Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

5.000 de studenți vor beneficia de servicii de orientare și consiliere profesională

0

Ministerul Tineretului și Sportului demarează proiectul „Start în carieră – Bune practici europene în consilierea profesională a studenţilor români”

Ministerul Tineretului şi Sportului, în parteneriat cu European Board of Certified Counselors, SC LEAN PROJECT MANAGEMENT CONSULTING SRL, Uniunea Studenţilor din România, SIVECO România, Universitatea „Titu Maiorescu” și GRAFFITI BBDO lansează proiectul POSDRU „Start în carieră – Bune practici europene în consilierea profesională a studenţilor români”.

Derulat pe o perioadă de 20 de luni şi cofinanţat din FONDUL SOCIAL EUROPEAN prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 „Investeşte în oameni!”, proiectul marchează atât un start teoretic, cat și practic, pentru tinerii aflați la început de carieră.

Irinel Ciocioc, Consilier al Ministrului Tineretului si Sportului

Răspunzând obiectivelor POSDRU, proiectul „Start în carieră” vizează corelarea educației și învățării cu cerințele pieței muncii, oferindu-li-se astfel studenților accesul la o piață a muncii modernă și dinamică.

„În cadrul acestui proiect vom dezvolta și implementa servicii de consiliere și orientare profesională pentru un număr de 5.000 de studenți la nivel național, scopul inițiativei fiind acela de a facilita inserția pe piața muncii și motivarea tinerilor în vederea continuării studiilor”, a precizat Irinel Ciocioc, Consilier al Ministrului Tineretului și Sportului.

Consilierea studenților se va realiza în 13 centre de consiliere și orientare profesională înființate la nivel național, în principalele centre universitare. Scopul acestor centre și al activităților derulate în cadrul lor este formarea cât mai clară a unei opinii asupra activității profesionale pe care tinerii o vor desfășura la finalizarea studiilor.

În cadrul centrelor, studenții vor beneficia de sprijin din partea specialiștilor în ceea ce privește: descoperirea propriilor abilități și competențe, luarea deciziilor referitoare la traseul profesional, identificarea oportunităților existente pe piața muncii și stabilirea unor obiective profesionale clare și relevante pentru tineri. În plus, studenții vor elabora cu suportul consilierilor un plan de acțiune care să răspundă obiectivelor setate, își vor pregăti CV-ul și scrisoarea de intenție, beneficiind în plus de pregătire pentru interviurile de angajare la care vor lua lua parte.

Mai mult decât atât, studenții vor avea la dispoziție platforma online www.startincariera.ro, pentru a putea explora oportunitățile existente pe piața muncii și pentru a putea aprofunda informațiile primite în cadrul sesiunilor de consiliere.

„Suntem constant preocupați de susținerea tinerilor, „Start în carieră – Bune practici europene în consilierea profesională a studenților români” reprezentând suportul nostru în vederea înlesnirii accesului acestora la viața profesională. Proiectul este unul extrem de complex: îi ajutăm pe tineri mai întâi de toate să se cunoască, pentru a putea mai apoi identifica împreună cu aceștia obiectivele și seta un plan pentru atingerea lor”, declară domnul Cristian Cosmin, Secretar de Stat în domeniul Tineretului.

Start în carieră – Bune practici europene în consilierea profesională a studenților români vine pe de-o parte în ajutorul tinerilor, care au nevoie de îndrumare pentru a reuși să obțină joburile pe care și le doresc, iar pe de altă parte, contribuie la creșterea ratei de participare în câmpul muncii”, mai adaugă domnul Cristian Cosmin.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.