Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

320 de echipamente IT recondiționate complet vor fi alocate şi donate instituțiilor și organizațiilor non-profit

0

Ateliere Fără Frontiere si Renault Romania dau startul la înscrieri pentru Proiectul de solidaritate digitală

În urma unei colaborări de lungă durată, Renault România și Ateliere Fără Frontiere au lansat împreună Proiectul de solidaritate digitală, ce se va desfășura în perioada 28 octombrie – 26 noiembrie 2014.

Prin acest program, 320 de echipamente IT recondiționate complet (calculatoare și laptopuri) vor fi alocate şi donate instituțiilor și organizațiilor non-profit din județele Argeș și Dâmbovița care au nevoie de material informatic pentru a derula activități de educație, formare profesională sau integrare socială.

image001

Deoarece organizatorii au dorit să ofere șanse egale tuturor participanţilor, înscrierea proiectelor se va face prin completarea formularului online disponibil aici: http://www.daciagroup.com/proiect-de-solidaritate-digitala.

După încheierea înscrierilor, un juriu format din reprezentanți ai Renault România și Ateliere Fără Frontiere va decide, în urma evaluării unor criterii obiective, către ce proiecte vor merge donațiile.

Printre structurile eligibile din Argeș și Dâmbovița se pot regăsi organizații nonguvernamentale (asociații, fundații, federații), instituții de învățământ de stat (școli, licee, grădinițe, facultăți, universități), muzee de stat, biblioteci de stat sau instituții sociale, cu mențiunea că sunt vizate cu precădere comunitățile defavorizate sau izolate.

Echipamentele ce urmează a fi donate au fost colectate din cadrul Renault România și recondiționate de către asociația Ateliere Fără Frontiere, organizație neguvernamentală creată în anul 2008, având ca scop inserția socială, profesională și civică a persoanelor aflate în mare dificultate.  Cele 3 misiuni ale asociației sunt: lupta împotriva excluziunii, protejarea mediului și solidaritate pentru proiecte de educație și dezvoltare locală.

Schimbările mari se fac cu pași mici. În mod normal, toți copiii ar trebui să aibă aceleași șanse la educație. În mod normal, toți tinerii ar trebui să învețe lucruri noi prin metode avansate. Din păcate, de multe ori, normalitatea nu se întamplă, iar Proiectul de solidaritate digitală tocmai din acest motiv s-a născut. Cu pași mici, copiii și tinerii defavorizați vor face schimbări mari în viitor!

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.