Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

49 de milioane de euro investiți în comunitățile din România de OMV Petrom în 10 ani de CSR

0
 • 49 de milioane de euro investiți în proiecte de responsabilitate socială

 • Peste 55.000 de voluntari implicați în proiecte sociale

 • Peste 62.000 de elevi și profesori au beneficiat de proiecte pentru educație

 • Proiectele de responsabilitate socială sunt cuprinse în una dintre cele mai mari platforme de responsabilitate socială din România, Țara lui Andrei.

OMV Petrom sărbătorește anul acesta 10 ani de când dezvoltă proiecte de responsabilitate socială. În această perioadă compania a investit 49 de milioane de euro pentru dezvoltarea sustenabilă a comunităților din România.

În cei 10 ani de responsabilitate socială, OMV Petrom a sprijinit proiecte din 5 domenii prioritare pentru dezvoltarea României: mediu, educație, sănătate, dezvoltare comunitară și voluntariat.

Am pornit la drum în urmă cu 10 ani, când domeniul responsabilității sociale era la începuturile sale în România. Am învățat foarte multe de-a lungul acestor ani și am transmis și altora lecțiile învățate de noi. Nu a fost ușor, dar am avut alături parteneri de încredere, organizații neguvernamentale, autorități locale, instituții de învățământ. Le mulțumim tuturor celor care ni s-au alăturat în demersurile noastre și care au arătat că #sepoate! Pe viitor, ne dorim să continuăm să întărim principiile de business responsabil în strategia fiecărui departament, să ne axăm eforturile către principii de sustenabilitate economică, socială și de mediu”, a declarat Mona Nicolici, Manager Sustenabilitate OMV Petrom.

Principalele rezultate ale proiectelor de educație OMV Petrom în 2007- 2017:

 • Peste 62.000 de elevi și profesori au beneficiat de sprijinul OMV Petrom prin programele România Meseriașă, Școala Petroliștilor, Tabăra Meseriașilor, Tabăra din Țara lui Andrei, Olimpicii Petrom, Leadership Autentic ș.a.
 • Primul Raport de Politică Publică privind Învățământul Profesional din România

Proiectele de mediu ale OMV Petrom au avut ca principale rezultate:

 • Peste 700.000 de copaci plantați în campaniile de împădurire România prinde rădăcini și Plantările din Țara lui Andrei, acoperind peste 150ha

 • 145 de acțiuni de monitorizare și intervenție de salvare a delfinilor din Marea Neagră au fost organizate

 • Peste 190.000 de persoane au fost informate despre protejarea mediului înconjurător

Proiectele de dezvoltare comunitară ale OMV Petrom în 2007-2017 au însemnat:

 • Peste 200 de case și 260 de școli au fost construite sau reabilitate

 • 1,6 milioane de euro alocați proiectelor pentru comunități din România prin competițiile Idei din Țara lui Andrei, Orașul Tău, Orașul Petrom, Respect pentru Viitor, Școala lui Andrei

 • 20 de afaceri sociale create și susținute cu peste 700.000 euro în Fabricat în Țara lui Andrei

Proiectele din sănătate, siguranță și prevenție ale OMV Petrom în 2007-2017 au avut următoarele principale rezultate:

 • Peste 450 de echipamente de protecție și intervenție în situații de urgență, inclusiv autospeciale, au fost donate către ISU și SMURD

 • Peste 1 milion de euro au fost investiți pentru reabilitarea și dotarea a 36 de instituții medicale

 • 56 de spitale au conectate la serviciul de telemedicină de urgență

Proiectele de voluntariat ale OMV Petrom în 2007-2017

 • Peste 55.000 de voluntari, din care 12.000 de angajați OMV Petrom, s-au implicat în activitățile de CSR ale companiei
 • Peste 4700 de copii din medii defavorizate au primit cadouri de Crăciun de la angajații OMV Petrom
 • 200 de organizații neguvernamentale sunt susținute anual prin redirecționarea a 2% din impozitul pe venitul global.

Mai multe detalii despre toate proiectele desfășurate în cei 10 ani de responsabilitate socială OMV Petrom puteți găsi pe www.taraluiandrei.ro

OMV Petrom – Resourcefulness

Din 2012, OMV Petrom a adoptat conceptul grupului OMV pentru un business responsabil – Resourcefulness. Ne propunem să dezvoltăm relaţii bazate pe câştig reciproc între societate, mediu şi companie prin soluţii inovatoare. Ne concentrăm pe managementul apei şi al CO2, inovație si energii noi și educaţie pentru dezvoltarea oamenilor.

OMV Petrom este semnatar al UN Global Compact. Standardele de etică şi codul de conduită reglementează toate relaţiile de afaceri, iar dialogul şi implicarea părţilor interesate sunt parte integrantă a practicii comune de business. „Ţara lui Andrei” este principala platformă de implicare în comunitate. Din 2007 până în prezent am alocat aproximativ 49 de milioane euro pentru dezvoltarea comunităţilor din România.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.