Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

5.000 de puieti de salcam plantati de MaiMultVerde si NN Asigurari de Viata la Videle prin proiectul Paperless

0

Peste 100 de angajaţi ai NN Asigurări de Viaţă şi voluntari ai Asociaţiei MaiMultVerde au plantat sămbătă, 24 octombrie, 5.000 de puieţi de salcâm la Videle, județul Teleorman.

Acţiunea de plantare face parte din proiectul Paperless (Fără hârtie) al companiei NN Asigurări de Viață prin care compania şi-a propus să ofere clienților acces mai rapid și facil la informații şi să contribuie la rezolvarea unei probleme de mediu. Plantarea a fost realizată cu susţinerea Primăriei Videle într-o zonă în care împădurirea este necesară pentru a preveni alunecările de teren.

Plantare Videle_proiect Paperless_01_Foto Cristian Duminecioiu

Proiectul Paperless a fost demarat în urmă cu șase ani de NN Asigurări de Viaţă. De atunci, compania propune permanent clienţilor să-și dea acordul pentru a primi electronic informațiile comerciale și contractuale, reducând astfel impactul pe care îl au asupra mediului prin consumul de hârtie. Treptat, în cazul clienților care au furnizat companiei o adresă de e-mail validă, comunicarea pe hârtie a fost înlocuită cu notificări transmise pe e-mail. În prezent, aproximativ 60% dintre clienții NN Asigurări de Viață primesc informații contractuale și comerciale exclusiv pe e-mail, procent în continuă creștere de la an la an.

“Reducerea consumului de hârtie și, în ansamblu, protejarea mediului înconjurător ar trebui să fie o preocupare continuă pentru fiecare dintre noi. Așa a pornit Paperless, prin care contribuim la diminuarea amprentei noastre și a clienților noștri asupra mediului, iar periodic accelerăm eforturile noastre prin inițiative ample de plantare în sprijinul comunităților locale”, a spus Carmen Soare, director de marketing NN România.

Acțiunea de plantare de la Videle (județul Teleorman) este a doua din cadrul proiectului Paperless. după ce voluntarii NN Asigurări de Viață și Mai Mult Verde au plantat, în noiembrie 2014, 5.000 de puieți de stejar în Parcul Natural Comana. Cei 5.000 de puieți de salcâm plantați la Videle în numele clienților companiei NN Asigurări de Viață vor contribui la siguranța comunității locale prin stabilizarea unei suprafețe amenințate de alunecările de teren și vor reda naturii o zonă degradatădin cauza acumulării de deșeuri de materiale de construcții, până acum impracticabilă pentru orice activități ale localnicilor.
Plantare Videle_proiect Paperless_02_Foto Cristian Duminecioiu

„Comunitățile care nu au păduri și constată că au mare nevoie de ele pentru a stopa fenomene precum alunecările de teren sau degradarea solului, cum este cazul la Videle, în județul Teleorman, pot fi un exemplu pentru cei care nu știu să își prețuiască zestrea de arbori primită de la natură sau de la generațiile trecute. De aceea, dincolo de impactul benefic pentru mediu pe care îl vizăm prin această acțiune de plantare, este important și mesajul pe care îl transmitem prin cei peste 100 de voluntari participanți, despre rolul benefic al pădurilor și necesitatea protejării și dezvoltării acestora prin implicare colectivă”, a declarat Doru Mitrana, directorul Asociației MaiMultVerde.

Asociaţia MaiMultVerde (www.maimultverde.ro) este o organizaţie neguvernamentală, nonprofit şi de protecţie a mediului, care are misiunea de a construi o nouă cultură a voluntariatului pentru mediu în România. În primii şase ani de activitate, 2008 – 2014, MaiMultVerde a lucrat cu 21.000 de voluntari, a plantat peste 740.000 de puieţi, a strâns 325 de tone de deşeuri, a deschis primul sistem de bike-sharing din Bucureşti, Oradea şi Timişoara, Cicloteque, a derulat mai multe campanii naţionale de informare şi educaţie şi a organizat prima gală de strângere de fonduri pentru proiecte de mediu, Gala Verde. Bugetul MaiMultVerde în primii şase ani a ajuns la 4.170.000 de euro. Fondurile au fost obţinute din sponsorizări oferite de marile companii din România şi din finanţări europene nerambursabile.

NN Asigurări de Viaţă (www.nn.ro) este prima companie internaţională de asigurări de viaţă care a intrat pe piaţa din România, în ianuarie 1997.

Prin activitatea și inițiativele sale, NN ajută oamenii să creeze premisele unui viitor mai bun pentru ei și familiile lor, contribuind totodată la dezvoltarea sustenabilă a societății.

Din 2011, NN se implică în programe care oferă ajutor și șanse la viaţă persoanelor aflate în dificultate, dezvoltă programe din sfera educației financiare și acțiuni în domeniul protecției mediului.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.