46 de medalii pentru echipele romanesti!

2

46 de MEDALII PENTRU ECHIPELE ROMÂNEŞTI, LA INFOMATRIX  2010

Româníi, cei mai tari la “roboţei” şi “artă computerizat”

Bucureşti, 26 aprilie 2010: Un număr de şase echipe româneşti formate din elevi, studenţi şi profesori coordonatori, au fost medaliate, luni 26 aprilie 2010, în cadrul etapei finale a celei de-a VIII-a ediţii a Concursului Internaţional de Proiecte Informatice, InfoMatrix 2010, desfăşurat între 23 şi 26 aprilie a.c., în campusul The International School of Bucharest.

La concursul organizat de LUMINA Instituţii de Învăţământ în colaborare cu Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului au participat 146 de echipe din 32 de ţări printre care s-au numărat: Mexic, Turcia, SUA, Republica Moldova, Azerbaijan, Afganistan, Macedonia, Turkmenistan, Indonezia, Tajikistan, Bosnia şi Herţegovina, Vietnam, Iordania, Thailanda, Mongolia, Hong Kong, Iraq, etc.

Tinerii informaticieni au concurat cu proiecte complexe la 5 categorii: Artă Computerizată, Conţinut Digital cu tema ““Speranţă şi libertate”, Programare, Fotografie cu tema “Culorile Vieţii” şi Programare Computerizată.

Din cele 49 de echipele româneşti participante la concurs, şase au cucerit medalia de aur, argintul şi bronzul fiind adjucat de 15 şi respectiv 25 dintre delegaţiile ţării noastre.
Elevii şi studenţii români s-au dovedit a fi cei mai buni la programare computerizata (Hardware control – categoria dispozitivelor tip roboti)  la care au cucerit 12 medalii şi la artă computerizată, categorie la care au câştigat în total 11 medalii.

În clasamentul final, al medaliaţilor la InfoMatrix 2010, România este urmată la mare distanţă de Turcia cu 22 de medalii şi Mexic cu opt.

Premiile Infomatrix 2010
Echipele medaliate premii în bani în valoare totală de 30.000 de dolari, precum şi produse cum ar fi aplicaţii de protecţie a computerului (antivirus, firewall, etc.).

Evaluarea finaliştilor
Proiectele finaliste au fost evaluate de un juriu specialitate format din ingineri informaticieni, profesori universitari, programatori şi web designeri.

Fiecare proiect a trebui să îndeplinească anumite criterii generale, dar şi unele specifice, în funcţie de categoria din concurs la care a fost înregistrat. Printre criteriile generale de evaluare s-au numărat: documentarea, originalitatea, designul standului de prezentare, dificultate şi prezentare orală.

Multumim Andreea CAITAS, PR Coordinator Brigada Media pentru comunicatul de presa!

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.