Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

42% dintre români consideră că distanța nu este o piedică în menținerea unei relații

0

Studiul efectuat de echipa motorului gratuit de căutare pentru călătorii momondo.ro arată că 42% dintre români cred cu tărie în relațiile la distanță și aleg să facă față împreună greutăților care vin la pachet. Concurența între companiile de zbor, alături de evoluția așteptărilor românilor călători a dus la diversificarea opțiunilor de călătorie, făcându-le tot mai accesibile pentru cei mai mulți dintre ei.

De Dragobete, agregatorul de zboruri momondo.ro vine în ajutorul celor care sunt într-o relație la distanță prin funcția momondo Connect.

 

Cum funcționează?

A fi într-o relație și a trăi în orașe diferite poate suna prea complicat pentru mulți oameni, dar 6 din 10 români au mărturisit că au avut o relație în timpul vacanței cel puțin o dată în viață și aproape o treime dintre respondenți și-ar dori să li se întâmple. În plus, multe dintre aceste relații continuă și după terminarea zilelor de concediu: 32% dintre românii care au participat la studiu au afirmat că au continuat relația începută într-o călătorie. Pe lângă entuziasmul unei noi întâlniri, mulți dintre aceștia se bucură și de explorarea împreună a unui nou loc. Iar momondo Connect se adresează mai ales acestora.

După setarea celor două orașe de plecare și a datelor de călătorie preferate, călătorilor îndrăgostiți sau prietenilor îndepărtați li se afișează o listă cu cele mai bune destinații comune posibile, ordonate în funcție de preț. De exemplu, un cuplu care se împarte între București și Berlin va putea folosi noul serviciu pentru a se întâlni în Viena în luna aprilie plătind împreună doar 112 EUR pentru zboruri.

38% dintre românii intervievați petrec cel puțin 5 zile pentru planificarea călătoriilor în care se întânesc cu partenerii aflați la distanță

Sustenabilitatea unei relații la distanță poate fi influențată de evoluția diferită a celor implicați, iar a lupta cu acest obstacol presupune un efort constant de a găsi oportunități care să unească aceste schimbări.

Călătoriile participă activ la dezvoltarea armoniei dintr-o relație, iar contactul cu societăți diferite ajută cuplurile să crească împreună, prin urmare tot mai multe perechi aleg să descopere destinații noi de vacanță. Prin folosirea momondo Connect timpul de căutare va fi redus substanțial, lăsând mai mult loc discuțiilor despre obiectivele turistice din destinația aleasă sau despre atracțiile culinare care nu trebuie ratate.” a declarat Mircea Giurcă, reprezentantul momondo în România.

Notă pentru editori

Relația la distanță la care face referire studiul este un termen generic, fiind luate în calcul atât relația dintre două persoane care locuiesc în orașe diferite în aceeași țară, cât și a celor care se află în țări diferite.

Studiul a fost realizat online de către compania de cercetare Opinium, în rândul a 9,027 de respondenți la nivel european, cu vârsta minimă de 18 ani, în 2018. Pentru cercetarea din România, Opinium a lucrat cu un eșantion reprezentativ, format din peste 1,000 de respondenți, cu vârsta de peste 18 ani, cu acces la Internet.

Prețul zborurilor din exemplu este valabil pentru o căutare efectuată pe 14 februarie 2019. Prețurile zborurilor se modifică în mod constant, motiv pentru care momondo recomandă achiziționarea biletelor de avion imediat după găsirea lor.


Despre momondo
momondo.ro este un motor de căutare gratuit care compară cele mai bune oferte pentru bilete de avion, hoteluri și închirieri auto la nivel global. momondo a primit numeroase distincții internaționale și a fost recomandat de către publicații importante, cum ar fi: New York Times, CNN, Frommer’s și The Daily Telegraph. momondo are birourile în Copenhaga și este prezent pe 30 de piețe internaționale. Aplicațiile pentru mobil gratuite sunt disponibile pentru iPhone si Android. momondo este parte din KAYAK, companie independentă în cadrul Booking Holdings Inc (NASDAQ: BKNG)

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.