Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

448 de ingrijitoare la domiciliu

0

O retea profesionala, 448 de ingrijitoare la domiciliu, 468 promotori ai sanselor egale in munca si un singur proiect: S.A.F.I.R.

• Asociatia React a incheiat cu succes, in aceasta luna, implementarea proiectului S.A.F.I.R – Scoala de antreprenoriat pentru femei cu initiative responsabile
• 448 de femei din judetele Dolj, Olt, Sibiu si din Bucuresti au primit o calificare profesionala in cadrul proiectului si au fost pregatite pentru cerintele actuale ale pietei muncii
• Mai mult de 460 de reprezentanti ai societatii civile si mass-media, din regiunile Bucuresti-Ilfov, Centru si Sud Vest Oltenia, au participat la 18 sesiuni de promovare a egalitatii de sanse pe piata muncii

Sibiu, 27 octombrie 2015 – Asociatia React a anuntat astazi, in cadrul unei conferinte, incheierea perioadei de implementare a proiectului „Scoala de antreprenoriat pentru femei cu initiative responsabile” – S.A.F.I.R si realizarea obiectivelor asumate.

SONY DSC

Proiectul a abordat si a actionat in trei directii majore. Pe de o parte s-a oferit pregatire si calificare profesionala pentru o categorie vulnerabila (femei fara mari sanse de angajare sau fara perspective profesionale), intr-un domeniu tot mai cautat, acela al ingrijirii la domiciliu. Pe de alta parte, a oferit o solutie pentru nevoia tot mai mare de specialisti in acest domeniu, nevoie aparuta pe fondul imbatranirii populatiei si, in consecinta, a cresterii numarului de varstnici care necesita servicii socio-medicale la domiciliu. Nu in ultimul rand, proiectul a pregatit un nucleu de promotori la nivel local ai sanselor egale pe piata muncii.

Astfel, 448 de femei din orasele Bucuresti, Bailesti (jud. Dolj), Sibiu (jud. Sibiu) si Slatina (jud. Olt), s-au calificat in meseria de ingrijitoare batrani la domiciliu, in cadrul proiectului, si au obtinut certificatul recunoscut de Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstince si de Ministerul Educatiei Nationale. In completarea acestei calificari, cursantele au fost initiate in folosirea tehnologiei, prin cursuri gratuite de competente TIC. Cursurile de tehnologia informatiei au fost necesare nu numai pentru o mai buna adapare la cerintele actuale ale pietei muncii, dar si pentru a putea beneficia de toate avantajele pe care tehnologia le aduce, inclusiv in practicarea meseriei de ingrijitoare la domiciliu. In acest sens, prin S.A.F.I.R. a fost creata o platforma online care va sustine in continuare reteaua profesionistelor in ingrijire la domiciliu, oferindu-le un instrument de relationare si schimb de experienta si de identificare a celor mai bune oferte de angajare, dupa criterii personalizate.
In plus, 25 de femei din randul cursantelor, care au dovedit un interes deosebit pentru demararea unor afaceri, au participat la cursuri acreditate de initiere in competente antreprenoriale si au fost asistate in dobandirea personalitatii juridice si deschiderea afacerilor.

Pentru a consolida interventia pe piata muncii in regiunile de implementare a proiectului, Asociatia React a derulat si o ampla campanie de constientizare a importantei respectarii egalitatii de sanse. 468 de persoane, membri ai societatii civile si ai mass-media – in calitate de formatori de opinie, au participat la 18 sesiuni de instruire privind egalitatea de sanse dintre femei si barbati. In cadrul sesiunilor, participantii au fost incurajati sa promoveze masurile care intaresc respectarea accesului egal la ocupare si la construirea unei cariere.

„Prin proiectul S.A.F.I.R. am contribuit, inca o data, la dezvoltarea comunitatilor locale, la schimbarea mentalitatilor eronate si la solutionarea unor probleme sociale importante, precum calitatea vietii varstnicilor. Numarul mare de cursante si de participanti la sesiunile de egalitate de sanse, care a depasit indicatorii asumati prin proiect, ne-a confirmat ca exista interes pentru schimbare” a declarat Anca Stefan, presedinte Asociatia React.

Proiectul „Femeia de astazi pentru societatea de maine” a fost implementat si comunicat sub denumirea „Scoala de antreprenoriat pentru femei cu initiative responsabile (S.A.F.I.R)” si este cofinantat din Fondul Social European, prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Investeste in Oameni!
Pentru informatii suplimentare privind proiectul, sunteti rugati sa o contactati pe Andreea Rotaru, manager comunicare in cadrul Asociatiei React: telefon 0723 212 249, e-mail andreea.rotaru@asociatiareact.ro.
***
Asociatia React este o organizatie neguvernamentala ce participa semnificativ la dezvoltarea celor patru piloni ai unei comunitati prospere: sanatate, educatie, economie sociala si dezvoltare comunitara.
Suntem printre cele mai premiate organizatii neguvernamentale din Romania, cu 14 premii de excelenta nationale si internationale. Implementam proiecte integrate, care produc schimbari majore in viata oamenilor prin sprijin competent si implicare activa. In cei noua ani de la infiintare, am contribuit la schimbarea vietii unui numar de aproximativ 200.000 de romani si am salvat peste 100.000 de vieti omenesti. React are filiale in 5 orase din tara si o echipa de 50 de angajati si peste 200 de voluntari. www.asociatiareact.ro

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.