Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

40 de tineri cu potențial de lideri și rezultate excelente de la facultăți cu profil tehnic din Cluj, București, Iași și Ploiești au primit burse de studiu în valoare de 9.600 de lei fiecare

0

40 de tineri cu potențial de lideri și rezultate excelente de la facultăți cu profil tehnic din Cluj, București, Iași și Ploiești au primit burse de studiu în valoare de 9.600 de lei fiecare, în cadrul Roberto Rocca Education Program.

Ediția 2015 a programului marchează al zecelea an în care compania TenarisSilcotub oferă aceste burse, respectiv un deceniu de sprijin pentru educația tehnică din România, la nivelul celor mai prestigioase universități de profil din țară.

Anul acesta, primesc burse Roberto Rocca 40 de tineri, dintre care 22 studiază la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (UTCN), 9 la Universitatea Politehnică București (UPB), 5 la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” Iași și 4 la Universitatea de Petrol și Gaze din Ploiești. Cu toții sunt studenți ai unor facultăți de inginerie precum mecanică,știința materialelor, construcții de mașini, electrică,  energetică, automatică și calculatoare, ingineria petrolului si a gazelor.

Beneficiarii burselor au fost aleși de specialiștii în resurse umane ai TenarisSilcotub în urma unui proces riguros, în care au contat atat rezultatele scolare cat si performanta din centrul de evaluare in care s-au urmaritaptitudinile  de a lucra in echipa, comunicare, leadership, limba engleza, abilititati analitice, pasiunea pentru inginerie si inovare.

IMG_8107

Beneficiarii burselor s-au reunit miercuri, 25 noiembrie, în aulaclădirii TenarisUniversity, centrul de training TenarisSilcotub din Zalău inaugurat în această primăvară în urma unei investiții de peste 14 milioane USD, într-un eveniment dedicat lor, cu tema „Ingineria viitorului”,

„Priviți înspre viitor și încercați permanent să vă educați, căutând inspirație în oamenii din jurul vostru,” i-a sfătuit Michele Della Briotta, Area Manager Tenaris pentru Europa de Est, pe tinerii bursieri.“Voi sunteți viitorul ingineriei, cei chemați să aducă inovație. Dar inovația poate veni doar de la cei care nu se opresc niciodată din a cerceta, voi sunteți cei care trebuiesă identificati nevoile și oportunitățile, să învățați să gândiți în afara șabloanelor și să anticipați viitorul.” le-a spus Della Briotta, felicitându-i pentru performanță și îndemnându-i să continue pe calea spre excelență pe care au ales-o.

Ei au fost, de asemenea, felicitați de Carmen Avramescu, Manager Resurse Umane Tenaris Europa de Est, dar și de cele 15 cadre didactice universitare printre care  prof. dr. ing. Cătălin Popa, prorector UTCN, prof. dr. ing. Mihail Abrudean, vicepreședintele Senatului UTCN, și prof. dr. ing. Cristian Doicin de la Universitatea Politehnică București.

Roberto Rocca Educational Program este o inițiativă desfășurată la nivel global de compania Tenaris, pentru a susține studiul ingineriei și al științelor aplicate în 80 de universități din 11 țări. În România, programul este finanțat de TenarisSilcotub, care a acordat, ultimii 10 ani, 390 de burse de studiu. Începând cu 2014, programele destinate educației finanțate de TenarisSilcotub s-au extins pentru a acoperi toate ciclurile de învățământ, incluzând aici programul after-school dedicat claselor primare, programele non-formale pentru gimnaziu și liceu, Burse de Merit și Burse Tehnice acordate liceenilor și programul Roberto Rocca pentru studenți și doctoranzi.

Despre TenarisSilcotub

TenarisSilcotub – divizia de producție a Tenaris în România – este cel mai important producător român de țevi fără sudură de diametre mici, utilizate în diverse aplicații din industriile energiei, mecanică și auto. Cu o echipă de 1.700 de oameni în România, TenarisSilcotub are unități de producție la Zalău, Călărași și Câmpina. Prin programele de dezvoltare socială, compania investește anual peste 1 milion USD în educație, sănătate și mediu.

fb.com/TenarisSilcotub

Despre Tenaris

Tenaris este lider global în producția și furnizarea de produse tubulare și servicii pentru industria energiei și alte aplicații industriale. Printre clienții noștri se numără cele mai mai mari companii de petrol și gaze din lume; veniturile companiei s-au ridicat la 10,3 miliarde USD în 2014. Cu o echipă de 27.800 de oameni în întreaga lume, operăm o rețea integrate de producție a țevilor, centre de cercetare, finisaje și facilități de servicii cu operațiuni industriale în America de Nord și Sud, Europa, Orientul Mijlociu, Asia și Africa, având și o prezență directă în majoritatea piețelor de petrol și gaz.

www.tenaris.com

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.