Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

4mind Benefits lansează cel mai accesibil abonament lunar pentru angajații companiilor, cu beneficii complete de sănătate emoțională

0

Pe măsură ce beneficiile extra-salariale capătă o importanță din ce în ce mai mare pentru angajați, tot mai multe companii, preocupate de îmbunătățirea stării de bine a oamenilor din echipe încep să acorde o atenție deosebită beneficiilor de sănătate mintală și echilibru emoțional. În acest context, 4mind Benefits lansează abonamentele 4mind pentru angajații companiilor din România cu beneficii complete de sănătate emoțională, într-o singură platformă, oricând și oricum au nevoie.

După aproape trei luni de #solidaritate4mind, inițiativa prin care 70+ de voluntari, specialiști în psihoterapie și coaching s-au reunit cu ajutorul 4mind și au reușit să pună la dispoziția a 40.000 angajați din România câte o sesiune individuală de psihoterapie sau coaching, 4mind anunță acum lansarea celui mai accesibil abonament lunar de sănătate emoțională din România. Astfel, pentru doar 10 lei pe lună, fiecare angajat are acces la toate beneficiile disponibile în platformă și își poate alege metoda care i se potrivește cel mai bine: 4 sesiuni de psihoterapie și coaching cu ajutorul unei rețele de specialiști cu acoperire națională, acces 24/7 la asistentul virtual de wellbeing Serena, precum și articole, exerciții, activități și webinarii periodice de wellbeing.

Cu o rețea de specialiști de top în psihoterapie și coaching, abonații 4mind beneficiază, oriunde s-ar afla, de consiliere într-o arie largă de probleme și provocări de natură emoțională. Toți specialiștii înregistrați în rețeaua 4mind sunt licențiați și certificați, unii dintre aceștia fiind pregătiți să ofere consiliere și în limbile engleză, franceză, italiană, germană sau maghiară.

Pe lângă cele 4 ședințe de consiliere incluse și multiplele resurse de wellbeing pe care angajatul le poate accesa în ritmul său propriu, abonamentele 4mind includ în premieră și o soluție inovatoare de chatbot, Serena, care își propune să fie un prieten virtual disponibil 24/7, oricând este nevoie. Serena oferă sfaturi pentru menținerea stării de bine, tehnici de gândire pozitivă, metode de combatere a anxietății cu ajutorul mini-meditațiilor și tehnicilor de vizualizare precum și teste de personalitate sau recomandări de cărți de dezvoltare personală.

Echipa 4mind crede că fiecare angajat este unic, la fel și nevoile sale. ‘Cu toții am văzut celebrele scene din filme cu personajul aflat în pragul depresiei care intra în cabinetul psihologului, se întinde pe canapea și invariabil urmează întrebarea “Ce te face să te simți [introduceți emoția negativă]?”. În realitate, terapia nu mai arata chiar așa în toate cazurile. Acum poți apela la suport specializat din partea unui psiholog însă ai la dispoziție și alte variante prin care poți primi sprijin emoțional. Abonamentele 4mind reprezintă cea mai convenabilă soluție pentru companii, fiind un prim pas necesar pentru a reduce barierele către utilizarea serviciilor de psihoterapie și consiliere pentru sănătate mintala și pentru prevenirea afecțiunilor de natură emoțională în rândul angajaților’ sunt de părere cei 4 fondatori 4mind: Eliza Stoica, Adina Pintea, Andreea Beleneș și Dan Boabeș.

Deși unele companii tind să se concentreze pe oferirea de suport emoțional reacțional (reactiv), pentru asigurarea stării de bine și îmbunătățirea sănătății mintale pozitive, angajații au nevoie de soluții preventive și de sprijin personalizat, la momentul potrivit. Există multe motive pentru care companiile ar trebui să se implice în mod proactiv: reducerea costurilor generate de absenteism, prevenirea și gestionarea stresului, anxietății și burnout-ului, responsabilitatea socială corporativă, îndeplinirea contractului social pe care angajatorii îl au cu angajații lor și cu societatea în general, menținerea unei imagini publice pozitive, și, cel mai important, beneficii financiare semnificative. Conform unor studii efectuate în Marea Britanie, oferirea beneficiilor de sănătate mintală duce la creșterea cu până la 30 % a productivității iar rentabilitatea netă a investiției generată pe o perioadă de un an variază între 0,81 EUR și 13,62 EUR pentru fiecare 1 EUR cheltuit în cadrul programului.

Companiile interesate de beneficiile 4mind pot lua legătura cu echipa 4mind prin email sau pe site. Oferta 4mind se adresează oricărei companii, indiferent de numărul de angajați al acesteia.

***

Despre 4mind Benefits

4mind.ro este prima platformă românească cu beneficii de sănătate emoțională pentru angajaţi care oferă servicii de psihoterapie și coaching sub forma unui abonament lunar foarte accesibil, ușor de implementat și de utilizat. Fondat cu o investiție de 60.000 de euro, start-up-ul 4mind este prezent pe piață din aprilie 2020 când a lansat inițiativa Pro bono de solidaritate în perioada crizei COVID-19 și a reușit să pună la dispoziția a 40.000 de angajați servicii de psihoterapie și coaching gratuite.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.