40 de locuri mai putin cunoscute in Romania

0

Get to know the hidden Romania: 40 places you should not miss

www.romania-insider.com a publicat de curand un top al celor mai interesante 40 de locuri mai putin cunoscute in Romania, dar care merita vizitate. Noi am facut o trecere in revista a locurilor si am constatat ca mai avem multe de vizitat…

Iata primele doua propuneri. Pentru restul de 38 acceseaza acest link.

1. Living Fires in Lopatari, Buzau County

The Living Fires (Focurile Vii in Romanian) can be found in the Romanian village of Lopatari, Buzau County, in Slanicului Valley, 56 km away from Buzau city. Living Fires can be as high as 20 cm and represent a natural phenomenon unique in Europe. They are blue flames burning in places where the soil is cracked and kept alive because of the gas that comes to surface.

2. Muddy Volcanoes, Buzau County

You might have recently heard about this one, but it is not as well known as it would deserve. The Muddy Volcanoes are located in Buzau County, in Paclele area, in the village of Berca. The Muddy Volcanoes are miniature craters which are formed because of the natural gas that comes from a depth of more than 3000 m. It lies on about 30 hectares and is a unique phenomenon in Romania, also rare in the world.

PS: Multumim Vali pentru informatie!


 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și aproape 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Allianz-Țiriac Management Conference, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum (Timișoara), “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.