Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

350 de copii din medii vulnerabile au șansa la educație de calitate datorită sprijinului financiar oferit de Telekom programului Teach for Romania

0

Telekom Romania se alătură demersurilor Teach for Romania de a contribui la creșterea calității procesului educațional și la formarea de modele pentru viitor și donează 27 475 de euro, sumă ce va fi utilizată pentru a sprijini educația pentru un an și implicit visurile a 350 de copii din mediile vulnerabile. Această valoare a rezultat ca urmare a direcționării de către Telekom a unui euro pentru fiecare nou abonament pentru 24 de luni cu smartphone achiziționat de clienții companiei în perioada 15 noiembrie – 31 decembrie 2019.

Abandonul școlar în rândul copiilor din medii vulnerabile este favorizat de o serie de factori, printre care percepția familiei asupra educației, încrederea scăzută în educație, dificultățile financiare și accesul dificil la procesul educațional. Pentru a combate acest fenomen și pentru a le oferi acestor copii șansa la o profesie într-o societate aflată în plin proces de digitalizare avem nevoie de profesori dedicați și de educație de calitate. Teach for Romania pregătește astfel de oameni valoroși. Ne bucurăm că putem să contribuim la formarea de modele pentru viitor, mentori care să insufle dragostea pentru educație și cunoaștere”, a declarat Ruxandra Vodă, Corporate Communications Director, Telekom Romania.

Prin programele pe care le implementează, Teach for Romania își propune să contribuie la prevenirea abandonului școlar, alfabetizarea de bază și funcțională și la formarea unor abilități socio-emoționale de bază în rândul elevilor, necesare pentru calitatea viitorului lor. Astfel de inițiative sunt necesare în condițiile în care rezultatele raportului PISA 2018 arată că 41% dintre elevii români în vârstă de 15 ani au rezultate slabe la citire, aceștia neputând ajunge la nivel 2, nivelul analfabetismului funcțional la citire/lectură, 47% la matematică și 44% la științe. Aceste date reprezintă un regres față de ultimele două testări la care România a participat (2012 și 2015) și reflectă pregătirea deficitară a elevilor români comparativ cu celelalte state participante la testare.

Viitorul țării depinde de modelele pe care le construim azi și suntem bucuroși că s-au alăturat misiunii noastre, de a oferi acces la educație de calitate pentru fiecare copil din România, prietenii de la Telekom. Această sumă va ajuta organizația să recruteze și formeze învățători și profesori cu potențial și competențe de leadership, motivați să transforme educația din România și să descopere potențialul copiilor din mediile vulnerabile”, spune Iulia Pielmuș, CEO Teach for Romania.

Teach for Romania este o organizație non-guvernamentală de leadership în educație, care caută și pregătește oameni valoroși, cu sau fără experiență anterioară de predare, pentru a deveni profesori model în învățământul de stat, pentru copiii din medii vulnerabile. ONG-ul a apărut ca răspuns la inechitatea educațională, oferind elevilor șansa la un viitor mai bun prin educație și prin modele. Profesorii și învățătorii pregătiți de Teach for Romania pornesc la drum cu motivația unei relații strânse elev-profesor, care se bazează pe abilitatea de a relaționa cu elevii, pe încredere reciprocă, susținere, entuziasm și încurajare. Teach for Romania merge dincolo de predare și le oferă acestor copii o șansă reală de reușită cu ajutorul profesorilor care devin adevărați mentori.

Despre Teach for Romania

Teach for Romania este o organizație non-profit care activează din 2014 și care a adus un sistem de performanță în educația din sistemul public din România. Pentru împlinirea viziunii, educație de calitate pentru toți copiii din România, organizația atrage și pregătește oameni motivați de a deveni agenți de transformare în sistemul educațional românesc, din rolurile de profesori și învățători, pentru copiii din medii vulnerabile. În cei doi ani de predare ca profesor sau învățător sprijinit de Teach for Romania, participanții au parte de programe de pregătire și training din partea unor profesioniști în pedagogie și leadership, dar și acces la cea mai mare comunitate globală în educație și leadership – Teach for All. La finalul celor doi ani, absolvenții programului sunt încurajați să continue schimbarea începută în școală prin inițiative cu impact în societate, de antreprenoriat, educație, politici publice și media.

În momentul de față, în anul școlar 2019-2020, 135 de cadre didactice (80 de participanți în program și 55 Alumni în școli publice) predau în 108 școli, unde lucrează cu aproximativ 10.000 de copii din 17 județe.

Despre Telekom Romania

Telekom Romania este un brand dinamic, care oferă servicii de telecomunicaţii fixe şi mobile complete, inovatoare, personalizate pentru o comunitate vastă de clienți.

Soluțiile companiei deschid o lume infinită de oportunități de a împărtăși cele mai frumoase și emoționante experiențe cu familia, prietenii, colegii și cu cei din jur. Misiunea Telekom este de a îmbogăți viețile oamenilor, oferindu-le acestora servicii integrate fixe și mobile, tehnologii de ultimă generație 4G, fibră optică, precum și Internet TV, care aduce utilizatorilor o nouă experiență de divertisment, cu acces la conținut exclusiv și de calitate, pe toate ecranele, și funcționalități interactive avansate. Telekom Romania este partenerul de încredere al companiilor, pentru care oferă soluții complete de comunicații și IT&C. Rețeaua Telekom conectează oameni, mașini și conținut, pentru un viitor mai bun, mai sigur și mai simplu.

Telekom Romania este parte din Deutsche Telekom.

Contribuie şi tu!

Abonează-te la Newsletter!

Află poveştile profesorilor pe blog!

Website organizație: https://www.teachforromania.org

Facebook: Teach for Romania

Instagram: @teachforromania

LinkedIN: Teach for Romania

Despre autor

avatar

Teach for Romania este o organizație non-guvernamentală, care de 7 ani recrutează și pregătește oameni valoroși să devină profesori și învățători în școlile publice din România, pornind de la cele mai dificile comunități. La Teach for Romania, noi credem că fiecare copil din România are dreptul și poate să aibă parte de o educație de calitate. Fiecare copil are dreptul să-și descopere potențialul și să-și îndeplinească visul. În anul școlar 2020-2021, 94 de cadre didactice, participanți în programul nostru, predau în 83 de școli, din 20 de județe. De asemenea, ne bucurăm că, din comunitatea noastră de 136 de alumni, absolvenți ai programului, jumătate au ales să rămână la catedră în școli publice din România. Împreună ajungem astăzi la aproximativ 14 000 de copii.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.