Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

400 de specialiști și pasionați de programare se reunesc la cel mai provocator Hackathon, DevHacks 2015

0

În 24 de ore cei mai buni programatori vor realiza aplicații funcționale, se vor distra și vor fi consiliați de mentori din companii de top

vizual devhacks

Specialiști IT și pasionați de domeniu se vor reuni pe 21-22 noiembrie la Biblioteca Națională la unul dintre cele mai provocatoare hackathon-uri din țară. Timp de 24 de ore, 400 de profesioniști IT și dezvoltatori software vor lucra la realizarea unor aplicații într-unul dintre domeniile: Sănătate & Fitness, Educație, Smart City (oraș inteligent, tehnologizat), iar la final, un juriu format din mentori și reprezentanți ai companiilor vor alege echipa câștigătoare. Marele premiu este de 2500 de euro.

Cine poate participa la DevHacks? Competiția este dedicată atât celor care sunt interesați de o competiție interactivă, celor aflați în căutarea unui job în domeniul IT, cât și celor care vor să participe la un concurs care le va aduce un premiu consistent. Evenimentul se adresează tuturor celor care doresc o provocare și rezistă la presiunea timpului (24 de ore de programare continuă). La eveniment se pot înscrie profesioniști IT, studenți sau tineri care au cunoștințe de programare, într-unul din limbajele: HTML/CSS, JavaScript, Java, C/C++/C#, Phyton, Ruby, iOS, Android și altele. Cei care doresc să participe se pot înregistra, fie ca participant individual sau ca echipă, alături de alți colegi, pe www.hipo.ro, la secțiunea dedicată evenimentului sau Eroare! Referinţă hyperlink incorectă.
Zone de relaxare și distracție pentru participanți. Pe lângă activitatea intensă de codare, cei 400 de participanți se vor bucura și de spații alocate relaxării (Chilling Area) și distracției (Fun Area). Deoarece competiția presupune programare timp de 24 de ore, pauzele și zonele de relaxare sunt esențiale pentru succesul echipelor implicate. Aceste zone vor oferi un plus de confort celor care codează și vor ajuta la diminuarea presiunii timpului. Partenerii Fun Area precum RoboFun sau Fungadgets vor pune la dispoziție gadget-uri distractive în zonele dedicate, pentru a menține participanții alerți și implicați. De asemenea, pentru un confort sporit, partenerul Chilling Area, Ceragem, va oferi suport în relaxarea și menținerea unei dispoziții ridicate din partea celor care vor participa la Hackathon.

Companiile, mentorii și specialiștii prezenți la eveniment. Companiile partenere ale evenimentului sunt Accenture, IBM, Teamnet și Brainspotting din cadrul cărora provin o parte dintre mentorii și evaluatorii Hackathon-ului. Acestea vor pune la dispoziție atât premii și provocări pentru participanți, cât și sfaturi și sesiuni de consiliere cu specialiști din cadrul companiei pentru a rezulta aplicații și metode inovatoare care să ducă la îmbunătățirea realității sociale.
În plus, Hackathon-ul DevHacks se bucură și de suportul următorilor mentori, profesioniști în domeniul dezvoltării software, care le vor oferi suport și sfaturi utile echipelor participante:
• Andrei Craciun – Senior Software Engineer at Intel Corporation;
• Paul Brie – Department Manager at Evozon;
• Daniel Ilinca – Managing Director at Cornerstone Technologies International;
• Ion Meitoiu – DevOps Engineer at Adobe;
• Mike Elsmore – Developer Advocate, IBM Cloudant at IBM;
• Radu Amarie – Head of Engineering at Findie.
Totodată, în calitate de mentori, din partea Mobile Academy vor fi prezenți: Carmen Ruse – User Experience Dsigner at Adobe, UX Trainer at Mobile Academy, Radu Dita – Team Lead Mobile at Iron Sheep, iOS Trainer at Mobile Academy, Cornel Balaban – Development Manager Mobile at Avira, Android Trainer at Mobile Academy, Bülent Duagi – Ex-Product Manager at Bitdefender, Product Trainer at Mobile Academy.
Printre specialiștii din domeniul IT care vor fi prezenți la eveniment se numără: Răzvan Rughinis, profesor la Universitatea Politehnică București și Tudor Cobalas – CoFounder at SafeDrive, precum și mentori din cadrul Let’s do it Romania.
Mai multe detalii despre agenda hackathon-ul DevHack, companiile participante și modalitatea de înscriere pot fi accesate pe http://www.hipo.ro/locuri-de-munca/devhacks sau http://devtalks.ro/devhacks/

Despre Catalyst Solutions

Catalyst Solutions este o companie de consultanță în domeniul resurselor umane, specializată în dezvoltarea de soluții de recrutare și employer branding.
Având o experiență de 9 ani, Catalyst Solutions adaugă valoare clienților și candidaților cu fiecare dintre proiectele sale: Angajatori de TOP (cel mai mare târg de carieră din Romania organizat bianual în București, Timișoara), www.HiPo.ro – singurul portal de carieră dedicat exclusiv candidaților cu studii superioare, Top Talents Romania (proiect ce identifică în fiecare an cei mai valoroși 300 de tineri absolvenți la nivel național), Career Innovation Week (identifică tineri cu rezultate remarcabile în domeniile financiar, vanzări, marketing, cercetare și inginerie), Consulting Days (cuprinde o serie de conferințe dedicate celor interesați de audit, taxe, contabilitate, legal ), Ghidul Angajatorilor (publicație de orientare în carieră adresată studenților și masteranzilor din domeniul economic și tehnic distribuită în cele mai importante centre universitare din țară), DevTalks (proiectul reunește 350 de developeri & profesioniști IT pasionați de zonele web, mobile, cloud computing și big data), DevHacks (un hackathon de dezvoltare profesională care își propune sa reunească 400 de participanți, timp de 24 de ore, alături de sponsori și mentori care pot oferi suport în dezvoltarea unor aplicații/idei valoroase pentru comunitate), Târgul Virtual pentru Absolvenți (proiect online de recrutare ce are loc anual si este adresat studenţilor şi masteranzilor care finalizează studiile).

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.