Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

400 de Ştiri Pozitive în Săptămâna Naţională a Voluntariatului / 11-17 Mai 2015

0

O sută de comunităţi din 37 de judeţe ies din case, birouri sau din clase, săptămâna viitoare, pentru a sărbători public voluntariatul şi a oferi 400 de exemple pozitive de schimbare în România, pentru cei care vor să prindă gustul implicării în comunitate.

afis-SNV-2015_web

În aceste zile 4500 de voluntari din toată ţară se pregătesc să sărbătorească voluntariatul între 11 şi 17 mai 2015, coordonaţi de cele 140 de organizaţii şi instituţii partenere ale celei de-a paisprezecea ediţii a Săptămânii Naţionale a Voluntariatului (SNV). Şi nu îl vor sărbători oricum, ci implicându-se sincron în acţiuni foarte diverse de voluntariat pentru copii, vârstnici sau persoane defavorizate, în campanii de promovare a unor cauze susţinute de voluntari, în organizarea de târguri nonprofit sau evenimente de premiere pentru voluntarii cei mai implicaţi. Tineri, adolescenţi şi părinţi, profesori, seniori sau angajaţi ai unor companii, mobilizaţi de partenerii locali SNV, vor munci cot la cot şi vor împărtăşi bucuria de a fi activi în comunitate pentru una din cele 400 de cauze bune şi tot atâtea ştiri pozitive înscrise în SNV.

Săptămâna viitoare oricine poate prinde gustul voluntariatului şi poate crea o ştire pozitivă în comunitatea sa intrând pe www.saptamanavoluntariatului.ro şi alegând o oportunitate de implicare din calendarul naţional SNV. Evenimentul acoperă în acest an 37 de judeţe şi peste 100 de localități urbane și rurale. Ediţia 2015 îşi mobilizează partenerii şi voluntarii cu sloganul “Prinde gustul!” şi o întreagă campanie vizuală inspirată din “bucătăria” voluntariatului, menită să îmbie oamenii să încerce gustul implicării, cu tot atâtea arome pe câte moduri de implicare în comunitate vor fi în SNV!

Săptămâna Naţională a Voluntariatului este sărbătoarea naţională a voluntariatului organizată în fiecare primăvară încă din anul 2002, în cea de-a treia săptămână a lunii mai, de către Pro Vobis – Centrul Naţional de Resurse pentru Voluntariat. Împreună cu  organizaţii, instituţii, grupuri de iniţiativă şi voluntarii acestora din toată ţara facem voluntariat sincron şi organizăm evenimente pentru a sărbători împreună voluntariatul, pentru a atrage sprijinul comunităţii pentru acesta şi pentru a recunoaşte public activitatea voluntarilor. SNV este implementat prin intermediul partenerilor locali ai evenimentului, care organizează în această săptămână sute de activităţi diverse în comunităţile lor.

Ediţia SNV 2015 este promovată, alături de Pro Vobis, și de organizaţii naţionale cu tradiţie în implicarea voluntarilor – Confederaţia Caritas România, Fundaţia Alături de Voi România, Fundaţia Estuar, Fundaţia Noi Orizonturi, Fundaţia Serviciilor Sociale Bethany, Habitat for Humanity România, Serviciul de Ajutor Maltez în România şi Societatea Naţională de Cruce Roşie Română, în calitate de parteneri naţionali ai evenimentului.

11174876_804766982911270_5729405059300439571_n

SNV 2015 va prilejui şi lansarea “Portret de Voluntar”, publicaţie aflată la cea de-a opta ediţie, care adună la un loc poveşti din viaţa voluntarilor care au prins gustul implicării şi care aduc frumosul şi utilul în viaţa comunităţilor de toate dimensiunile.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.