Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

43 de viitori profesori Teach for Romania se pregătesc timp de 6 săptămâni în Academia de Leadership și Pedagogie 2016

0

În data de 4 iulie 2016, Teach for Romania a dat startul celei de-a treia ediții a Academiei de Leadership și Pedagogie, cea mai puternică experiență transformațională de asumare de leadership și de formare didactică inițială din România. Timp de 6 săptămâni, noua generație formată din 43 noi viitori profesori și învățători Teach for Romania va trece printr-o pregătire intensă, care cuprinde traininguri de dezvoltare personală și de comunicare, precum și de potențare a abilităților de leadership. Sesiunile desfășurate în cadrul Academiei sunt parte din viziunea de dezvoltare a viitorului profesor pe trei paliere: leadership față de sine, leadership la clasă, leadership în sistem.

Poza de grup Teach for Romania
Academia de Leadership și Pedagogie este primul pas în etapa de pregătire din modelul de performanță în educație propus de Teach for Romania. Acest model presupune recrutarea, selecția și pregătirea celor mai talentați oameni din România pentru a deveni lideri în educație, prin plasarea și susținerea lor ca profesori și învățatori în comunități cu provocări timp de doi ani, iar apoi sprijinirea lor ca alumni cu impact sistemic după ieșirea din program.
Academia de Leadership și Pedagogie începe cu o perioadă de pregătire teoretică, întinsă pe durata a 4 săptămâni, de luni până duminică, ce se desfășoară în București. În ultimele 2 săptămâni ale Academiei, viitori profesori și învățători vor pune în practică cele învățate în școlile gimnaziale din Potlogi și Românești, Dâmbovița, prin predare zilnică la clasă, timp în care vor înțelege nevoile și provocările de a fi dascăl într-o comunitate vulnerabilă și vor descoperi viziunea Teach for Romania asupra procesului de predare.

Printre cei peste 20 de trainerii profesioniști care contribuie la pregătirea viitorilor dascăli se numără: Viorel Panaite, Human Invest, unul din pionierii care au pus bazele și au dezvoltat piața serviciilor de training din România; Paul Olteanu, Senior Trainer (7500+ ore livrate) și Coach; Magda Bunea, unul din primii Coach din România, care deține o diplomă de Excelenţă in Training, un Certificat profesional în management de la CODECS și un Certificat în diagnoză organizațională de la HUMAN SYNERGISTICS.

Despre Teach for Romania

Teach for Romania caută și pregătește cei mai valoroși oameni din România pentru a deveni lideri în educație, din rolurile de profesori și învățători pentru copiii din medii vulnerabile. În toamnă, 60 de profesori și învățători vor fi activi la catedră în peste 30 de școli din 11 județe. Organizația face parte din rețeaua globală Teach for All, care unește sub aceeași misiune a reducerii inechității educaționale membri din peste 40 de țări. Teach for Romania încurajează colaborarea părinților și a copiilor cu profesorii și directorii școlilor, cu inspectoratele din educație și actorii din mediul de business.

Pentru mai multe informații, vă rugăm accesați: http://teachforromania.org
Despre Academia de Leadership și Pedagogie: www.teachforromania.org/lsa
Facebook: https://www.facebook.com/teachforromania/
Website: www.teachforromania.org

Parteneri ai evenimentului: Universitatea Româno-Americană, Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară, Zizin, Liceul VisSarion Titu, Papyrus. Parteneri educaționali: Human Invest, Life after Work, Paul Olteanu, Magda Bunea (NESTworking și Revista de Povestiri).

Despre autor

avatar

Teach for Romania este o organizație non-guvernamentală, care de 7 ani recrutează și pregătește oameni valoroși să devină profesori și învățători în școlile publice din România, pornind de la cele mai dificile comunități. La Teach for Romania, noi credem că fiecare copil din România are dreptul și poate să aibă parte de o educație de calitate. Fiecare copil are dreptul să-și descopere potențialul și să-și îndeplinească visul. În anul școlar 2020-2021, 94 de cadre didactice, participanți în programul nostru, predau în 83 de școli, din 20 de județe. De asemenea, ne bucurăm că, din comunitatea noastră de 136 de alumni, absolvenți ai programului, jumătate au ales să rămână la catedră în școli publice din România. Împreună ajungem astăzi la aproximativ 14 000 de copii.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.