Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

3000 de euro – burse pentru realizarea a 3 proiecte jurnalistice de la Superscrieri și Avon

0

Superscrieri și Avon oferă 3000 de euro – burse pentru realizarea a 3 proiecte jurnalistice.

Fundația Friends For Friends și Avon România lansează Bursele Superscrieri/Avon, un program a cărui menire este să sprijine financiar și profesional autorii români de creative non-fiction care pot să gândească, să documenteze și să finalizeze proiecte jurnalistice complexe, de profunzime, pe tema violenței domestice din România.

key visual burse 600x400
Programul constă în trei burse în valoare de 1.000 euro fiecare și se desfășoară sub umbrela Premiilor Superscrieri. Acestea reprezintă o competiție care premiază, din 2011, jurnalismul narativ și scriitura creativă și pentru 2014 ne-au pregătit o surpriză: e primul an în care Superscrieri are și un program de burse, de finanțare de conținut.
Poate câștiga o bursă Superscrieri/Avon orice autor din România – indiferent că este profesionist sau amator, jurnalist sau blogger, se exprimă prin cuvânt sau prin imagine, publică pe platforme tradiționale ori exclusiv în mediul digital. Organizatorii încurajează, totuși, proiectele complexe, de mare impact, realizate de echipe autor + fotoreporter/artist vizual.

Termenul limită de trimitere a formularului de aplicație, disponibil pe www.ffff.ro/burselesuperscrieri, este 9 mai 2014.

Din juriul care va selecta bursierii fac parte: Dan Duca, Liviu Iolu, Mihnea Maruță, Paul Radu, Raluca Kisescu, Simona Tache,Vlad Mixich și Vlad Petreanu. Întreg programul se va desfășura sub îndrumarea Monei Dîrțu, care va susține și partea de mentorat dedicată bursierilor în perioada realizării materialelor.

Raluca Kisescu, director de marketing Avon România și membră a juriului, justifică investiția într-un astfel de proiect: „Suntem bucuroși să fim printre primele companii multinaționale din România care susțin Jurnalismul Responsabil. Așa cum Moise Guran spunea, în discursul lui de mulțumire pentru Premiul pentru Excelentă în informare și educare TV acordat de IAA, televizorul și mass-media în general sunt instrumente extrem de puternice și depind de finatarea noastră. Anul acesta am ales să finantăm documentare și proiecte fotografice, care sperăm noi, vor crea noi modele sociale și noi instrumente de informare și educare a publicului feminin și nu numai.”

„Până la urmă, Superscrieri și Avon investesc isteț, non-tradițional, în conținutul de calitate. Modelul clasic, dacă ești companie, e să cumperi publicitate în acele media care cultivă o perspectivă proaspătă și curajoasă asupra lumii. Dar iată că poți investi și altfel, finanțându-i și îndrumându-i pe cei care au ceva de spus și pot s-o facă, dar cărora le lipsește contextul. E o formulă bună, cred eu. Și mai cred că jurnalismul quality are nevoie să-i fie alături toți prietenii lui, mai vechi sau mai noi, ca să-și poată păstra, în anii ăștia crânceni, sufletul”, spune Mona Dîrțu, care va susține programul de mentorat dedicat câștigătorilor burselor.

„Mă bucur enorm că după numai 4 ani Premiile Superscrieri au substanță și încep să prindă conturul pe care l-am dorit de la început, acela de mici premii Pulitzer ale României. Iar din constatarea că în anii ăștia autorii de valoare au mare nevoie (și) de susținere, pe lângă recunoaștere, se naște și acest mic pui al Superscrierilor, respectiv un program de burse. Țin să mulțumesc tuturor susținătorilor noștri în acest demers, în special Avon România. Sunt rari oamenii și companiile care pricep ce impact are în societate scriitura creativă.” , declară Sorin Trâncă, Președintele FFFF.

Pentru mai multe detalii despre Bursele Superscrieri/Avon, explorați: http://ffff.ro/burselesuperscrieri/.

Printre susținătorii programului Bursele Superscrieri/Avon se numără: HotNews, Dilema Veche, Centrul pentru Jurnalism Independent, RISE Project, Sapte Seri, ActiveWatch, Decât o Revistă, Blitz TV, Sub25, Romania Pozitivă.

Despre Fundatia Friends For Friends si Premiile Superscrieri

logo burse super scrieri

Lansate în 2011, Premiile Superscrieri reprezintă o competiție care promovează jurnalismul narativ și scriitura creativă despre oameni, evenimente și momente reale. Cu un istoric la primele 3 ediții de 462 de participanți cu 721 de lucrări înscrise, cu peste 30 de câștigători și premii în valoare totală de aproape 10 000 de euro, competiția își propune să încurajeze în România acele povești puternice și texte de calitate care informează corect, emoționează, modifică percepții și atitudini.

logo FFFF

Fundația Friends For Friends (FFFF) susține creativitatea practică. Dintre cele mai cunoscute proiecte FFFF: Creative Fitness Studio – program de antrenare și dezvoltare a creativității, expoziția Ciorne 2.0, Biblioteca FFFF – peste 1500 de cărți utile profesioniștilor implicați în industrii creative, evenimentele de la Caffffe Creativa și, nu în ultimul rând, Premiile Superscrieri. FFFF a fost fondată de agenția Friends Advertising, aceasta fiind și principalul susținător și finanțator al fundației.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.