Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

36.000 de cursanti la Scoala de Bani in 6 luni

0

Peste 36.000 de copii au urmat cursurile de educație financiară la Școala de Bani în ultimele șase luni. În iunie, profesorii au ajuns și la cea mai mică școală din România, la cea mai veche, dar și la cea mai performantă din mediul rural

  • 36.000 de copii și tineri din peste 500 de unități de învățământ au învățat, în ultimele șase luni, cum să aibă grijă de banii lor

  • Profesorii de la Școala de Bani au încheiat anul școlar cu ateliere de educație financiară în cea mai mică școală din România, cea mai veche școală românească, precum și în cea mai bună școală din mediul rural

București, 1 iulie 2019 – Profesorii de la Școala de Bani au reușit, în iunie, să ajungă cu atelierele de educație financiară până și în cea mai mică școală din România. E vorba de școala primară Dobraia, din județul Caraș Severin, unde învață doar trei copii. Cei mici au avut ocazia să afle ce este trocul, cum au apărut banii, ce face o bancă și cum putem avea mai multă grijă de banii noștri. Pe lângă noțiuni de educație financiară, cei mici au fost recompensați cu premii pentru întrebări și faptul că au fost activi în cadrul prezentării.

În iunie, profesorii de la Școala de Bani au ales să organizeze o acțiune inedită de educație financiară și la Brașov, la Prima Școală Românească, devenită între timp muzeu, unde copiii s-au bucurat să afle cum pot pune bani în pușculită pentru visurile lor și cum pot rezista tentațiilor mai ușor. Periplul prin cele mai neobișnuite școli a continuat cu cea mai performantă școală din mediul rural, care se află în județul Botoșani, comuna Broscăuți. Aici copiii citesc mult și știu exact ce-și doresc să devină în viață, iar prin atelierul de educație financiară au învățat ce să facă pentru a-și îndeplini visurile.

Educația financiară este pentru toată lumea, de la copii, la tineri, la adulți și persoane în vârstă. Credem însă că primul loc unde ar trebui să învățăm despre cum să ne gestionăm banii este la școală. De altfel, copiii au fost mereu cei mai entuziaști elevi la Școala de Bani și ne bucurăm de fiecare dată când putem să interacționăm cu ei. În ultimele șase luni, am reușit să ajungem cu programul nostru de educație financiară la 36.000 de copii. Ne propunem să includem în programul nostru cât mai mulți copii, indiferent de locul unde învață sau de condițiile pe care le au la școală”, spune Nicoleta Deliu, coordonator al programului Școala de Bani.

Școala de Bani este cel mai amplu program de educație financiară din România. În ultimii doi ani, peste 1.000 de angajați ai BCR au devenit, în mod voluntar, profesori de educație financiară și au reușit să ofere astfel de cursuri gratuite către aproximativ 300.000 de români – copii, tineri și adulți. Cei interesați se pot înscrie la cursuri prin completarea formularului disponibil pe www.scoaladebani.ro, dar și în orice sucursală BCR.

Toate studiile desfășurate în ultimii doi ani, indiferent de sursă, arată că românii se află pe ultimul loc la educație financiară în Europa. Ultimul studiu realizat de Banca Mondială la nivelul Uniunii Europene şi prezentat în cadrul celei de a doua ediţii a European Money Week din 2018 a plasat România pe ultimul loc din 127 de țări calificate ca răspunsuri, cu un procentaj de 22%, în condițiile unei medii europene de 55%.

* *

Banca Comercială Română (BCR), membră a Erste Group, este unul dintre cele mai importante grupuri financiare din România, incluzând operaţiunile de bancă universală (retail, corporate & investment banking, trezorerie şi pieţe de capital), precum şi societăţile de profil de pe piaţa leasingului, pensiilor private si a băncilor de locuinţe. BCR este banca Nr.1 în România pe segmentele de economisire şi creditare.

BCR oferă gama completă de produse şi servicii financiare prin intermediul unei reţele de 21 de centre de afaceri şi 20 birouri mobile dedicate companiilor şi 509 unităţi retail localizate în majoritatea oraşelor din întreaga ţară cu peste 10.000 de locuitori. BCR este banca Nr.1 din România pe piaţa tranzacţiilor bancare, clienţii BCR având la dispoziţie cea mai mare reţea naţională de ATM – peste 2.000 de bancomate/multifuncţionale, precum şi servicii complete de Internet banking, Mobile Banking, Phone-banking şi E-commerce.

* *

Erste Group este unul dintre principalii furnizori de servicii financiare din estul Uniunii Europene. 47.700 de angajați deservesc 16,2 milioane de clienți în cadrul a 2.500 de filiale din 7 țări (Austria, Republica Cehă, Slovacia, România, Ungaria, Croația, Serbia). La sfârșitul lui 2018, Erste Group deținea active totale în valoare de 236,8 miliarde EUR, înregistra un profit net de 1,79 miliarde EUR, precum și un indice al capitalului comun de rangul 1 (Basel 3 implementat integral) la 13,5%.

BCR – Comunicare Corporativă

Cătălin Ioniță, e-mail:catalin.ionita@bcr.ro telefon:0740.247.336

Această informaţie este disponibilă şi pe pagina noastră web la: www.bcr.ro

Pentru detalii referitoare la produsele și serviciile BCR, vă rugăm să folosiți următoarele modalități de contact:

Web: www.bcr.ro

TelVerde: 0800.801.BCR (0800.801.227), apelabil gratuit din toate reţelele naţionale.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.