Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

480 de locuri noi de munca in judetul Dambovita, ARCTIC construiește o fabrică de mașini de spălat rufe în Ulmi!

0

ARCTIC ÎȘI VA EXTINDE ACTIVITATEA ÎN ROMÂNIA CU O NOUĂ INVESTIȚIE

Arctic, lider de piață în România și cel mai mare producător de electrocasnice din Europa Continentală, va realiza o investiție de tip Greenfield, pentru construcția unei fabrici de mașini de spălat rufe în Ulmi, Dâmbovița.

Valoarea totală a investiţiei pentru dezvoltarea proiectului anunţat în judeţul Dâmboviţa este de 471 milioane RON.

Compania-mamă, Arçelik, va reinvesti 70 milioane de euro din profitul companiei din ultimii ani pentru construirea noii fabrici.

Arctic_fabrica Gaesti

Arctic transformă România într-un hub de producție pentru Europa

Hakan Bulgurlu, CEO Arçelik, a declarat: “Pentru grupul Arçelik investițiile în România au fost dintotdeauna importante, iar această nouă investiție ne va permite să transformăm România într-un hub de producție pentru întreaga Europă.”

”Noua fabrică de mașini de spălat rufe are potențialul de a transforma România într-o forță globală în industria electrocasnicelor, întrucât va crește capacitatea de producție a Arctic în România. Proiectul reprezintă o investiție importantă a grupului Arçelik pentru economia României, în ceea ce privește valoarea taxelor generate, dezvoltarea infrastructurii în zonă și dezvoltarea profesională a forței de lucru locale.” a adăugat Bulgurlu.

Dezvoltarea județului Dâmbovița, susținută de noua investiție Arctic

“Până în 2024, proiectul nostru va crea 480 de locuri de muncă în județul Dâmbovița, cu planuri de dezvoltare ulterioară. Adițional creării de noi locuri de muncă, într-o regiune cu una din cele mai mari rate de șomaj din România, această investiție va contribui la îmbunătățirea calității vieții la nivel local, prin dezvoltarea profesională a forței de lucru, dar și atragerea unor noi investitori în zonă.”, a declarat Nihat Bayiz, Director General Arctic.

Fabrica de mașini de spălat rufe a viitorului: fabrică inteligentă care integrează standardele industriale 4.0

Noua fabrică de mașini de spălat rufe Arctic va fi prima unitate de producție din grupul Arçelik  construită conform standardelor conceptului digital de Industrie 4.0.

Astfel, conceptul de fabrică 4.0 va presupune introducerea Sistemelor Cyber Physical, care includ utilaje inteligente (dispozitive, utilaje, flote și retele inter-conectate), sisteme de analiză (care îmbină puterea sistemelor de analiză fizică, algoritmii predictivi, automatizarea și expertiza avansată).

“Noua fabrică va integra tehnologii de ultimă oră, precum comunicarea wireless a liniilor de producție cu cele din alte țări parte din grupul Arçelik, dar și utilaje inteligente.,” a adăugat Nihat Bayız.

Arctic, investitor pe termen lung în economia locală

Cu o istorie de peste 45 de ani pe piața din România, Arctic este o companie care a adus constant valoare adăugată în regiune și care a contribuit semnificativ la dezvoltarea economiei în județul Dâmbovița. Cel mai important proiect recent este investiția de 24 de milioane de euro realizată în 2013 pentru extinderea capacității de producție a fabricii din Găești, transformând-o în cea mai mare fabrică de frigidere din Europa continentală.

Începând cu anul 2002, grupul Arçelik a investit peste 130 de milioane de euro în noi tehnologii, sisteme moderne de management al producției, dar și în dezvoltarea capacității de producție a fabricii de frigidere din Găești. Ca urmare a investițiilor constante din ultimii ani, fabrica Arctic a devenit cea mai mare unitate de producție din Europa continentală.

Despre Arctic

Arctic este una dintre cele mai importante companii din România, cu peste 3.000 angajaţi şi o cifră de afaceri în 2015 de 1,6 miliarde de RON. În prezent, 82% din producția totală Arctic este exportată în peste 80 de țări.

Pe piaţa locală, Arctic şi-a consolidat poziţia de lider în 2015 și 2016, prin brandurile Arctic şi Beko, oferind continuu produse și servicii adaptate la nevoile şi stilul de viață al consumatorilor.

Despre Grupul Arçelik

Arçelik este prezent în 135 de țări și gestionează 11 branduri (Arçelik, Beko, Grundig, Dawlance, Defy, Arctic, Blomberg, Elektrabregenz, Leisure, Flavel and Altus), având birouri de vânzări și marketing în 31 țări. În prezent, Grupul Arçelik are aproximativ 30.000 de angajați la nivel global şi 18 unități de producție în Turcia, Rusia, România, China, Africa de Sud, Tailanda şi Pakistan.

Pe piața internațională, Grupul Arçelik se numără printre cele mai mari companii din sectorul său de activitate. În 2015, Grupul Arçelik a înregistrat o cifră de afaceri consolidată de 5,2 miliarde de USD, cea mai mare cifră de afaceri din istoria companiei. Vânzările internaţionale reprezintă aproximativ 60% din cifra de afaceri a companiei. Arçelik este lider absolut în domeniul activităților de cercetare și dezoltare în sectorul său de activitate, datorită unui număr total de 11 centre dedicate în 4 țări, cu peste 1.000 de angajați și peste 2.000 de cereri depuse pentru eliberarea de brevete de invenție.

Arçelik se situează pe poziția 78 în topul Organizației Mondiale a Proprietății Intelectuale (OMPI), cea mai bună clasare de până acum, atât pentru companie, cât și pentru Turcia.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.