Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

5 ani de GROW aniversați  cu peste 2.000 de participanți și  43 de traineri internaționali

0

Ediția cu numărul 14 urmează să își deschidă porțile în 12 orașe din România, gata să întâmpine 2.047 de elevi de liceu și 43 de  traineri din 13 țării de pe tot mapamondul în cadrul programului inovator de educație non-formală dezvoltat de Școala de Valori și AIESEC România.

HP-Grow-web-004

Cunoscut ca fiind cel mai mare program național de educație non-formală cu predare în limba engleză, GROW aniversează 5 ani în care a dezvoltat și a crescut caractere puternice gata să schimbe lumea din jurul acestora. Programul creat de Școala de Valori în parteneriat cu AIESEC România, destinat elevilor de liceu, plănuiește să își continue tradiția de a dezvolta valori și pasiuni prin ediția cu numărul 14, ediție ce se va desfășura în această vară în 12 orașe și va reuni 43 de traineri internaționali din 13 țări alături de peste 2.000 de elevi pregătiți pentru noi provocări și experiențe.

Conceptul care se află la baza proiectului este “Practice, Learn, Step Up“, un model de învățare, prin intermediul căruia adolescenții experimentează, trag concluzii, învață, iar apoi aplică noile cunoștințe. În timp ce părțile de Practice și Learning pun accent pe învățarea activă, implicând participanții în simulări, jocuri de rol, prezentări și demonstrații, partea de Step Up reușește să aducă un procent de asimilare a informației de 90% prin punerea în practică de către elevi a celor învățate în situații din afara programei GROW.

Povestea GROW a început în 2010, însumând până în prezent peste 30.186 de aplicanți, 12.877 de absolvenți, 466 de traineri internaționali din 62 de țări, 172 de coordonatori de proiect, 35. 450 de ore de educație non-formală, 415 licee implicate și 38 de orașe GROW. Vara aceasta povestea continuă în perioada 29 iunie – 15 august 2015, în 12 orașe, elevii  care urmează să intre în clasa a 11-a și a 12-a, pregătindu-se pentru 6 săptămâni de dezvoltare personală. În cadrul atelierelor participanții își vor dezvolta abilitățile de lider, vor cunoaște misterele din spatele  diferențelor de gen,  își vor descoperi valorile, vor învăța să distingă  vocația de competențe sau  cum să își scrie un Curriculum Vitae.

Pe tot parcursul proiectului, adolescenții vor învăța distrându-se, își vor dezvolta abilități practice, își vor cunoaște valorile și punctele forte, vor interacționa cu oameni de diferite culturi și își vor face prieteni noi,  după  cum ne menționa Alexandru Pârlea, participant în programul GROW, clasa a 12-a în Pitești: <<GROW nu a fost doar un program la care am participat pentru a învăța despre ”Career Path” sau ”Personal Values”, a fost de asemenea un loc unde am învățat cum să mă împrietenesc cu oameni din alte țări, cum să discut în fața unui public și cum să mă comport într-o dezbatere. >>

Mediul în care proiectul GROW se desfășoară este unul intercultural, unde vom întâlni obiceiurile și tradițiile celor 13 țări de proveniență ale trainerilor din această vară, începând cu Bulgaria, Grecia, Brazilia, Mexic, Egipt sau Maroc și terminând cu Hong Kong, Taiwan, SUA, Malaiezia, Filipine, Pakistan și India.

Pentru detalii legate de proiect și cele mai GROWzave povești vizitați site-ul www.growedu.ro sau pagina de Facebook a proiectului www.facebook.com/growedu.ro.

Proiectul GROW este susţinut de Ministerului Educației Naționale, Biroul de Informare al Parlamentul European în România, BRD-Groupe Société Générale, Accenture și Kaufland.

color GROW

Şcoala de Valori este o organizaţie non-guvernamentală modernă ce are ca viziune dezvoltarea unei societăţi bazate pe valori prin educaţie inovativă. Punem sub semnul întrebării graniţele educaţiei tradiţionale şi creăm oportunitatea persoanelor de a accesa informaţii de valoare, experienţe de formare a caracterului, de a interacţiona cu modele pozitive şi de a avea expunere internaţională, cu scopul de a creşte responsabilitatea personală şi controlul fiecăruia asupra alegerilor personale.

AIESEC este cea mai mare organizație de tineri la nivel internațional, reunind 40 000 de membri din peste 110 de țări și teritorii. AIESEC reprezintă o platformă dedicată descoperirii și explorării potențialului de lideri al tinerilor în vederea transformării acestora în agenți de schimbare ai lumii de mâine.

Despre autor

avatar

Școala de Valori este o organizație non-guvernamentală apărută în 2009 ca urmare a unei idei îndrăznețe a mai multor tineri întreprinzători. În toate ”viitorurile posibile”, vor avea succes aceia care își explorează potențialul și învață să se auto-depășească, colaborează cu celelalte generații și caută activ oportunități astfel încât să contribuie la transformarea societății, oferind bunăstare generațiilor prezente și viitoare. Misiunea Școlii de Valori este aceea de a călăuzi tinerii să învețe să devină creatorii propriilor lor vieți, fiind singura asociație din România care implementează în programele sale educația centrată pe valori. Acest model educațional implică dezvoltarea de competențe împărțite pe patru arii: dezvoltarea caracterului, explorarea personalității, implicare civică și well-being. Școala de Valori dezvoltă patru programe educaționale naționale: Adoptă un Liceu, Excepționalii, Laboratorul de Cariere și Arcademia prin care contribuie activ la dezvoltarea educației din România, oferind cunoaștere și îndrumare adolescenților, tinerilor și profesorilor.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.