Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

5 idei simple pentru o viață mai senină

0

Schimbările mari se fac cu pași mici, dar siguri. Drumul de la a fi morocănos la a întâmpina viața cu un zâmbet cald nu e atât de greu de parcurs dacă iei măsuri și ai răbdare să-ți înlocuiești vechile obiceiuri cu unele noi, benefice. Uite 5 idei pe care le poți implementa fără prea mai bătăi de cap:

1. Organizează-ți un spațiu fain acasă pe post de “refugiu”. Poate fi un colț al locuinței, o cameră, o pătură, o pernă etc. care să joace rolul unui “retreat” ușor accesibil, unde să te încarci de energie în zilele obositoare. Un loc pe care să-l asociezi cu relaxarea, confortul și siguranța, indiferent că așezi în el fotografii din vacanță, cărți, lumânări, bețișoare parfumate sau chiar improvizezi un mini-spa.

2. Să înoți într-un ocean de informații, imagini și Breaking News e obositor. Petreci mult timp pe Facebook? Scoate din feed oamenii/paginile care postează exclusiv nemulțumiri, chestii tragice, știri “bombă”, “șoc” sau alte aberații care te fac doar să pierzi timpul și nu-ți oferă nimic util sau plăcut. Nu e nevoie să dai Unfriend tuturor, ci folosește opțiunea unfollow ca să nu mai vezi în feed-ul tău postările persoanei/paginii respective. Dă unlike paginilor care nu-ți mai plac, ziarele de scandal și alte site-uri “dubioase”. Dacă vrei să fii la curent cu ultimele informații, alege site-uri de știri mai profi.

3. Păstrează laptopul ordonat. Periodic, fă-ți curat prin foldere și documente, elimină ceea ce nu ai nevoie și organizează informațiile pe categorii clare. Beneficiile sunt aceleași ca în cazul unei locuințe ordonate: știi unde să găsești imaginile/ documentele de care ai nevoie, le accesezi mai repede și nu mai consumi timp și nervi. Și da, e de ajutor pentru minte să ai un Desktop curat 🙂

4. Multitaskingul nu e o soluție. Închide notificările de pe mail, telefon și Facebook când lucrezi și în loc să faci slalom printre diferite activități, ia-le pe rând. Creierul nu poate să desfășoare sarcini cognitive la grămadă, dintr-o dată, oricât de șmecheri ne-am crede noi. Nu facem decât să ne obosim mai tare și să fim ineficienți. Mai multe despre multitasking poți citi aici.

5. Nu lăsa chiuveta plină cu vase murdare peste noapte. Spală-le înainte să te culci, indiferent de nivelul de oboseală. Dimineața e mai plăcut să pășești într-o bucătărie curată decât într-una care geme de mirosuri neplăcute și obiecte murdare, lăsate în dezordine.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.