”

0

Calculatoarele vor fi donate de Fundatia Vodafone Romania prin Asociatia Ateliere Fara Frontiere catre institutii de invatamant, organizatii non profit si institutii sociale din intreaga tara.

Valoarea investitiei Fundatiei Vodafone Romania pentru implementarea proiectului este de 27.000 Euro.

Toti-copiii-au-dreptul-la-educatie-IT

Asociatia Ateliere Fara Frontiere si Fundatia Vodafone Romania anunta lansarea unui nou proiect „Toti copiii au dreptul la educatie IT”, prin care 500 de calculatoare vor fi donate catre structuri non-profit din Romania care doresc sa deruleze proiecte de educatie destinate copiilor si tinerilor, dar nu dispun de material informatic pentru a le implementa.

Proiectul Toti copiii au dreptul la educatie IT, finantat de catre Fundatia Vodafone Romania prin intermediul liniei de finantare Fondul pentru Fapte Bune, este un demers solidar al carui scop este reducerea decalajului informatic in Romania, prin sprijinirea initiativelor care urmaresc educarea, formarea si integrarea copiilor si tinerilor apartinand grupurilor vulnerabile.

Institutiile si organizatiile non-profit care doresc sa obtina unul dintre cele 500 de calculatoare, sunt invitate ca in perioada 2 iunie – 8 august 2014 sa isi inscrie candidaturile, prin completarea formularului online disponibil pe site-ul Ateliere Fara Frontiere: http://atelierefarafrontiere.ro/formular/

Cele 500 de calculatoare ce urmeaza a fi donate au fost reconditionate in cadrul unui program de insertie socio-profesionala pentru persoane aflate in dificultate, prin care acestora li s-au oferit locuri de munca.

Din 2008 si pana in prezent, peste 5.900 de calculatoare au fost donate de catre  Asociatia Ateliere Fara Frontiere prin intermediul proiectelor de solidaritate digitala, ajutand astfel la alfabetizarea digitala, formarea si educarea a peste 140.000 de beneficiari din intreaga tara.

***

Ateliere Fara Frontiere este o asociatie romana, infiintata in mai 2008, avand ca scop insertia sociala, profesionala si civica a persoanelor aflate in mare dificultate.  Cele 3 misiuni ale asociatiei sunt: lupta impotriva excluziunii, protejarea mediului si solidaritate pentru proiecte de educatie si dezvoltare locala. Mai multe detalii se regasesc pe www.atelierefarafrontiere.ro  si www.facebook.com/atelierefarafrontiere

Fundatia Vodafone Romania este o organizatie non-guvernamentala romaneasca cu statut caritabil, distincta de operatiunile comerciale ale companiei, infiintata in 1998. In cei 16 ani de activitate, Fundatia Vodafone Romania a finantat peste 768 de programe in beneficiul copiilor, batranilor, persoanelor defavorizate si tinerilor cu dizabilitati intelectuale sau locomotorii. Pana in prezent, Fundatia Vodafone a investit 17 milioane Euro in proiecte desfasurate de organizatiile non profit partenere. Mai multe detalii despre programele Fundatiei se regasesc pe www.fundatia-vodafone.ro, www.facebook.com/fundatiavodafone, http://fundatiavodafone-blog.ro.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.