Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

3DUTECH – Imprimantele 3D ajung în şcolile din România

0

A început campania „3DUTECH – Modelează viitorul. Printează-l 3D”. Mai multe şcoli din România devin hub-uri de imprimare 3D, printr-un proiect susţinut de ECDL cu sprijinul Dedeman, alături de Asociaţia Oamenilor de Afaceri din România şi Ministerul Educaţiei.

Parte dintr-un proiect pentru meseriașii viitorului, „3DUTECH” (EDUTECH) își propune să creeze noua generație de specialiști în printarea 3D, printr-un proiect pentru elevii şi profesorii din România. În acest an şcolar, imprimantele 3D vor intra în funcțiune în:

  • București la Colegiul Tehnic Mecanic ‘Grivița’, Colegiul Național ‘Elena Cuza’ și ECDL EduHub din Veranda Mall
  • Bacău la Colegiul Național ‘Ferdinand I’
  • Oradea la Colegiul Național ‘Mihai Eminescu’
  • Timișoara la Colegiul Național ‘Constantin Diaconovici Loga’
  • Suceava la Colegiul Național ‘Eudoxiu Hurmuzachi’ – Rădăuți
  • Brașov la Colegiul Național ‘Unirea’
  • Râmnicu Vâlcea la Colegiul Național de Informatică ‘Matei Basarab’
  • Tulcea la Colegiul Dobrogean ‘Spiru Haret’

În plus, “3DUTECH” îi provoacă pe elevii şi profesorii participanţi la o serie de concursuri, care vor premia cele mai inovative idei antreprenoriale dezvoltate de liceeni (Antreprenor 3D), cele mai inedite obiecte funcţionale realizate la imprimantele 3D (3D for Life) şi cele mai bune idei de proiecte sau activităţi care să integreze imprimantele 3D în procesul de învăţare (Teach for Future).

Prin intermediul “3DUTECH”, mai întâi profesorii vor fi instruiţi şi certificaţi în domeniul imprimării 3D, astfel încât apoi aceştia să îşi poată învăţa proprii elevi. Până la finalul acestui an şcolar, 20 de profesori și 200 de elevi din mai multe licee din România vor avea oportunitatea să se certifice internaţional prin modulul ECDL 3D Printing.

La evenimentul de lansare din 31 octombrie 2017 au participat profesorii şi elevii din Bucureşti implicaţi în proiect, care au fost susţinuţi şi încurajaţi de reprezentanţii iniţiatorilor “3DUTECH” să aibă curajul de a aborda şi integra noile tehnologii în demersurile lor viitoare.

“Lumea voastră (n.r. a liceenilor) va fi o lume a reţelelor de producţie care comunică între ele. Va fi important ca fiecare dintre voi să-şi găsească un loc cât mai sus în reţelele de producere a valorii. Această campanie pentru Meseriaşii viitorului este menită tocmai să vă dea încrederea în voi şi să vă înveţe să folosiţi un prim instrument de producţie al  industriilor viitorului, imprimanta 3D.” – Florin Pogonaru, Preşedinte, Asociaţia Oamenilor de Afaceri din România.

„Proiectul pune în practică o provocare, aceea ca acest proiect să nu rămâna izolat în zona capitalei. Există elevi capabili şi pasionaţi de tehnologie în multe licee din toată ţara. Trebuie să ne preocupe egalitatea de şanse.” – Nuşa Dumitriu-Lupan, Inspector, Ministerul Educaţiei Naţionale.

“Dedeman continuă o serie de participări şi investiţii în educaţie prin programul 3DUTECH, care are ca scop, în primul rând, să aducă inovaţia mai aproape de elevi şi de profesori şi, să formeze o viitoare generaţie de oameni pregătiţi pentru orice job, pentru orice fel de provocare care ar putea să apară.” –  Andreea Druga, Dedeman.

”Prin 3DUTECH, ECDL îşi propune să dezvolte competenţe digitale de actualitate, astfel încât profesorii şi elevii să înţeleagă  faptul că tehnologia îi poate ajuta în mod real.”- Irinuca Văduva, ECDL ROMANIA

Educația trebuie să inspire, să ofere cunoștințe practice și să lase loc imaginației. Atunci când vine vorba de a pune în practică educația primită, toți ne confruntăm cu o dilemă în alegerea unei cariere. Prin această campanie, ne dorim să susținem o educație bazată pe noi tehnologii și să oferim elevilor și profesorilor competențe relevante și utile pentru viitor.

Pentru mai multe informaţii accesaţi www.ecdl.ro .

ECDL – European Computer Driving Licence, standardul global pentru certificarea competenţelor digitale.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.