Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

46% dintre profesorii de limba engleză sunt interesați de înscrierea la cursul Cambridge CELTA

0

CELTA este cea mai recunoscută certificare de predare a limbii engleze vorbitorilor de alte limbi. De asemenea, este și calificarea cea mai des solicitată de angajatori. Rezultatele unui studiu realizat de Cambridge Assessment English au arătat că trei din patru locuri de muncă de predare a limbii engleze necesită o calificare CELTA.

Studiul a analizat 600 de anunțuri de locuri de muncă pentru predarea limbii engleze în peste 60 de țări, pe 27 de site-uri de recrutare. Scopul cercetării a fost de a obține o perspectivă asupra așteptărilor angajatorilor la nivel global. Rezultatele au demonstrat că trei sferturi din locurile de muncă solicită un certificat Cambridge CELTA, ceea ce reconfirmă utilitatea acestei calificări prin faptul că este cea mai des solicitată de angajatori.

Shakespeare School este primul centru de limba engleză din România acreditat de Cambridge Assessment English din cadrul Universității Cambridge pentru a organiza cursuri de pregătire pentru certificarea CELTA, care le permite profesorilor non-nativi să predea limba engleza oriunde în lume. Astfel, certificatul CELTA reprezintă un „pașaport” care poate deschide oportunități profesionale în instituții academice de prestigiu, din țară sau din străinătate.

Cursul CELTA oferă abilități, cunoștințe, încredere și experiență practică. Acesta este potrivit atât noilor profesori care sunt în căutarea unui job, cât și profesorilor cu experiență care doresc să demonstreze angajatorilor că dețin abilități de predare atestate de un certificat recunoscut la nivel internațional.

Profesorii au avut ocazia să descopere mai multe informații utile despre certificarea CELTA în cadrul conferinței online „CELTA Day”. Evenimentul a fost organizat de Shakespeare School în colaborare cu Cambridge Assessment English și a reunit peste 700 de profesori interesați de perfecționarea abilităților didactice. Cei patru speakeri le-au propus participanților o dezbatere pe tema: „Beneficiile certificatului CELTA”. De asemenea, au fost prezenți și doi absolvenți ai cursului CELTA de la Shakespeare School care au împărtășit din experiența lor și cum le-a îmbunătățit cursul CELTA abilitățile de predare.

În urma sondajului de opinie realizat la finalul conferinței CELTA Day, 46% dintre profesorii prezenți au declarat că sunt interesați de înscrierea la cursul CELTA de la Shakespeare School în viitorul apropiat. Printre aspectele apreciate de către cei prezenți la conferință s-au numărat: „Claritatea discursului și abordarea prezentatorilor față de predare și educație.” „Standardul ridicat de prezentări, transparență cu privire la provocări și oportunități.” și „Faptul că prezentarea a fost foarte captivantă.”

Cursul CELTA a fost conceput atât pentru cei care nu au mai predat niciodată, cât și pentru începătorii care doresc să afle mai multe despre predarea limbii engleze. De asemenea, este extrem de util și pentru cei care sunt deja profesori cu experiență, dar care sunt în căutarea dezvoltării profesionale. Cursul CELTA vine in două variante, menite să se potrivească programului și ritmului de învățare ale cursanților: curs CELTA part-time sau curs CELTA intensiv. Cursul part-time se întinde pe 20 de săptămâni (sâmbăta și/ sau duminica), iar cursul intensiv este structurat în 4 săptămâni, de luni până vineri.

În cadrul cursului CELTA sunt aprofundate principiile predării eficiente a limbii engleze, prin punerea în practică a cunoștințelor dobândite. Cursul reunește trei abordări diferite pentru a oferi o experiență completă de învățare și dezvoltare profesională: perfecționarea abilităților de planificare a lecțiilor cu ajutorul trainerilor, predarea efectivă către cursanți și observarea lecțiilor colegilor de curs și oferirea de feedback reciproc. Mă bucur că în cadrul conferinței CELTA Day peste 700 de profesori de limba engleză, din România și nu numai, au fost prezenți online pentru a descoperi beneficiile certificatului CELTA la nivel internațional.” spune Adriana Alionte, fondator Shakespeare School.

Pe parcursul desfășurării cursului CELTA, există o evaluare continuă, atât în ceea ce privește profesionalismul și abilitățile de predare a limbii engleze, cât și în ceea ce privește capacitatea de a oferi feedback, de a planifica lecțiile, de a gestiona timpul și de a integra feedback-ul primit în activitatea practică.

După finalizarea cursului, sunt recomandate o serie de activități pe care le puteți urma, în funcție de experiența anterioară și de cunoștințele noi acumulate. Profesorii începători își pot începe cariera în predarea limbii engleze fie în cadrul unui job, fie a unui program de voluntariat pentru a ajuta la perfecționarea abilităților dobândite la cursul CELTA. Pe de altă parte, profesorii cu experiență în domeniu pot pune în practică metodele de predare învățate și, totodată, pot căuta noi provocări și oportunități pentru dezvoltarea profesională.

Trainerii CELTA de la Shakespeare School dețin o vastă experiență de predare a limbii engleze într-o gamă largă de contexte, sunt instruiți conform cerințelor Universității Cambridge, fac parte dintr-un proces de dezvoltare profesională continuă prin formarea de noi profesori, coordonarea cursurilor, susținerea de prezentări și workshop-uri în cadrul conferințelor. De asemenea, trainerii au obținut certificarea Cambridge DELTA, îmbunătățindu-și astfel tehnicile și abilitățile didactice. Prin colaborarea strânsă a celor doi traineri Shakespeare School, cursului CELTA i s-a oferit o coerență unică și suport 100% pentru cursanți, eficientizând experiența acestora.

***

Despre Shakespeare School

Shakespeare School a fost fondat în anul 2002 de Adriana Alionte și, în prezent, are 4 sedii în București, peste 3.000 cursanți anual și desfășoară cursuri la nivel național, prin intermediul platformelor online. Metodele de predare sunt inovatoare și oferă întotdeauna oportunități noi pentru cursanți, cu scopul de a educa campioni la viață și la engleză. Pentru mai multe detalii vizitați site-ul nostru: shakespeare-school.ro.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.