Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

46 de medalii pentru echipele romanesti!

2

46 de MEDALII PENTRU ECHIPELE ROMÂNEŞTI, LA INFOMATRIX  2010

Româníi, cei mai tari la “roboţei” şi “artă computerizat”

Bucureşti, 26 aprilie 2010: Un număr de şase echipe româneşti formate din elevi, studenţi şi profesori coordonatori, au fost medaliate, luni 26 aprilie 2010, în cadrul etapei finale a celei de-a VIII-a ediţii a Concursului Internaţional de Proiecte Informatice, InfoMatrix 2010, desfăşurat între 23 şi 26 aprilie a.c., în campusul The International School of Bucharest.

La concursul organizat de LUMINA Instituţii de Învăţământ în colaborare cu Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului au participat 146 de echipe din 32 de ţări printre care s-au numărat: Mexic, Turcia, SUA, Republica Moldova, Azerbaijan, Afganistan, Macedonia, Turkmenistan, Indonezia, Tajikistan, Bosnia şi Herţegovina, Vietnam, Iordania, Thailanda, Mongolia, Hong Kong, Iraq, etc.

Tinerii informaticieni au concurat cu proiecte complexe la 5 categorii: Artă Computerizată, Conţinut Digital cu tema ““Speranţă şi libertate”, Programare, Fotografie cu tema “Culorile Vieţii” şi Programare Computerizată.

Din cele 49 de echipele româneşti participante la concurs, şase au cucerit medalia de aur, argintul şi bronzul fiind adjucat de 15 şi respectiv 25 dintre delegaţiile ţării noastre.
Elevii şi studenţii români s-au dovedit a fi cei mai buni la programare computerizata (Hardware control – categoria dispozitivelor tip roboti)  la care au cucerit 12 medalii şi la artă computerizată, categorie la care au câştigat în total 11 medalii.

În clasamentul final, al medaliaţilor la InfoMatrix 2010, România este urmată la mare distanţă de Turcia cu 22 de medalii şi Mexic cu opt.

Premiile Infomatrix 2010
Echipele medaliate premii în bani în valoare totală de 30.000 de dolari, precum şi produse cum ar fi aplicaţii de protecţie a computerului (antivirus, firewall, etc.).

Evaluarea finaliştilor
Proiectele finaliste au fost evaluate de un juriu specialitate format din ingineri informaticieni, profesori universitari, programatori şi web designeri.

Fiecare proiect a trebui să îndeplinească anumite criterii generale, dar şi unele specifice, în funcţie de categoria din concurs la care a fost înregistrat. Printre criteriile generale de evaluare s-au numărat: documentarea, originalitatea, designul standului de prezentare, dificultate şi prezentare orală.

Multumim Andreea CAITAS, PR Coordinator Brigada Media pentru comunicatul de presa!

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.