Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

500 de calculatoare de câștigat pentru proiectele educaționale!

0

Ateliere Fără Frontiere donează 500 de calculatoare prin programul Educlick 1/2017 cu sprijinul organizației ECOTIC

Educlick 1/2017: reutilizăm echipamente IT pentru educație și solidaritate!

Ateliere Fără Frontiere lansează de pe 3 pana pe 30 aprilie 2017 un nou apel la propuneri de proiecte, pentru dotare cu 500 de calculatoare recondiționate, dedicat instituțiilor de învățământ și ONG-urilor din comunități defavorizate, la nivel național.

Afis Asoclick

Ateliere Fără Frontiere anunţă înscrierile pentru un nou apel la propuneri de proiecte de educație și incluziune care au nevoie de dotare cu calculatoare.

În 2016 Assoclic a devenit Educlick, plecând de la constatarea că în ultimele ediții ale acestui program din ce în ce mai multe instituții de învățământ aplică pentru dotarea cu calculatoare.

Prin intermediul programului Educlick 1/2017 instituțiile de învățământ, asociații și fundații şi alte organizații care activează în domeniul educației și incluziunii sociale vor putea beneficia de 500 de calculatoare recondiţionate în atelierul de inserție socio-profesională al Ateliere Fără Frontiere.

Programul Educlick este realizat cu sprijinul ECOTIC, singura organizație a producătorilor și importatorilor de echipamente electrice și electronice (EEE) din România, care finanțeaza activitatea de reutilizare.

Organizațiile eligibile interesate vor putea completa formularul de candidatură între 3 și 30 aprilie 2017 pe website-ul proiectului www.educlick.ro, unde este disponibil și regulamentul programului Educlick.

Proiectele eligibile vor fi punctate și selectate de un juriu independent format din parteneri și finanțatori ai Ateliere Fără Frontiere. O ceremonie de premiere și de predare a calculatoarelor va fi organizată la sediul Ateliere Fără Frontiere din București in cursul lunii mai.

Despre Ateliere Fără Frontiere și programul Educlick

Ateliere Fără Frontiere (AFF) este o asociaţie română, creată în luna mai 2008, având ca scop inserţia socială, profesională şi civică a persoanelor aflate în mare dificultate.  Ateliere Fără Frontiere angajează tineri şi adulţi aflaţi în situaţie de excluziune şi îi acompaniază pentru integrarea în societate şi pe piața muncii. Misiunea asociaţiei este lupta împotriva excluziunii, protejarea mediului şi solidaritatea pentru proiecte de educaţie şi dezvoltare locală.

Ateliere Fără Frontiere încurajează dezvoltarea abilităților digitale în rândul copiilor și tinerilor. Proiectul Educlick 1/2017 este unul dintre proiectele de donații de calculatoare în sprijinul educației încadrate în programul național Educlick al Ateliere Fără Fontiere prin care peste 10.000 de calculatoare au fost donate către 2.000 instituții educaționale și organizații nonprofit din 2009 până în prezent.

300.000 de copii și tineri defavorizați beneficiaza de aceste echipamente prin intermediul cărora își dezvoltă abilități digitale necesare pentru viitorul lor.

Despre ECOTIC:
ECOTIC este o organizație colectivă nonprofit care gestionează deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE) în numele a peste 600 de producători și importatori afiliați. ECOTIC asigură și supervizează întregul proces de preluare, transport, dezmembrare și reciclare astfel încât, la final, DEEE să nu mai reprezinte un pericol. Peste 93.000 tone DEEE au fost gestionate în sistemul ECOTIC, în cei 10 ani de activitate. Consultanța promptă și specializată oferită producătorilor de echipamente electrice, baterii și acumulatori este un element definitoriu al ECOTIC. Mai multe detalii găsiți pe www.ecotic.ro, pe pagina de Facebook dedicată Organizației ECOTIC, precum și pe pagina LinkedIn a Organizației ECOTIC.

Parteneri Media:
Agora, Business Review, Club IT&C, CSR Media, Ecologic, Lepetitjournal.com, Romania Pozitiva

Parteneri Network:
ApdeTIC, ARIES, BRCC, BEROBA, CCIFER, CCE-R

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.