50 de cuvinte castigatoare pentru profesori: Extremely Short Story Competition

0

Concursul national pentru profesorii de limba engleza cu texte de exact 50 de cuvinte, Extremely Short Story Competition, si-a desemnat castigatorii in urma evaluarii de catre un juriu international.

Extremely Short Story Competition a fost primul concurs de acest gen din Europa, organizat cu sprijinul Universitatii Zayed din Dubai, institutia care a dezvoltat conceptul competitiei.

 Expozitie Texte 50 de cuvinte, Dubai

Profesorii au scris texte in limba engleza de nici mai mult, nici mai putin de 50 de cuvinte despre rolul de profesor si cum pot dascalii influenta vietile elevilor lor. Concursul a fost organizat cu sprijinul Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti si al Universitatii Zayed din Dubai, Emiratele Arabe Unite. Participarea la concurs a fost gratuita si deschisa tuturor profesorilor de limba engleza.

In concurs s-au inscris peste 200 de profesori din intreaga tara, iar premiile au reprezentat reale oportunitati de dezvoltare profesionala pentru profesori – vouchere de participare la conferinte internationale in domeniu si cursuri de specializare online, oferite de sponsorul principal, Fischer International si taxe de participare la examene Cambridge pentru profesori, oferite de British Council. Lista castigatorilor poate fi gasita aici.

Jurizarea s-a facut intr-o prima etapa de catre o echipa de profesori ai centrului de invatare a limbii engleze Shakespeare School, iar 30 de texte finaliste au fost evaluate de un juriu international format din reprezentanti ai Shakespeare School, Fischer International si British Council si chiar Peter Hassall, initiatorul proiectului, profesor la Universitatea Zayed din Dubai si cel care a organizat pentru prima oara competitia in Asia.

Toti profesorii inscrisi in concurs primesc un Certificat de Merit din partea Shakespeare School, iar textile lor vor fi incluse intr-o antologie online menita sa inspire profesorii de engleza din tara. Cele mai creative texte vor putea fi citite intr-o expozitie itineranta ce va primi expunere internationala, fiind initial organizata la sediul Shakespeare School si la Universitatea Zayed din Dubai.

Concursul face parte dintr-un program amplu al Asociatiei Shakespeare School pentru Educatie prin care organizatorii isi doresc sa inspire profesorii de engleza, in asa fel incat elevii sa invete cu placere si sa fie motivati sa isi perfectioneze cunostintele. Un alt proiect al asociatiei este „Bright Teachers”, in cadrul caruia traineri cu experienta, profesori Shakespeare School, sustin workshop-uri gratuite despre metodologia predarii limbii engleze. Proiectul se adreseaza in primul rand profesorilor din sistemul de stat, pentru a face orele din scoli si licee cat mai atractive si eficiente.

Asociatia Shakespeare School pentru Educatie, fondata in anul 2011, este o organizatie nonprofit ce ajuta copiii cu oportunitati reduse sa invete limba engleza si sprijina tinerii talentati sa isi urmeze pasiunile prin perfectionarea limbii engleze. Printre proiectele asociatiei se numara ore de engleza in centre sociale, burse de studiu pentru aprofundarea limbii engleze, concursuri de creatie, cursuri pentru profesori, ateliere de educatie parentala.

Mai multe detalii pe site-ul www.asociatiapentrueducatie.ro

Parteneri educationali si sponsori: Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti, British Council, Fischer International, RATE – Romanian Association of Teachers of English,  BETA – Bucharest English Teachers’ Association,  QUEST – Romanian Association for Quality Language Services.

www.asociatiapentrueducatie.ro

https://www.facebook.com/AsociatiaShakespeareSchoolPentruEducatie

 

 

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 16 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.